Home » Life & Style » Black Friday 2021. 8 lucruri pe care e bine să le știi pentru a face cumpărături deștepte. Ce să nu cumperi de Black Friday

Black Friday 2021. 8 lucruri pe care e bine să le știi pentru a face cumpărături deștepte. Ce să nu cumperi de Black Friday

Cojocaru Cristian / 04.11.2021, 13:56
Black Friday 2021. 8 lucruri pe care e bine să le știi pentru a face cumpărături deștepte. Ce să nu cumperi de Black Friday

Cei mai mari retaileri din România se pregătesc deja pentru Black Friday 2021.  Aceasta este ziua în care au loc cele mai mari reduceri ale anului la mii de produse. Totuși, trebuie să fii atent la câteva aspecte înainte de a începe să cheltuiești banii.

Aspecte pe care să le iei în cosiderare de Black Friday 2021

Perioada de reduceri de Black Friday este în plină pregătire pentru foarte multe magazine din România. Această este perioada în care poți cumpăra produsele mult visate la prețuri mult mai mici decât în restul anului. Online, vei găsi reduceri le electronice și electrocasnice, articole vestimentare, produse cosmetice precum și alte categorii de produse.

Indiferent că vorbim despre magazinele fizice sau cele online, toate sunt în toiul pregătirilor. Foarte mulți români se bazează pe reducerile de Black Friday știind că atunci sunt cele mai mari reduceri ale anului. Din cauza pandemiei, este al doilea an în care românii s-au axat foarte mult pe cumpărăturile online. Totodată, această practică scutește și mult timp pe care l-ar fi consumat în magazin în alegerea produselor preferate. Unele magazine au început Black Friday încă din data de 1 noiembrie 2021, însă data oficială anunțată este de 12 noiembrie 2021, atunci când majoritatea magazinelor te vor aștepta cu cele mai bune oferte.

Cu toate acestea, atunci când te hotărăști să faci noi achiziții și ai lăsat acest lucru pentru ziua în care este Black Friday, trebuie să iei în considerare anumite aspecte importante pentru a nu irosi banii și a cumpăra obiectele de care chiar ai nevoie. Astfel, urmărește lucrurile de care trebuie să fii conștient atunci când plătești.

black friday 2021
Verifica pretul initial inainte de a plati considerand ca ai parte de cea mai buna oferta

Informații utile despre cumpărăturile din Vinerea Neagră

În primul rând va trebui să fii atent la termenii și condițiile website-ului, implicit magazinului online. Este cunoscut faptul că site-urile de e-commerce folosesc ”cookies” care urmăresc activitatea cumpărăturilor tale online. Astfel, sunt mari șanse ca atunci când te întorci la un magazin online să observi că prețul produsului la care ți-a rămas gândul este mai mare, exact ca în cazul cumpărării unui bilet de avion. Îți recomandăm astfel ca atunci când faci cumpărăturile online să folosești modul incognito al browserului tău.

Un alt aspect de luat în considerare este reprezentat de ofertele limitate. Această metodă este doar o modalitate de marketing a comercianților pentru a te convinge că acela este ultimul produs, implicit ultima ta șansă se a achiziționa produsul. Nu te lăsa păcălit cu ușurință pentru că există posibilitatea ca după ce ai cumpărat produsul respectiv, sa observi că în continuare există în stoc.

Indiferent de cât de surprins ești de reducerile de Black Friday, înainte te a ”ataca” modalitatea de plată, verifică ce stoc disponibil mai este. Acest lucru pentru să într-adevăr, multe produse sunt vândute într-o cantitate limitată, astfel că cel mai bine este să știi stocul dinainte pentru a evalua mai bine pe ce anume dai banii.

De foarte multe ori, cele mai bune prețuri sunt afișate în intervalul 7 – 9 dimineața. Astfel că dacă vrei să faci cumpărături smart, asigură-te că intri încă din primele minute de când s-a dat startul la Black Friday. După aceste ore, prețurile se vor apropia mai mult de cele reale, iar aceste oferte nu mai sunt chiar atât de atractive.

Vei observa că, în cazul în care preferi magazinele fizice, comercianții aleg alte strategii de marketing, diferite de cele ale magazinelor online. Un exemplu în acest sens este redat de magazinele de electrocasnice care aleg să poziționeze televizoarele la reducere în partea din dreapta a magazinului. Această strategie te poate determina să te uiți și la alte produse ale magazinului ajungând să cheltui mai mulți bani decât ți-ai propus.

Returnarea produselor achiziționate de Black Friday poate avea o perioadă limitată. De obicei, cumpărătorilor li se dă un termen de maxim 14 zile de a returna produsele achiziționate în Vinerea Neagră. Cel mai bine este să verifici înainte care sunt termenii și condițiile de returnare ale fiecărui magazin în parte.

Printre cele mai căutate produse de Black Friday sunt televizoarele. Și aici trebuie să fii atent atunci când vine vorba despre a alege dispozitivul potrivit ție și bugetului tău. Produsele mărcilor cunoscute precum Sony și Samsung au de obicei reduceri mai mici în comparație cu televizoarele de la companii ”anonime” care beneficiază de reduceri impresionante. Aceste produse sunt de cele mai multe ori fabricate în mod special pentru ziua de Black Friday. Totodată, ai grijă că atunci când achiziționezi un astfel de produs, materialele de producție s-ar putea să nu fie tocmai cele mai bune calitativ.

Un alt lucru important este să observi dacă reducerile sunt reale sau sunt destul de similare cu cele din altă perioadă a anului. Deși multe companii creează mai multe campanii, vei putea observa că aceste reduceri sunt de doar câteva zeci de lei. Totodată, anumiți comercianți obișnuiesc să scumpească produsele chiar înainte de Black Friday, iar în ziua cea mare, ele sunt reduse la…. exact cum ai ghicit, prețul inițial. Cu atât mai mult, poți chiar achiziționa un produs mai scump decât era înainte. Așadar, ai grijă ca de Black Friday să iei în calcul aceste sfaturi pentru a beneficia de cele mai avantajoase oferte.