Home » Life & Style » Când a apărut Playboy în România și câți bani au primit vedetele autohtone pentru a poza

Când a apărut Playboy în România și câți bani au primit vedetele autohtone pentru a poza

Cojocaru Cristian / 21.10.2021, 15:18
Când a apărut Playboy în România și câți bani au primit vedetele autohtone pentru a poza

Playboy este una dintre cele mai celebre publicații pentru adulți din lume. Află când a ajuns revista Playboy în România și care au fost vedetele care au pozat pictoriale incendiare.

Anul apariției Playboy în România

În anul 1999, revista Playboy își făcea apariția în România, iar primul număr era publica cu Dana Săvuică, la acea vrmee având vârsta de 29 de ani. Primul număr al revistei apărea în luna noiembrie, iar la revenirea în țară, vedeta cocheta cu modellingul. Dana Săvuică vorbea în urmă cu câțiva ani despre ideea de a poza pentru celebra publicație, fiind chiar surprinsă de propunere.

”Propunerea m-a surprins foarte tare. În 1999, prin vară, am primit un telefon de la fostul redactor-şef al revistei, care mi-a spus la telefon doar atât: Știi, se va lansa revista Playboy în România și am vrea să discutăm cu tine, în legătură cu această lansare. Pe atunci, eu aveam agenția de modele și am crezut că vor să-mi ceară un manechin care să pozeze pentru primul număr. Așa că m-am apucat să dau telefoane unor fete frumoase, despre care credeam eu că și-ar dori să apară în revistă, și am pregătit bookurile cu fotografiile modelelor”, povestea Săvuică.

Totodată, Dana Săvuică a crezut că este vorba despre altcineva pe când, redactorul-șef de la acea vreme al revistei, Dan Boerescu i-a spus că pe ea o vor.

”La întâlnire, Dan Boerescu a venit însoțit de o fostă manechină, care lucra la revistă, fapt care mi-a întărit ideea că urma să fie vorba despre un fotomodel. Am început să discutăm și, la momentul în care vorbeam despre proiectele revistei, eu i-am împins albumele cu fotografiile fetelor de la agenție, spunându-i că am patru propuneri, care ar trebui să fie suficiente. S-a uitat nedumerit la mine și mi-a spus că el crede că nu l-am înțeles exact: Noi te vrem pe tine. Știu sigur că erau Bianca Brad, Tania Budi și, parcă, Loredana. Nu-mi mai amintesc care erau celelalte”, a mai spus Dana.

playboy românia
Dana Savuica a fost vedeta care a aparut in primul numar Playboy Romania

Ce alte vedete au mai pozat pentru celebra publicație

Dan Boerescu a confirmat sumele primite de către femeile celebre care au pozat nud pentru Playboy. Așa cum am menționat anterior, Dana Săvuică a fost cea care a apărut prima pe coperta Playboy România, ajungând la Chicago pentru a poza. Potrivit fostului redactor-șef al revistei, cea mai scumpă vedetă a fost Andreea Antonescu, pozând în anul 2001 și care a primit suma de 30.000 de euro pentru pictorial.

“Am negociat prima dată cu tatăl ei, Gigi Antonescu, pentru că nu puteam vorbi cu fete sub 18 ani. Când a pozat, era majoră deja. Am făcut și cu Andreea Bălan ceva, o supercopertă, dar atunci era cu cariera ei. Fostul meu adjunct a negociat tot”, a spus Boerescu.

Loredana Groza, la rândul ei a apărut într-un pictorial incendiar pentru suma de 10.000 de euro, iar datorită apariției sale în revistă, publicația a înregistrat cele mai mari vânzări. Cea care a primit un onorariu sub 10.000 de euro a fost Andreea Bănică, iar Nicoleta Luciu efectiv s-a lansat cu ajutorul revistei. Aceasta a pozat de șase ori, aducându-i aproximativ 20.000 de euro în conturi.

Au fost și vedete care au acceptat să pozeze gratuit, iar aceasta este Bianca Drăgușanu care a reușit să ajungă și mai cunoscută cu ajutorul revistei. În schimb Mihaela Rădulescu și Andreea Marin au fost ofertate dar acestea au refuzat oferta. Mihaelei Rădulescu i s-a propus suma de 50.000 de euro.

”Gina Pistol a venit de pe stradă, aflase de undeva ca sunt stelist si mi-a zis ca e iubita unui jucător. Nu a contat asta, dar am luat-o pentru ca mi s-a părut Marilyn Monroe a noastră. A luat foarte puțin, până în 1.000 de dolari”, a dezvăluit Boerescu.

La rândul ei, Andreea Mantea a participat în cadrul concursului de televiziune Miss Playboy, având și două apariții în revistă.

“Nu a luat marele premiu si plângea în Buftea, mă acuza ca i-am stricat cariera. Dar i-am zis ca de acolo îi începe cariera. A primit o suma de la concurs, o excursie de la sponsori, dar a doua oară a luat mai puțin pentru ca nu era buget”, a mai spus fostul redactor-șef al Playboy.