Home » Life & Style » Misterele și mesajele Piramidei lui Keops. Ce se găsește înăuntrul ei

Misterele și mesajele Piramidei lui Keops. Ce se găsește înăuntrul ei

Manolică Anca / 15.12.2020, 15:07
Misterele și mesajele Piramidei lui Keops. Ce se găsește înăuntrul ei

Înălțate pe un platou imens numit Gizeh, la 15 km de orașul egiptean Cairo, Marea Piramidă a lui Keops, alături de celelalte două piramide și Sfinxul sunt, probabil, cele mai vechi și mai faimoase secrete ale lumii. Iată misterele și mesajele Piramidei lui Keops.

Piramida lui Keops

Piramida lui Keops este singura din cele șapte minuni ale lumii care mai există și în prezent. Cu o greutate de 5 milioane de tone, o înălțime de 146 metri, și peste 4500 ani, construcția piramidei este încă învăluită într-un mare mister. Ani la rând, egptologii și oamenii de știință au făcut multe presupuneri cu privire la modul în care s-a construit o structură atât de masivă în acel moment.

Piramida lui Keops, una din cele șapte minuni ale lumii
Piramida lui Keops, una din cele șapte minuni ale lumii

Pentru a înțelege mai bine dimenisiunile construcției, iată câteva comparații foarte sugestive: în piramida lui Keops ar putea intra Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Milano și Florența și Catedrala Sf. Paul din Londra.
Din pietrele de construcție ale acesteia s-ar putea ridica de 30 de ori Empire State Building. Fiecare bloc în parte cântărește aproximativ 2.5 tone, iar unele pot ajunge chiar și la 70 de tone, ca de exemplu blocurile de granit din camera mortuară. Blocurile sunt tăiate perfect, fără ca distanța dintre ele să depășească lățimea de o jumătate de milimetru.

Misterele și mesajele Piramidei lui Keops

Speculațiile de peste ani consideră piramida ca fiind un imens cadran solar și observator astronomic, ca o scară simbolică spre cer. Forma ei pare a simula modul în care razele de soare se răspândesc dintr-un nor. Alți oameni de știință o consideră un templu secret în care erau practicate ritualuri care îi puteau transforma pe noii lideri în regi-zei.

După părerea inginerului Davidson, arhitecţii planului de construcţie nu au fost egiptenii, căci aceştia nu aveau de cunoştinţe astronomice necesare. Ei sunt, desigur, doar constructorii piramidei, drept urmare şi responsabili pentru abaterea ei de la plan. Așadar, Piramida lui Keops a fost construită datorită impulsului dat de o forţă spirituală superioară şi sub conducerea unor oameni dintr-o civilizație care a fost distrusă de potop, denumită adesea Atlantida. Astfel, construcția piramidelor a fost pentru un mijlocul prin care se exprimă ceva anume. Un mesaj şi un avertisment pentru civilizaţiile următoare.

Piramida lui Keops, una din cele șapte minuni ale lumii
Piramida lui Keops, una din cele șapte minuni ale lumii

Numeroase desene și diagrame de pe blocurile de piatră lasă, de asemenea, o mulțime de întrebări. Pe lângă figurile descrise de oameni și zei, s-au găsit și imagini cu structuri tehnice necunoscute și dispozitive cu scop necunoscut. Unele seamănă cu un elicopter modern, în timp ce altele creionează portrete uriașe întregi. Majoritatea cercetătorilor tind să creadă că desenele sunt un mesaj secret pentru o persoană modernă. Procedeul și locul au fost alese în aşa fel încât construcția să poată rezista potopului și în pofida erodării stratului exterior de piatră să fie capabilă să transmită mesajul.

Misterele și mesajele Piramidei lui Keops. Ce se găsește înăuntrul ei

Inginerul Davidson a observat că aceasta este singura dintre toate piramidele egiptene care are un sistem de galerii. Astfel 3 încăperi unite sunt întretăiate de o galerie înaltă de 9 metri. Acestea sunt extrem de înguste şi joase încât nu pot fi străbătute decât mergând aplecat. Un sarcofag de dimensiuni actuale nu ar fi putut fi transportat prin aceste galerii. Sarcofagul de granit care se regăsește camera regală nu are capac. S-ar putea presupune că acesta a fost furat, însă din cauza dimensiunilor acestuia nu ar fi putut fi transportat prin galerii. Acest sarcofag poate fi privit ca un simbol al învierii si nu ca un ultim loc de odihnă.

Galeria care coboară către o încăperea de sub pământ simbolizează drumul către un loc al groazei. Mortul se întoarce, ajutat fiind de un ajutor divin (un fel de înger păzitor). În acest fel, el ajunge în capul coridorului ascendent, blocat de un bloc de granit. Acest coridor era atât de bine ascuns încât a fost descoperit doar din întâmplare. Numai cu ajutorul unei entităţi superioare mortul era putea să treacă dincolo de acest punct. Apoi el ajungea în cele două săli ale adevărului, în întuneric şi lumină, care sunt simbolizate prin coridorul ascendent şi prin marea galerie.

Misterele și mesajele Piramidei lui Keops. Imagine din interiorul piramidei
Misterele și mesajele Piramidei lui Keops. Imagine din interiorul piramidei

Între cele două săli trebuia să aibă loc renasterea sufletului în încăperile lui Isis. Isis simbolizează maternitatea, iar imaginea ei se regăseşte şi în camera mortuară a reginei. După ce sufletul şi corpul se reuneau, mortul parcurgea spaţiul de deasupra galeriei până în camera mortuară regală. În final, acesta ajungea în sala lui Osiris, camera regală, unde se înfăţişa judecătorului împărăţiei morţilor pentru fi judecat. Dacă se considera că fusese bun, era glorificat prin marea lumina.

De asemenea, inginerul a ajuns la concluzia că la baza dimensiunilor piramidei lui Keops se află un cerc, simbol al începutului perfect, fără sfârşit. Acesta apare în diferite locuri în piramidă, ca şi în diferitele măsurători care s-au făcut. Potrivit unor cronici, epoca zeilor şi a regilor avea să dureze în total 36.524 de ani. A treia ierarhie a zeilor avea să dureze 5813 ani, număr corespunzător razei cercului. Pentru epoca zeilor, semizeilor şi spiritelor s-a preconizat o perioadă de 25.826 de ani, suma diagonalelor bazei.

Pe scurt, vizitatorii care doresc că vadă Piramida vor observa: O groapă subterană, Camera regelui, Camera Reginei, O galerie grozavă, Conducte de ventilație, Camere de descărcare, Intrarea este originală, Intrare turistică, Mutări sau coridoare.