Home » Life & Style » Cartiere de evitat în Constanța – top 5 zone periculoase, în care să eviți să te muți

Cartiere de evitat în Constanța – top 5 zone periculoase, în care să eviți să te muți

Bucur Ioana / 30.10.2020, 17:15

Constanța este orașul vacanței pentru români. În acest material vom face o analiză a celor mai periculoase zone, în care este indicat să eviți să te muți, dacă ești pregătit să devii proprietarul unui apartament sau unei case la malul mării. Cartiere de evitat în Constanța.

Cartiere de evitat în Constanța

Piața imobiliară din Constanța este într-o continua creștere. Fie că vorbim despre localnici sau despre turiști ce își doresc să scape de grija cazării și să devină proprietari, este important să știm cum arată lista cu cartiere de evitat în Constanța. Orașul de la malul mării nu este ferit de zone periculoase, în care să eviți să te muți. În ultimii ani, numărul furturilor din autoturisme a crescut, în special în cartierele CET și Poarta 6. Tot în aceste zone operau și mai multe bande ce tâlhăreau oameni la ieșirea din baruri sau restaurant.

Alte zone periculoase din Constanța, în care spargerile de autoturisme sunt numeroase sunt Tomis Nord, Mamaia și chiar centrul Constanței. Într-o perioadă, nu trecea zi fără ca oamenilor legii să nu li se semnaleze cel puțin o astfel de infracțiune. Localnicii ale căror autoturisme cădeau pradă hoților erau lăsați fără obiecte de valoare precum haine, aparate foto, borsete cu bani sau acte etc. În perioadele aglomerate, cele mai multe incidente au fost sesizate în zona de acțiune a Secției 2, adică Tomis Nord, Brotăcei, Cireșica și zona Satul de Vacanță.

„Au fost înregistrate mai multe furturi din auto, atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții, din cauza neglijenței manifestate de proprietari, care nu și-au asigurat mașinile cu sisteme de alarmă și au lăsat la vedere bunuri și valori”, au precizat reprezentanții Poliției Constanța. Multe dintre aceste furturi sunt înregistrate cu autor necunoscut, în prezent polițiștii efectuând cercetări pentru identificarea hoților.

Cele mai periculoase zone din Constanța. Foto: Primăria Constanța
Cele mai periculoase zone din Constanța. Foto: Primăria Constanța

Zone periculoase în Constanța. Cartiere de evitat din cauza…vecinilor

Dacă în zona de centru a orașului principalele victime ale tâlharilor sunt turiștii, în zonele mărginașe, localnicii sunt cei vizați. Potrivit polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța, au fost primite plângeri de la constănțeni ce reclamau că au fost tâlhăriți la ieșirea din baruri. Este vorba despre localuri rău famate din zonele CET, Poarta 6, piața Griviței. Hoții opereză, de asemenea, și în zona Gării Constanța și pe traseele autobuzelor 100, 40, 43 și 48.

Pe lista cu cartiere de evitat în Constanța se numără și Km 4-5, Km5 sau Abator. Aici, localnicii au probleme cu vecinii. Secția 5 Poliție este „campioana” orașului în ceea ce privește numărul de reclamații privind divergențele dintre locatari, fie privind locurile de parcare, gălăgia sau alte neînțelegeri care ar putea fi soluționate pe cale amiabilă.

Turiștii și localnicii, vizați de tâlhari
Turiștii și localnicii, vizați de tâlhari. Foto: Primăria Constanța

Constanța, o nouă conducere, după alegerile locale din 2020

Vergil Chițac, amiralul susținut de PNL la alegerile locale 2020 a fost învestit, pe 29 octombrie, noul primar al orașului.

„Fiecare va avea un loc la masa oraşului nostru, Constanţei, sunt mândru că stau în capul acestei mese şi vom decide împreună“, a declarat Vergil Chiţac, la ceremonia de învestire de la Prefectura Constanţa.

Prezent la ceremonie, premierul Ludovic Orban a declarant: „Sunt convins că se va petrece o shimbare profundă în administraţia municipiului Constanţa. Sunt aici pentru a garanta susţinerea proiectelor noii administraţii şi susţinerea altor proiecte necesare dezvoltării oraşului. Constanţa are oportunităţi de dezvoltare foarte importante, este o poartă de ieşire – intrare pentru Europa. Constanţa are o şansă uriaşă de dezvoltare. Vom fi partenerul administraţiei locale”.