Home » Life & Style » Astrologie – Jupiter în Vărsător 19.12.2020 ~ 29.12.2021. Calea spre evoluția colectivă

Astrologie – Jupiter în Vărsător 19.12.2020 ~ 29.12.2021. Calea spre evoluția colectivă

Astrolog D. Mădă / 22.01.2021, 19:31
Astrologie – Jupiter în Vărsător 19.12.2020 ~ 29.12.2021. Calea spre evoluția colectivă

Când s-a format Calea Lactee, cred că Soarele se plictisea tare și își dorea aproape toate corpurile cerești care se formau în juru-i. Forța sa gravitațională puternică, împreună cu natura distructivă a focului său atrăgeau planetele nou formate pe o traiectorie crudă, a nimicniciei. Nu reușea să le facă să strălucească, razele sale erau mult prea puternice pentru ele. Îți poți imagina cum arăta tot acest haos, rotiri lipsite de orice control, mult praf și reziduuri, prin care lumina tânărului Soare cu greu răzbea? Pare un scenariu al momentelor când omul lasă emoțiile puternice să-i pună sub stăpânire judecata?

Despre Jupiter

Jupiter, acest gigant vecin, a strâns mare parte din gazele rămase după apariția Soarelui. Ba mai mult, NASA afirmă faptul că Jupiter a avut potențial de a deveni o stea, având aceeași compoziție. Faptul că nu a avut suficient material pentru a crește în volum, iar gazele nu s-au aprins, ne dă ocazia să o studiem cu fascinație astăzi.

Jupiter a făcut multă curățenie în sistemul solar, a împins planetele gigant din prima generație să își întâlnească soarta, și cu timpul a contribuit la formarea planetelor pe care le cunoaștem și le admirăm astăzi, inclusiv această bijuterie pe care locuim.

Înconjurat de un număr impresionat de 53 de sateliți naturali confirmați, și încă câteva zeci în studiu, am putea spune că Jupiter a creat o replică la o scală mai mică a sistemului solar.

Soarta lui Jupiter a fost schimbată de apropierea lui Saturn, cu care a format un raport de prietenie numit rezonanță orbitală ajutându-se reciproc să își mențină un loc în spațiu, fără a parcurge traiectoria tristă a planetelor din prima generație.

Previziuni astrale 19.12.2020 ~ 29.12.2021. Calea spre evoluție
Calea spre evoluție

Jupiter în Vărsător 19.12.2020 ~ 29.12.2021

Astronomic, Jupiter este un învățător al legii atracției și al armoniei. Astrologic, Jupiter este o planetă socială, un învățător al judecății drepte, al expansiunii și al dezvoltării, printre altele.
În astrograma natală reflectă modul în care ne exprimăm credința și adevărurile pe care le urmăm, generozitatea și indulgența, cât și ce activitate ne stimulează încrederea în noi și înțelepciunea.

Alături de prietenul său Saturn, și-a făcut intrarea cu surle și trâmbițe în semnul Vărsătorului, iar până în Decembrie 2021 ne va purta în limbajul “aerului” pe care cu toții îl vorbesc la unison.
Jupiter în Vărsător își va arăta inteligența și abilitățile sociale, încurajând susținerea cauzelor caritabile, a implementa îmbunătățiri pe termen lung, să beneficieze în bine și generațiile ce vin din urmă.

Jupiter în Vărsător
Jupiter în Vărsător

Vărsătorul este original, și în era sa putem descătușa propria originalitate din “închisoarea” fricilor, a stimei de sine scăzute și a îndoielilor. Independent, inovativ, inventiv sunt doar câteva din atributele pe care putem stărui să le punem la lucru.

Indiciile sunt de a ne focusa pe planurile noastre, pe ideea de „aici și acum cu impact pozitiv și sustenabil pentru mâine din anii ce vor urma”. Ceea ce presupune că e necesar să ne luăm deciziile cu înțelepciune, să ne fie clare obiectivele și sarcinile în care ne implicăm, și să facem în așa fel încât să ne păstrăm integritatea și să nu ne abatem din drumul propriei dezvoltări.

Schimbări, îmbunătățiri

“Energia” aerului, cea care cere schimbare, îmbunătățiri, sustenabilitate și expansiune poate avea loc în moduri noi de desfășurare. Astfel, e cazul să observăm că ar fi bine să înlocuim atitudinea pasivă de observare, cu cea activă de căutare a soluțiilor și de implicare, să ne aducem aportul, fiecare cu talentele cu care a fost înzestrat, atât la nivel personal cat si social. Poate fi un proces cu adevărat fascinant dacă îl abordăm corect.

La nivel personal, ne putem inspira de la marii genii despre care istoria ne poate povesti. Precum Einstein ne căutăm momentele de „Evrika!”, sau asemeni lui Leonardo da Vinci, să aducem la rang de artă preocupările care ne oferă răspunsuri, propriile adevăruri, calea spre evoluția colectivă.

Și dacă știai până acum că „roata se întoarce cândva” dar nu te asigurai că atunci când se întoarce vine cu surprize plăcute, acum e o ocazie de practică foarte bună. O practică a generozității, compasiunii și deschiderii către a asculta cu adevărat, dincolo de filtrele propriei povești.

Această perioadă cât Jupiter tranzitează semnul Vărsătorului, ne amintește de un nou moment important în apariția sistemului solar de azi, și anume de a valida momentul și de a pune în mișcare energiile, planurile, acțiunile care duc la progres, la armonie și sustenabilitatea vieții.

Efecte resimțite Jupiter în Vărsător 19.12.2020-29.12.2021
Suntem încurajați la acțiuni care duc la progres

Notă: Pe parcursul anului 2021 Jupiter va lua o pauză scurtă, de aproximativ 2 luni și jumătate (14 Mai – 28 Iulie), moment când ne va face o scurtă introduce a ceea ce înseamnă adevăruri și credințe privite prin lentila Peștilor.
Perioada în care se va afla în mers aparent retrograd:
*20.06.2021 ~ 28.07.2021 ( în zodia Pești)
*28.07.2021 ~ 18.10.2021 (in zodia Vărsător)