Home » Life & Style » Anul Nou Chinezesc 2022. Ce schimbări importante aduce și pentru cine este favorabil

Anul Nou Chinezesc 2022. Ce schimbări importante aduce și pentru cine este favorabil

Voicu Costin / 01.02.2022, 15:11

La 1 februarie a început Noul An Chinezesc. În 2022, Anul Chinezesc este asociat cu Tigrul de Apă, simbol despre care se spune că va aduce schimbări semnificative. Cum ne influențează, ce aduce acesta și pentru cine este favorabil aflăm în articolul următor!

Cum este sărbătorit Anul Nou Chinezesc

Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub denumirea de Anul Nou Lunar, este festivalul care sărbătorește începutul unui nou an pe calendarul tradițional solar chinezesc. În chineză și alte culturi din Asia de Est, evenimentul este denumit în mod obișnuit Festivalul Primăverii, deoarece sezonul de primăvară în calendarul lunisolar începe în mod tradițional cu lichun, primul dintre cele douăzeci și patru.

Anul Nou Chinezesc este una dintre cele mai importante sărbători din China și a influențat puternic sărbătorile Anului Nou Lunar ale celor 56 de grupuri etnice ale sale.

Marcând sfârșitul iernii și începutul sezonului de primăvară, sărbătorile au loc în mod tradițional din noaptea de Revelion, seara premergătoare primei zile a anului până la Festivalul Lanternelor se desfășoară în a 15-a zi a anului. Prima zi a Anului Nou Chinezesc începe în luna nouă care apare între 21 ianuarie și 20 februarie.

Este, de asemenea, sărbătorit în întreaga lume în regiuni și țări care găzduiesc populații chineze de peste mări: Taiwan, Singapore, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Thailanda, Cambodgia, Filipine, Statele Unite, Mauritius, Peru, Canada și Europa.

Anul Tigrului de Apă

La fel ca animalul lor zodiacal eponim, oamenii născuți în anii Tigrului sunt viguroși și ambițioși, îndrăzneți și curajoși, entuziaști și generoși, încrezători în sine, cu simțul dreptății și angajamentul de a-i ajuta pe ceilalți. Pentru perioada gregoriană 2022–2023, Anul Tigrului începe la 1 februarie 2022 și se termină la 21 ianuarie 2023. Acesta este un an al Tigrului de Apă.

Lucruri norocoase și ghinioniste pentru Tigri

Lucruri norocoase pentru Tigri

  • Culori norocoase : albastru, verde
  • Numere norocoase : 1, 3, 7
  • Flori norocoase : floare de prun
  • Direcții norocoase : nord

Lucruri ghinioniste pentru Tigri

  • Culori ghinioniste : alb
  • Numerele ghinioniste: 4, 9

În Anul Tigrului de Apă 2022, culorile predominante sunt albastru și negru.

Pe cine avantajează Anul Tigrului de Apă

Tigrul este al treilea din ciclul de 12 ani al animalelor care apar în zodiacul chinezesc legat de calendarul chinezesc. Anul Tigrului este asociat cu simbolul Ramurii Pământești.

Pe plan sentimental, anul Tigrului de Apă este favorabil persoanelor care nu au un partener. Acum, acestea își pot întâlni jumătatea. Se spune că persoanele care se ceartă de Anul Nou vor avea parte de multe încercări în perioada care va urma.

Obiceiuri și tradiții de Anul Nou Chinezesc

Anul Nou Chinezesc este asociat cu mai multe mituri și obiceiuri. Festivalul a fost în mod tradițional o perioadă de onorare a zeităților, precum și a strămoșilor. În China, obiceiurile și tradițiile regionale privind sărbătorirea Anului Nou variază foarte mult, iar seara premergătoare Anului Nou este adesea privită ca o ocazie pentru familiile chineze de a se aduna pentru cina anuală de reuniune.

În China are loc un festivalul spectaculos care începe în prima parte a primei luni din calendarul chinezesc și se termină cu Festivalul Lampioanelor, ce are loc în a cincisprezecea zi.

În prima zi din Anul Nou Chinezesc, copiii le fac urări adulților primind în schimb plicuri din hârtie roșie în care sunt puși bani. Majoritatea oamenilor își fac cadouri între ei.

Numeroasele activități includ privirea lunii, aprinderea felinarelor, ghicitori, dansurile leului și mâncarea de bile de orez.

De asemenea este indicat ca fiecare familie să-și curețe temeinic casa pentru a mătura orice ghinion și pentru a face loc norocului. Un alt obicei este decorarea ferestrelor și ușilor cu decoraţiuni din hârtie roșie.

Artificiile sunt nelipsite în noaptea de Anul Nou, considerându-se că zgomotele puternice vor alunga spiritele rele. Dansul dragonului are o istorie aproape la fel de lungă ca însăși cultura chineză. Interpreții creează formații impresionante pe ritmul tobelor și chimvalelor chinezești.