Home » Life & Style » Când e bine să bei suc de fructe și când e indicat să mănânci fructe. Sfatul nutriționistului

Când e bine să bei suc de fructe și când e indicat să mănânci fructe. Sfatul nutriționistului

Manolică Anca / 07.03.2021, 14:39
Când e bine să bei suc de fructe și când e indicat să mănânci fructe. Sfatul nutriționistului

Când e bine să bei suc de fructe și când e indicat să mănânci fructe. Sigur ți-ai pus și tu măcar o dată această întrebare, având în vedere că este foarte important să ții cont de câteva reguli de bază. Nu de alta, dar așa ești sigur că beneficiezi pe deplin de toate bogățiile pe care acestea le conțin. Iată ce sfaturi ne dau nutriționiștii

Când e bine să bei suc de fructe și când e indicat să mănânci fructe

Fructele și sucurile de fructe sunt considerate sănătoase și, prin urmare, este recomandat să fie consumate ca parte a rutinei zilnice. Însă trebuie să ai grijă cum și când le consumate pentru beneficii nutriționale optime. Acest lucru se datorează faptului că sucurile de fructe sunt bogate în zahăr, ceea ce poate conduce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea insulinei. Astfel, va rezulta un procent ridicat de grăsimi în organism și, de ce ne plângem majoritatea, creșterea în greutate. Sucurile de fructe sunt adesea clasificate în categoria de băuturi răcoritoare cu zahăr, deoarece sunt bogate în zahăr.

„Sucurile de fructe sunt adesea consumate pe o dietă crudă, cel mai probabil în verile în care organismul preferă mai multe alimente răcoritoare, cum ar fi fructele, piureurile și salatele. Dar, accentul ar trebui să fie pus pe răcirea alimentelor sănătoase, mai degrabă decât să se delecteze cu sucuri de fructe bogate în zahăr și să anuleze beneficiile nutriționale ale fructelor în sine ”, a spus nutriționistul Karishma Chawla, conform idianaexpress.com.

Potrivit nutriționistului, sucurile de fructe se pot consuma după o sesiune de exerciții fizice destul de intense, pentru a umple corpul cu substanțele nutritive și zaharurile naturale necesare.

Nutriționiștii recomandă consumul fructelor întregi, decât sucul acestora
Nutriționiștii recomandă consumul fructelor întregi, decât sucul acestora

Când este indicat să mănânci fructe

Acum că am aflat când e bine să bei suc de fructe, hai să aflăm când e indicat să mănânci fructe. După cum am menționat și anterior, depreferat este ca fructele să se consume întregi. Acestea sunt bogate în fibre și nu duc la niveluri ridicate de zahăr din sânge sau la creșterea insulinei.

Cel mai bun moment pentru a consuma fructe este în prima jumătate a zilei, până în prânz. Acestea se pot mânca pe post de gustare, combinate cu nuci sănătoase precum migdale și nuci. Este de preferat să se evite consumul fructelor în timpul meselor, deoarece vor duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge. În plus, consumate după masă, fructele pot crea indigestie, balonare, disconfort.

În schimb, fructele pot fi adăugate la smoothie-uri vegetale pentru a adăuga zahăr natural la băutură și, de asemenea, pentru a detoxifica ficatul. Poți face rapid un smoothie foarte gustos și sănătos de spanac cu mere, portocale sau câteva fructe de pădure, cu niște ghimbir și un vârf de sare.

Este o idee bună să consumi în mod regulat fructe bogate în fibre, cu conținut scăzut de zahăr, precum mărul, perele, portocalele, teiul dulce, guava, papaya, piersici și prune și să limitezi aportul de fructe bogate în zahăr, cum sunt  strugurii, fructele de pădure, bananele, mango, chickoo de două ori pe săptămână.