Home » Life & Style » Bagajul de vacanță: 7 sfaturi și trucuri inteligente pentru a folosi eficient spațiul din geanta de voiaj

Bagajul de vacanță: 7 sfaturi și trucuri inteligente pentru a folosi eficient spațiul din geanta de voiaj

Voicu Costin / 29.04.2022, 13:54
Bagajul de vacanță: 7 sfaturi și trucuri inteligente pentru a folosi eficient spațiul din geanta de voiaj

Este o adevărată provocare să aduni lucrurile și să le ordonezi în valiză. De la ținute pentru fiecare zi, până la un outfit pentru o cină la restaurant, ai nevoie de abilități speciale pentru a aranja toate lucrurile corespunzător. Odată ce ai ales destinația, ai cumpărat biletele, mai rămâne să decizi, de ce tip de bagaj vei avea nevoie pentru vacanța ta. Haideți să vedem câteva sfaturi și trucuri inteligente pentru a folosi eficient spațiul din geanta de voiaj!

Pregătiți hainele din timp

Începeți prin a planifica garderoba de vacanță. Ia în considerare ce fel de ținute vei purta pentru fiecare zi din călătorie. Este posibil să ai nevoie doar de haine casual și confortabile sau și de ținute elegante sau costume de baie pentru plajă. În funcție de locul destinației și de itinerariu, vei putea face un plan elaborat cu privire la piesele vestimentare necesare.

Rulează hainele

Dacă împătureşti hainele și apoi le rulezi, veți economisi mult spațiu. Rulourile bine împachetate încap mult mai ușor în geantă și vă vor permite să luați mai multe haine cu voi, chiar și având o valiză mică. De asemenea, rularea articolelor vă poate ajuta să evitați șifonarea acestora.

Luați jumătate din ceea ce aveți nevoie

Amintiți-vă că cei mai mulți dintre noi, luăm prea multe haine în vacanță, așa că, odată ce ținutele au fost selectate, reduceți numărul acestora în jumătate. Nu trebuie să pui în valiză două sau trei ținute pentru o singură ocazie, pentru că veți avea nevoie de mai mult spațiu în bagaj. Cum am spus și anterior, un plan bine elaborat privind locațiile în care ajungeți și itinerariul pe care urmează să îl parcurgeți, vă va ajuta mult.

Purtați cele mai voluminoase ținute în timpul călătoriei

Dacă poți îmbrăca cele mai voluminoase haine atunci când călătorești, este perfect. Asta se întâmplă când pleci în vacanţă pe timp de iarnă. Păstrează hainele subțiri pentru bagaj, pentru a economisi ceva spațiu.

Nu luați uscătorul de păr

Verificați utilitățile de care dispuneți în locul unde vă cazați. Întrebați gazda dacă tot ce este enumerat în lista de utilități, funcționează. În cazul unei locații închiriate de tip airbnb sau booking, este posibil ca feonul sau fierul de călcat (în caz că doriți să călcați anumite piese vestimentare, cum ar fi o cămaşă sau un sacou) să nu funcționeze. Nimeni nu își dorește să poarte o cămașă șifonată când merge la un restaurant sau la un eveniment care necesită purtarea unor haine de tip classy.

Toate accesoriile împreună

Bijuteriile, ceasurile, eșarfele, colierele și accesoriile de păr, pot fi toate împachetate într-o singură pungă. Acest lucru le menține împreună și sunt ușor de accesat atunci când ai nevoie. Evita să iei bijuterii și accesorii prea multe, dacă ești convinsă că nu îți vor folosi.

Nu lua prea multe perechi de încălțări

Dacă te descurci, poți economisi mult spațiu luând doar două perechi de încălțăminte. O pereche elegantă și una casual ar trebui să fie de ajuns pentru aproape orice ținută de călătorie. O a treia pereche o aveți în picioare, în timpul călătoriei.