Home » Life & Style » 9 orașe din Franța de vizitat. Parisul se află în fruntea clasamentului, dar sunt și alte locuri superbe mai puțin cunoscute. FOTO

9 orașe din Franța de vizitat. Parisul se află în fruntea clasamentului, dar sunt și alte locuri superbe mai puțin cunoscute. FOTO

Voicu Costin / 29.04.2022, 16:44

Franța este una dintre cele mai vizitate țări din lume. Parisul atrage anual 30 de milioane de turiști, dintre care 15 milioane de persoane vin special pentru a merge la Disneyland. Franța se află în fruntea clasamentului țărilor vizitate de turiști. Oameni de prin toată lumea își petrec vacanțele aici și vor să viziteze principalele obiective turistice. Însă, sunt orașe la fel de frumoase ca si Parisul care merită vizitate. Haideți să vedem o listă cu cele mai spectaculoase orașe din Franța!

Cele mai spectaculoase oraşe din Franţa

Toulouse

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța. Este al patrulea ca mărime din țară și are aproximativ 450.000 de locuitori. Toulouse este situat la 150 km de Marea Mediterană. Cu o istorie de peste 2000 de ani, este și unul dintre cele mai vechi centre universitare din Europa, Universitatea din Toulouse fiind fondată în 1229. Toulouse poartă denumirea de orașul roz. Acest nume vine datorită clădirilor numeroase construite din cărămidă roz și este centrul aviației europene, fiind printre altele și sediul companiei Airbus.

Nantes

Este situat chiar în vestul Franței, pe râul Loire. Nantes este al șaselea cel mai mare oraș din țară. 300.000 de locuitori se află în orașul francez. Acest oraș apare în topurile orașelor cu cel mai bun nivel de trai din Europa. Nantes a primit mențiunea de Capitală Verde Europeană, datorită curățeniei și a numărului mare de spații verzi.

Aix-en-Provence

Este un alt oraș superb, dacă ajungi în Franța, nu trebuie să îl ratezi. Orășelul universitar este situat la aproximativ 30 km de Marseille, iar din cei 130.000 locuitori, aproape un sfert dintre ei sunt studenți. Cele mai atractive locuri din Aix-en-Provence sunt: Braseria Les Deux Garcons, Centrul Istoric, Fântâna de la Rotonde, Catedrala Saint-Sauveur, Muzeul Granet.

Orașe de neratat din Franța

Marsilia

Sau Marseille este un alt oraș frumos din Franța, la fel de cunoscut ca şi Parisul. Ca dimensiune, este al doilea oraș al Franței, după Paris, cel mai mare port comercial al țării și capitală a provinciei Provence – Alpi – Coasta de Azur. De aici și numele imnului Franței, „La Marseillaise”. Acest oraș are origini vechi, grecești, din secolul al VII-lea î.Hr. Marsilia dispune de numeroase obiective turistice, însă probabil cel mai mare avantaj este poziția geografică, situat fiind între faimoasele stațiuni de pe Coasta de Azur și granița cu Spania.

Strasbourg

Este un alt oraș de vizitat din Franța. Chiar dacă nu are prea mulți vizitatori anual, orașul are atracțiile sale. Capitală a Alsaciei, împletitura dintre cultura nemțească și cea franceză fac din Strasbourg, unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Strasbourg a căpătat un renume la nivel internațional, fiind căminul unor instituții prestigioase precum Sediul Parlamentului European, CEDO.

Nisa

Un alt oraş celebtru este Nisa. După mărimea populației, ocupă locul cinci. Nisa are în jur de de 340.000 de locuitori, orașul fiind denumit şi capitala Coastei de Azur, una dintre cele mai frumoase și exclusiviste regiuni ale Europei. Valorile culturale ale orașului și climatul blând a atras elita britanică din sec. XVIII, motiv pentru care promenada orașului, una dintre cele mai celebre din lume, se numește Promenade des Anglais.

Bordeaux

Este un oraș port de pe râul Garonne. Orășelul are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori și este celebru în principal pentru vinurile produse, fiind lider mondial din acest punct de vedere. Bordeaux are cel mai mare număr de clădiri istorice sub patrimonial UNESCO din Franța, după Paris.

Lyon

Este situat pe locul trei în clasamentul celor mai mari orașe din Franța. Are o populație de peste 500.000 de locuitori și se află în partea central-estică a statului, la confluența râurilor Rhone și Saone. Orașul este cunoscut pentru bucătăria și gastronomia sa, dar și pentru arhitectură și istorie. O parte a orașului se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cannes

Acolo unde se întâmplă toată magia, un oraș plin de eleganță și lux, locul celebru unde se urmăresc cele mai populare filme noi şi vechi, este Cannes. Orașul a devenit celebru o dată cu Festivalul de Film de la Cannes pe care îl găzduieşte încă din 1946. Are un climat de tip mediteranean, cu veri lungi, cu până la 12 ore de soare pe zi şi veri blânde. Plajele superbe şi faleza impresionantă sunt principalele obiective turistice.

Paris

Denumirea Parisului ca „Oraș al luminilor” datează încă din secolul al XVII-lea. Această denumire a luat naştere din perioada domniei regelui Ludovic al XIV-lea. În momentul de față, Parisul este unul dintre cele mai bine iluminate orașe din lume, având aproape 300 de „lumânări și felinare” precum clădiri, fântâni, biserici, statui și monumente. În același timp, în capitala franceză există 37 de poduri care traversează Sena, iar 33 dintre acestea sunt iluminate. Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX.

Acesta găzduiește sediul mai multor organizații internaționale, cum ar fi: UNESCO, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Camera Internațională de Comerț. Parisul este considerat unul dintre cele mai verzi și mai locuibile orașe din Europa. De asemenea este unul dintre cele mai scumpe. Orașul și regiunea sa conțin 3.800 de monumente istorice și patru Locuri din Patrimoniul Mondial UNESCO.