Home » Life & Style » Astrologie – Mercur retrograd în Vărsător 30.01.2021 – 21.02.2021. Cu viteza luminii înapoi: revizuim, reanalizăm, regândim și redefinim

Astrologie – Mercur retrograd în Vărsător 30.01.2021 – 21.02.2021. Cu viteza luminii înapoi: revizuim, reanalizăm, regândim și redefinim

Astrolog D. Mădă / 01.02.2021, 16:53
Știți vorba aceea că “socotalea de acasă nu se potrivește cu cea din târg”?, așa și noi începând cu 30.01.2021 și până pe 21.02.2021 vom călători cu viteza luminii “înapoi”, acolo unde am lăsat ceva “neterminat” emoțional, spiritual sau social. Este precum o “gură de aer” inhalată la cota 2500.

Mercur, o nouă misiune

Mercur, cel responsabil cu modul în care comunicăm și gândim, negustor desavârșit, a ajuns la târgul vieții cu o nouă misiune, în care suntem invitați să RE-analizam, RE-gândim, RE-vizuim și RE-definim conceptul de prietenie, asociere și spirit umanitar.
Atunci când avem un plan bine pus la punct, știm cu exactitate care ne sunt resursele și unde le găsim disponibile. Oamenilor de la târg le place să negocieze, de cele mai multe ori să găsească un avantaj care aduce plus valoare tuturor celor participanți în procesul vânzare-cumpărare. Dar trebuie să fim mereu vigilenți cu deciziile pe care le luăm, altfel ne vom trezi precum negustorii din celebrele istorioare cu Păcală, care se pierd în detalii, sau pleacă urechile doar la lucrurile care le fac numai lor bine.

Momentul în care trebuie să încetinim puțin

“Graba strică treaba” ne spune mereu Mercur retrograd, și cam așa ne povățuiește și de data aceasta. El, fiind un negustor iscusit, care nu pierde vremea, dar își păstrează asertivitatea să nu care cumva să piardă pe drum lucrurile cele mai importante, arta de a fi om. Umanitatea și autenticitatea (Vărsător) sunt cele mai nobile atuuri de care dispunem. Ele ne ajută să păstrăm relații de lungă durată, să stabilim rapoarte de încredere la târg, să ne umplem visteria cu rezultatele pe care ni le dorim.
De astă dată se arată un moment benefic de a trage frâna de mâna și de a reflecta asupra modului în care ne implicăm și dedicăm celor din jurul nostru. “Cum îți tratezi, colegii, prietenii sau asociații?” “Ești un co-echipier implicat sau distant?” “Oferi pe cât primești sau vice versa? “Te simți susținut la locul de muncă, în viața personală? “Care este rolul/locul tău în toate aceste situații, simți nevoia de a redefini, reajusta ceva anume?”

Călătoria lui Mercur retrograd în Vărsător

Dacă ultimul an ne-a determinat să schimbăm modul cum interacționăm cu ceilalți, în continuare suntem purtați pe drumul îmbunătățirii procesului de gândire și comunicare pe care-l folosim zilnic. Așadar, în aceste condiții ce s-a schimbat în viața noastră și ne face plăcere?
Întrebările de mai sus sunt principalele teme readuse în atenția noastră până spre finele lunii Februarie, moment când Mercur își va relua mersul direct.
De asemenea această călătorie a lui Mercur retrograd în Vărsător pune accentul și pe nevoia de libertate și independență. “Te simți sufocat sau constrâns în vreun fel?” Aparent acest tranzit poate fi resimțit ca un rollercoaster emoțional daca rămânem ancorați din punct de vedere mental în sentimente negative. Prin prin energia momentului, putem accesa cele mai bune soluții, însă privind în interiorul nostru.
Meditația, reflexia de sine, consilierea (fie că vorbim despre psihologie, coaching, astrologie sau numerologie) pot fi canale excelente pentru dezvoltarea unei inteligențe emotionale mult mai profunde.

Graba strică treaba

Redefinirea, reanalizarea și revizuirea implică decizii orientate către progres, iar acțiunile sunt cele care le dau șansa de a fi acceptate și apreciate.
Mercur Rx este negustorul care pune în vitrină și elemente din trecut (persoane, situații, relații de orice natură) prin care ne face atenți la capitolele pe care le-am încheiat, la fel de bine precum cele pe care le vom începe. Am învățat multe din experiențele trecute, acum e momentul să aplicăm cunoștințele, comunicând deschis, clar, cu rost.
Iar cum „graba strică treaba” cât Mercur este în mers aparent retrograd, e bine să te gândești foarte bine dacă te aventurezi să cumperi ceva nou, chiar să semnezi un contract nou. Care sunt beneficiile și riscurile implicate? Gândește-te pe termen lung, vezi care îți sunt „costurile” (timp, resurse, energie, investiții, chiar aspecte financiare) și dacă este un preț corect.
Neatenția este “vicleană”. Se instalează în liniște, așa de natural îi este jocul încât cu greu ajungi să o reperezi. Negustorul îți solicită să verifici aparatul pe care-l dorești, înainte de a cumpăra. Altfel te poți trezi că are o defecțiune sau ulterior să costați că nu îți este de folos.
Pe cât posibil, în orice ai face, păstrează-ți mintea alertă și acționează cumpătat, după ce ai verificat și reverificat toate datele de care dispui!

Cristalele te pot ajuta!

Un cristal care să îți aducă aminte de această intenție de a fi asertiv și de a evalua bine înainte de a investi poate fi o idee bună.
  • Lapis Lazuli, stimulează creativitatea și ajută mentalul să fie mult mai clar, mai bine organizat.
  • Cuarțul albastru de astă dată ne ajută să lucrăm cu energia spontaneității, invitându-ne să fim autonomi și să anticipăm eventualele probleme.
  • Fluoritul, acest mineral în culori fascinante, cu o tentă de semi-transparență în structură, ne aduce aminte să ne urmăm intuiția și să ne exprimăm gândurile cu claritate.
  • Acvamarinul, considerat încă din Antichitate ca o bucățică venită din mare, piatra sirenelor e ca o sursă de curaj, favorizând la rândul ei arta comunicării.
  • Granatul, în multe credințe populare simbolizează adevărul, fidelitatea și cel ce atrage prosperitatea. Lucruri despre care negustorul Mercur ne vorbește zilele acestea.
  • Obsidianul este o piatră care ajută la detoxifiere, înlăturând energiile de vibrație joasă, și care ne ajută să depășim acele modele comportamentale care creează blocaje, și ne pun piedici în planurile pe care ni le propunem.
Atenție, litoterapia este o practică alternativă care nu înlocuiește munca pe care noi o avem de realizat. Să lucrăm cu sine, să fim atenți la ce ne dorim, ce obiceiuri ne aduc tentații, și ce anume ne ajută cu adevărat să evoluăm ca ființe.