Home » Life & Style » Când crede Bill Gates că va lua sfârșit pandemia. Data estimată pentru revenirea la normalitate

Când crede Bill Gates că va lua sfârșit pandemia. Data estimată pentru revenirea la normalitate

Alexandru Cazacu / 23.02.2021, 16:29
Când crede Bill Gates că va lua sfârșit pandemia. Data estimată pentru revenirea la normalitate

Nu cu mult timp în urmă Bill Gates a fost vaccinat împotriva COVID-19. În cadrul unui interviu, miliardarul american a spus când crede el că se va sfârși pandemia de coronavirus. Ce spune Bill Gates despre pandemie și când vor reveni lucrurile la normal, puteți afla în continuare.

Când crede Bill Gates că se va sfârși pandemia

Bill Gates a fost vaccinat de curând cu vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania farmaceutică din Statele Unite, Moderna. Miliardarul american a vorbit cu jurnaliștii din Spania despre lansarea noului său volum ” Cum să eviți un dezastru climatic”.

În cadrul interviului, Bill Gates a fost întrebat când crede că vom scăpa de pandemia de coronavirus. Cofondatorul Microsoft este de părerea că am pandemia se va sfârși până în anul 2022, odată cu vaccinarea în masă a populației la nivel global.

”Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a spus Bill Gates, pentru El Pais.

Vaccinarea se face mai lent în țările cu venituri medii

De asemenea, Bill Gates susține că există un decalaj mare între țările sărace și cele bogate, în ceea ce privește vaccinarea, iar în țările cu venituri medii, care au suferit în urma pandemiei, vaccinarea se face mai lent.

”În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a adăugat miliardarul.

Predicțiile cofondatorului Microsoft

Această predicție a lui Bill Gates nu a fost singura. În 2015, invitat în cadrul unei conferințe TED Talk, cofondatorul Microsoft a declarat că cel mai mare risc nu îl reprezintă un război nuclear, ci un virus foarte contagios. Potrivit lui Bill Gates, acest lucru s-ar putea întâmpla deoarece omenirea nu era pregătită pentru o pandemie.

”Dacă ar fi ceva care să ucidă peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degrabă decât un război. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea întâmpla asta, este pentru că am investit o sumă enormă în armament nuclear. Însă, am investit foarte puțin într-un sistem ce ar putea opri o epidemie.

Nu suntem pregătiți pentru următoare epidemie. Haideți să ne uităm la Ebola. Sunt sigur că toți ați citit despre asta în presă și, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat, problema nu a fost că a existat un sistem care nu a funcționat bine, ci problema a fost că nu avem deloc un sistem”, spunea Bill Gates, în 2015.

Când crede Bill Gates că va lua sfârșit pandemia
Când crede Bill Gates că va lua sfârșit pandemia

Mai mult de atât, l finalul anului trecut, Bill Gates spunea pentru CNN că, nu este exclus ca următoarele patru sau șase luni să fie cele mai dificile de la începutul pandemiei de coronavirus. În ultimele două decenii, fundația lui Bill Gates a cheltuit aproximativ patru miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, din care, 350 de milioane de dolari, fiind doar pentru vaccinul anti-Covid.