Home » Life & Style » Ce se întâmplă cu bagajele pierdute și nerevendicate din aeroporturi. Nu ar fi bănuit nimeni asta

Ce se întâmplă cu bagajele pierdute și nerevendicate din aeroporturi. Nu ar fi bănuit nimeni asta

Manolică Anca / 01.02.2022, 11:26
Ce se întâmplă cu bagajele pierdute și nerevendicate din aeroporturi. Nu ar fi bănuit nimeni asta

Dacă ți-ai pierdut vreodată bagajele după un zbor cu avionul, știi cât de enervant este acest lucru. Mai ales dacă te afli în drum spre destinația de vacanță. Purtarea unui singur rând de haine șapte zile nu este un gând prea atrăgător. Dacă și ești curios să afli ce se întâmplă cu bagajele pierdute și nerevendicate din aeroporturi, ei bine, poți descoperi în acest articol.

Milioane de bagaje sunt pierdute sau manipulate greșit în fiecare an

Majoritatea transportatorilor definesc un bagaj manipulat greșit ca fiind întârziat, pierdut, furat sau deteriorat. Pasagerii cu bagaje întârziate sunt relativ norocoși: bunurile lor sunt, de obicei, doar cu un zbor în urma lor. Chiar și cei cu bagaje pierdute își revăd, de obicei, bagajele.

Companiile aeriene depun eforturi considerabile pentru a găsi proprietarii bagajelor nerevendicate – folosesc chiar și indicii din interiorul bagajului atunci când etichetele exterioare au dispărut. Dar unele bagaje, indiferent de cât de atent încearcă transportatorul să le localizeze, sunt pierdute iremediabil. Milioane de bagaje sunt pierdute sau manipulate greșit în fiecare an, chiar și de către cele mai cunoscute și ba.

Din ce motive se pierd bagajele

Bagajele sunt pierdute din diverse motive. Printre cele mai frecvente cauze se numără încurcarea etichetelor de bagaje și greșeala de identitate. Mai mult de jumătate din bagajele rătăcite se întâmplă pasagerilor cu zbor de legătură, în special în cazurile în care există escale scurte. De asemenea, se pierd din cauza zborurilor suprarezervate sau a faptului că cineva este „mutat” la un alt zbor în ultimul moment.

Milioane de bagaje sunt pierdute sau manipulate greșit în fiecare an
Milioane de bagaje sunt pierdute sau manipulate greșit în fiecare ancel

De aceea, călătorii sunt încurajați să vină în ajutorul oficililor, asigurându-se că pe bagajele lor se află informațiile de contact corespunzătoare, la fiecare zbor. Unii sugerează chiar să lege o fundă sau o panglică viu colorată de bagaje pentru a le scoate în evidență.

Acest lucru poate face ca găsirea acestuia la preluarea bagajelor să fie mult mai ușoară și reduce șansele ca altcineva să ia din greșeală bagajul greșit. Și totuși, ce fac angajații aeroportului cu bagajul pierdut? Cum îl găsesc pe proprietarul său?

Unde ajung bagajele pierdute și nerevendicate din aeroporturi

De obicei, companiile aeriene păstrează bagajele nerevendicate în jurul terminalului unde au fost găsite timp de aproximativ cinci zile înainte de a le expedia la un depozit central. După aproximativ 60 de zile de depozitare, timp în care compania aeriană depune toate eforturile pentru a încerca să găsească pe proprietarul bagajului pierdut, aeroporturile preiau articolele din spațiile de depozitare și fie le donează în scopuri caritabile, fie le vând la casele de licitații.

Unclaimed Baggage Center din Scottsboro, Alabama, SUA, o companie colosală care este adesea un cumpărător important în timpul acestor licitații, achiziționează de la companiile aeriene bagaje al căror conținut nu a fost revendicat. Îmbrăcămintea reprezintă aproximativ 60 la sută din milioanele de articole care trec anual prin magazinul lor. Aparatele de fotografiat, articolele sportive, bijuteriile, ochelarii, cărțile și bagajele ajută la menținerea rafturilor în continuă rotație, complet aprovizionate.