Home » Life & Style » Astrologie ~ Soare în Vărsător (sezonul Vărsătorului) 19 Ianuarie ~ 18 Februarie. “Singura constantă din viață este schimbarea”

Astrologie ~ Soare în Vărsător (sezonul Vărsătorului) 19 Ianuarie ~ 18 Februarie. “Singura constantă din viață este schimbarea”

Astrolog D. Mădă / 19.01.2021, 18:11
Astrologie ~ Soare în Vărsător (sezonul Vărsătorului) 19 Ianuarie ~ 18 Februarie. “Singura constantă din viață este schimbarea”

Uneori mă gândesc că un firicel de foc de pe Soare își doreste să evadeze din strânsoarea gravitațională a stelei pe care o compune. Atunci, participă la cât mai multe explozii solare până când călătoria în Univers se pornește. Sub formă de valuri de căldură și radiații, el caută cu ardoare misterele lumii luminate de Soare. Poate cel mai important lucru pe care dorește să-l definească este propria identitate, ideea de sine și rostu-i pe lume.

Dorințe, intenții și planuri concrete

Asemeni acestei particule ruptă din Soare, și noi suntem încurajați să pornim în această călătorie de auto-definire. Poate nu este necesar să participăm la explozii solare, însă e util să fim activi în viață, dorințe, intenții și planuri concrete. Soarele în astrologie simbolizează sinele nostru, strălucirea care ne face unici și plini de resurse.

Să mulțumim cu recunoștință pentru tot ce ne-a adus, și oferit în mod concret și sustenabil, sezonul Capricornului. Tot ce am planificat și structurat în viața noastră ne poate fi de acum încolo fundație pentru o nouă călătorie.

Soare în Vărsător
Schimbare

Începând de azi și până pe 18.02.2021 vom călători prin energia Vărsătorului, iar drumul nostru se luminează și aerisește “precum în cer așa și pe pământ”. Este “agitație” mare în echipa acestui semn, atât de iubit de cei care au înțeles că “singura constantă în viață este schimbarea”, și atât de contestat de cei care încă cred că timpul (Saturn) este o virtute “câștigată la loterie”. Cu toții vom avea ocazia să experimentăm în următoarea perioadă principiul “out of the box”.

Soare în Vârsător. Efectele resimțite

Talentele Soarelui sunt amplificate de prezența lui Uranus și Saturn, în calitate de guvernatori ai Vărsătorului. Astfel, Uranus – guvernatorul modern al Vărsătorului, poartă misiunea trezirii, a eliberării și a conștiinței înalte, iar împreună cu Saturn (cel tradițional) conduc această energie de “aer-fixă” a Vărsătorului.

Vărsătorul este caracterziat de originalitate, idei futuriste, setare de obiective în mod rațional. În același timp păstrează nota de imprevizibil, rebeliune, nerăbdare și nervozitate.

Soare în Vărsător. Transformare
Transformare

Ca în viață, întâlnim aspecte pozitive, și alte mai provocatoare însă toate aceste caracteristici ce definesc acest semn “exploziv”, cu spirit umanitar, cred că e bine să le luăm rând pe rând și să observăm care, și în ce măsură le întâlnim la noi. Astfel câștigăm un avantaj știind cum putem gestiona mai bine diversele situații în care ne regăsim zilele acestea.

Tranzitul Soarelui (Eul nostru interior/Ego) în Vărsător deschide o nouă filă în evoluția noastră atât la nivel personal cât și social. Ne “trezește” din rutina zilnică, spunându-ne în cor alături de Jupiter (adevăruri, credințe, succes) Saturn (restricți, structură, reguli) și Mercur (comunicare, gândire) că prezența noastră în acestă viață nu este întâmplătoare.

Vărsător
Vărsător

Vărsătorul ne oferă “cadoul” unei perspective și schimbări mult mai înalte față de cea actuală, înțelegând că avem o datorie față de noi, dar și de comunitatea în care ne aflăm, mai mică sau mai mare.

Flexibilitatea și autenticitate sunt esențiale. Suntem aici cu daruri, talente și pentru un scop anume, iar descoperirea acestuia și pășind către el este ca și cum ne-am întinde pânzele pentru a prinde vântul. Conștientizând că puterea Universului este în spatele nostru, viața devine mai puțin o luptă.

Provocări și transformări uimitoare

Exista flux, sincronicitate și divin. Și da, vom experiementa în continuare provocări, dar vom ajunge să înțelegem că ele sunt de fapt binecuvântări “mascate”, pentru a ne arăta calea către noi, la un nivel superior, așa cum îi place Vărsătorului.

În sezonul Vărsătorului și pe tot parcursul anului cei doi guvernatori, Uranus în Taur (detriment) și Saturn în Vărsător (domiciliu) își cer “socoteală”. Această energie ne provocoacă să ne transformăm ideile în ceva concret și tangibil, însă dând dovadă de maturitate și flexibilitate, atât la nivel personal cât și colectiv.

Uranus in Taur
Uranus in Taur

Reamintesc că tranzitul lui Uranus în Taur a început în 2019 și se încheie în 2026. Faptul că Uranus mizează mereu pe progres, inovație, dar și imprevizibilitate, în vreme ce Taurul ca semn de pământ se desfășoară într-un stil conservator, ridică multe provocări. Unul caută schimbarea, în vreme ce celălalt dorește certitudine și planuri concrete, căutând să-i „limiteze” avântul progresist al primului.

Însă avem la dispoziție încă 5 ani de acum să ne obișnuim cu schimbarea și să o creăm. Și cum Taurul este guvernat de către Venus, sper să nu vă ia prin surprindere interesul pentru reevaluarea domeniilor specifice ei: gestionarea finanțelor, valorile pe care le avem în momentul prezent, cum ne construim relațiile și cum ne raportăm la frumosul din viața noastră.

Pentru a integra mai bine energia adusă de sezonul Vărsătorului, vă invit să meditați asupra următoarelor întrebări:
“În ce domenii aș dori să implementez idei de progres sau chiar vizionare? În ce cercuri de idei simt cel mai mult libertatea și intangibilitatea omului?”
“Ce domenii de viață ma provoacă mereu să experimentez, să mă deschid în fața noului și să întreprind transformări și îmbunătățiri?
“În ce domeniu resimt mereu nemulțumire față de situția existentă? În ce domeniu mă simt iritat sau nervos?”

De la raza de Soare care călătorește acum prin Univers ne putem inspira pentru a depune tot efortul necesar, să facem acei primi pași ai călătoriei care sunt mereu greoi, dar pentru care ne vom mulțumi când vom ajunge undeva, la un popas când realizăm că ne simțim împliniți și curajoși.