Home » Life & Style » Care este și ce înseamnă cel mai folosit cuvânt din lume. Puțini îi știu adevărata semnificație

Care este și ce înseamnă cel mai folosit cuvânt din lume. Puțini îi știu adevărata semnificație

Voicu Costin / 15.12.2021, 15:34
Care este și ce înseamnă cel mai folosit cuvânt din lume. Puțini îi știu adevărata semnificație

Avem tendința când purtăm un dialog cu o persoană să folosim anumite expresii uzuale. Acest lucru se datorează faptului că ne-au intrat în reflex iar rostirea lor este naturală. Exprimând atât o stare de spirit sau un acord, cuvântul următor reușește să fie rostit în multe zone ale lumii. Care este și ce înseamnă cel mai folosit cuvânt din lume vedem în articolul de mai jos.

Cel mai popular cuvânt din lume

OK este un cuvânt englezesc (inițial engleză americană) care denotă aprobare, acceptare, acord, consimțământ, recunoaștere sau un semn de indiferență. OK este folosit frecvent ca împrumut în alte limbi. A fost descris ca fiind cel mai uzitat cuvânt rostit sau scris de pe planetă.

Cu o multitudine de înțelesuri, cuvântul OK reușește să fie folosit în mai multe contexte, diferența o face starea pe care o transmitem sau momentul în care folosim expresia, fie că este într-un mediu plăcut sau într-o situație de serviciu.

Ca adjectiv , OK înseamnă în principal „adecvat” sau „acceptabil” în contrast cu „rău” („Șeful a aprobat acest lucru, deci este OK să trimiți”). Poate însemna și „mediocru” atunci când este folosit în contrast cu adjectival „bun”, când facem o comparaţie între două lucruri („Cartofii prăjiți au fost grozavi, dar burgerul a fost OK”).

Îndeplinește un rol asemănător cu un adverb („Te-ai descurcat OK pentru prima oară la schi!”) sau poate exprimă un acord („OK, e bine”). Poate însemna consimțământ atunci când este folosit ca substantiv („El i-a dat OK la proiect”). Poate fi folosit pentru a exprima o stare de bine, dar nu excelentă, însă poate crea și sentimentul de îndoială atunci când căutăm confirmarea unui răspuns („Ești OK?”). O parte din această variație de utilizare și formă a cuvântului se găsește și în alte limbi.

OK
OK

Cum a apărut termenul „OK”?

Cum spuneam și mai sus, termenul OK provine din engleza americană. În anul 1839, ziarul „Boston Morning Post” a postat un articol în care cuvântul „ok” era menționat ca explicația unei situații ce părea că toate lucrurile se întâmplă într-un mod normal. După apariția cuvântului în acel jurnal, a devenit cel mai utilizat cuvânt din lume.

Tot în America, în anul 1940, un candidat la președinția Statelor Unite ale Americii de la acea vreme, Martin Van Buren a atras un semn de îndoială privind cunoștințele sale în materie de dactilografie. Neștiind să scrie (a fost doar o presupunere greşită), acesta semna toate documentele cu „OK”, crezând că este abrevierea pentru „totul corect”. După această situație, lumea a început să folosească cuvântul tot mai des, fiind ușor de rostit sau de scris și reușea să transmită clar o situație sau un eveniment.

Chiar dacă apariția termenului în anul 1839 a împins lumea să îl folosească în diferite situații, vorbitorii de limba engleză aveau și alte cuvinte ce puteau fi folosite „yes” (da), „good” (bun), „fine” (bine), „excellent” (excelent), „satisfactory” (satisfăcător) și „all right” (în regulă).

Fiind un cuvânt scurt este și ușor de rostit, de aceea „ok” a avut întâietate în a fi folosit în momentele de neutralitate sau un mod de ați exprima acordul fără a fi nevoie de o opinie.