Home » Life & Style » Animalele care sunt înnebunite după alcool. Studiul specialiștilor arată clar

Animalele care sunt înnebunite după alcool. Studiul specialiștilor arată clar

Voicu Costin / 13.04.2022, 16:30
Animalele care sunt înnebunite după alcool. Studiul specialiștilor arată clar

La fel ca oamenii, există în regnul animal, câteva specii care consumă alcool. Știm, pare ciudat, dar realitatea bate orice ficțiune, iar informațiile și cercetările specialiștilor confirmă aceste afirmații. Studii au fost făcute în diferite zone ale lumii ş cercetătorii au ajuns la aceeași concluzie. Există animale care consumă alcool?

Animalele iubitoare de alcool

Maimuțele păianjen preferă fructele fermentate

Un studiu publicat în Royal Society Open Science propune prima dovadă practică a acestei teorii, arătând că maimuțele păianjen preferă fructele fermentate decât cele coapte, deoarece acestea conțin etanol.

Elefanții consumă și ei bere

Multe animale, de la veverițe la elefanți, cunosc acest truc nutrițional și merg în căutarea fructelor fermentate atunci când au nevoie să se hrănească. Spre exemplu, un caz prezentat de Associated Press, a povestit despre șase elefanți indieni care se împiedicau și dezrădăcinau un stâlp de utilitate. Explicația era simplă: elefanții erau după o cură intensă de bere de casă din orez în statul de nord-est Meghalaya.

Chiar și Charles Darwin a remarcat în The Descent of Man, că maimuțele au o pasiune pentru „băuturi spirtoase” și bere. Cu toate acestea, există puține dovezi științifice care să demonstreze că animalelor chiar le place alcoolul natural din fermentarea fructelor. Dimpotrivă, puținele studii efectuate par să indice că nu aveau nici un interes față de acesta.

Dar au apărut noi cercetări publicate în Proceedings of the Național Academy of Sciences. Ele arată că cel puțin câteva animale ciudate din sălbăticia pădurii tropicale din Malaezia sunt consumatoare de alcool. Specialiștii au ajuns la concluzia că sunt multe specii consumatoare de alcool.

Veverița se îmbată după ce mănâncă pere fermentate

Un alt animal, pe cât de simpatic, pe atât de ciudat, este veverița arboricolă. Conform mai multor relatări, veverița face parte din categoria de animale care consumă alcool. O veveriță se poate îmbăta sau se poate intoxica consumând o cantitate considerabilă de fructe fermentate. Acesta este un act involuntar, deoarece consumă doar fructe, dar când alcoolul produs de fermentarea fructului intră în organismul său, provoacă intoxicaţie.

Nu este vorba că veverițelor le place să bea alcoolul în sine, intoxicația din ingerarea fructelor fermentate, în cazul veverițelor, este accidentală.

Păsările se îmbată cu fructe de pădure fermentate

Dacă păsările care se hrănesc cu boabe de fructe de pădure în emisfera nordică par să vopsească orașul în roșu, ar putea fi din cauza că sunt intoxicate. Alcoolul se formează în fructele de pădure pe măsură ce fermentează cu primele înghețuri, iar păsările care se înghesuie să consume aceste fructe, se pot îmbăta mai des decât credem, afirmă oamenii de știință.

Liliecii sunt animale care consumă alcool

Știm cu toții că liliecii sunt animale ciudate, dar ceea ce poate nu știați, este că sunt animale care consumă alcool. La fel ca păsările, liliecii se îmbată din fructele fermentate. Dar, spre deosebire de păsări, liliecii din America Centrală și de Sud sunt capabili să se descurce cu alcoolul.

Potrivit unui studiu din 2009 publicat de PLOS One în Belize, cel mai mare conținut de alcool în sânge care a fost testat la lilieci, a fost de 0,3%. Pentru a înțelege gravitatea faptului, este ilegal să conduceți în Statele Unite cu o alcoolemie de peste 0,08%.