Home » Când, unde, cum » Bezele de casă, cu ciocolată și nuci. Ies absolut delicioase dacă urmezi instrucțiunile astea

Bezele de casă, cu ciocolată și nuci. Ies absolut delicioase dacă urmezi instrucțiunile astea

Cojocaru Cristian / 30.11.2021, 20:54
Bezele de casă, cu ciocolată și nuci. Ies absolut delicioase dacă urmezi instrucțiunile astea

Deserturile sunt greu de refuzat chiar și pentru cei mai pretențioși dintre noi, mai ales dacă sunt pregătite acasă. Gătește această rețetă de bezele de casă cu ciocolată și nuci care vor fi irezistibile pentru toți invitații tăi.

Pregătește rețeta de bezele de casă cu ciocolată și nuci

Când vine vorba de desert, foarte puține persoane fac un pas înapoi. Pentru unii, o gustare dulce reprezintă un adevărat răsfăț, mai ales atunci când sunt serviți cu ea. Așadar, pentru a fi sigur că nici unul dintre invitații tăi nu te vor refuza, surprinde-i cu o rețetă de bezele care îi va determina să te întrebe când vei mai găti data viitoare.

Acest desert este unul simplu de pregătit, cu atât mai mult cu cât, lista de ingrediente este foarte mică și conține doar două ingrediente importante: ou și zahăr. Această rețetă a apărut încă din secolul al XVI-lea. Un lucru pe care probabil nu îl știai are legătură cu albușul. Datorită numărului mare de proteine, acestea sunt cele care transformă lichidul în spumă, astfel că la simpla adăugare a zahărului, poate fi obținută o bezea. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru a pregăti bezele de casă cu ciocolată și nuci:

  • 4 albușuri;
  • 260 de grame de zahăr;
  • 1 praf de sare;
  • 10 grame de zahăr vanilat.

Pentru cremă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150 de grame de ciocolată tartinabilă;
  • 100 de grame de unt;
  • o lingură de nucă măcinată;
  • nucă măcinată extra pentru decor.
bezele de casă
Formeaza bezelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Modalitate de preparare

Acum că ai toate ingredientele, nu îți mai rămâne decât să te apuci de trabă. Astfel, amestecă albușurile împreună cu praful de sare, până când vei obține o spumă tare. După aceea, presară o lingură de zahăr peste și adaugă zahărul vanilat și amestecă-le până când acestea se vor dizolva. Ulterior, adaugă treptat și restul de zahăr rămas până când acesta se va dizolva în totalitate.

Compoziția rezultată se pune apoi într-un pos cu vârf stelat, iar într-o tavă pe care anterior ai așezat hârtie de copt, poți începe să formezi bezelele. Înainte de a băga tava în cuptor, încălzește-l la o temperatură de 110 grade Celsius, iar apoi ține bezelele la cuptor pentru aproximativ o oră.

Nu uita ca în tot acest timp, ușa cuptorului trebuie să stea întredeschisă, iar când sunt gata, acestea trebuie lăsate la răcit. Între timp, poți începe pregătirea cremei. Astfel, amestecă untul până când capătă o constitență cremoasă, iar peste el adaugă ciocolata tartinabilă și nuca. Amestecă toate aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă pe care o vei pute între bezele și apoi le vei lipi între ele.

Utilizează la sfârșit nuca măcinată pe dunga de cremă pentru a le orna. În ceea ce privește sfaturile, ia în considerare faptul că bolul și ustensilele utilizate pentru prepararea bezelelor trebuie să fie uscate și drgresate. Albușurile, de asemenea, trebuie să fie la temperatura camerei, iar ușa cuptorului nu trebuie să fie deschisă la maximum. Așadar, tot ceea ce îți mai rămâne acum de făcut este să te bucuri de un moment dulce alături de cei dragi.