Indiferent că vorbim despre micul dejun sau o simplă gustare dulce după masă, banana bread este opțiunea excelentă și ușor de pregătit. Acest preparat este foarte similar cu checul, doar că el conține banane. Află cum se prepară această rețetă simplă și delicioasă.
Timp pentru micul dejun: cafea, suc de portocale și… banana bread! Un desert moale și gustos cu banane și scorțișoară. Acest desert bogat, originar din SUA, este perfect și pentru brunch, ușor încălzit la cuptor și servit cu unt și gemuri sau pentru o gustare copioasă.
Mirosul se va răspândi în bucătărie în timpul gătitului și, odată gata, felie după felie va dispărea într-o clipită! Rapid și ușor de preparat, la fel ca gogoșile cu banane și arahide sau prăjitura cu banane și iaurt, este o modalitate excelentă de a folosi bananele care sunt adesea uitate în coșul cu fructe, prea coapte pentru a fi savurate.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Încearcă să pregătești cea mai ușoară rețetă de banana bread pe care o poți îmbunătăți după propriul gust, cu fulgi de ciocolată, nuci tocate sau alune de pădure. Indiferent de alegerea făcută, fii sigur că te vei bucura de un gust și mai bun cu fiecare ingredient extra pe care îl vei adăuga.
Ingrediente pentru banana bread:
Metodă de preparare:
Pentru a pregăti banana bread, începe prin a curăța bananele și a le tăia felii. Toarnă-le apoi într-un castron și stropește-le cu zeamă de lămâie pentru a nu se înnegri. Pentru a le zdrobi, poți utiliza o furculiță, până când acestea devin un piure de banane, iar apoi lasă-le deoparte.
Într-un alt bolt, toarnă untul zdrobit și moale, dar suficient de tartinabil și zahărul. Aceste ingrediente trebuie amestecate cu ajutorul unui mixer. În momentul în care ai obținut un amestec omogen, adaugă cele două ouă, însă pe rând pentru a le putea combina mai bine.
Adaugă sare după gust, iar apoi piure-ul de banane. Toată compoziția se amestecă cu o spatulă flexibilă și se adaugă făina cernut, bircarbonatul de sodiu și praful de copt. După preferințe, se aromatizează cu scorțișoară și se amestecă din nou.
Se toarnă întregul aluat într-o tavă de chec și se nivelează. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 60 de minute. Poți utiliza testul scobitorii la sfârșit pentru a observa dacă acest este făcut, iar apoi se scoate banana bread in cuptor.
Aceasta trebuie lăsată să se răcească înainte de a încerca de a o scoate din tavă. Savurează banana bread simplă sau cu unt, unt de arahide sau orice alt tip de gem. Pentru ca banana bread să se păstreze mai bine, aceasta trebuie depozitată pe un recipient din sticlă.
Banana bread poate fi congelată întreagă sau în porții, odată ce aceasta a fost gătită și răcită. Banana bread poate fi aromatizată cu vanilie în loc de scorțișoară, la care poți adăuga fulgi de ciocolată, nuci sau migdale mărunțite, după gust.