Home » Life & Style » Cât este, în 2022, taxa de viză pentru SUA. Taxele diferă în funcție de viza dorită

Cât este, în 2022, taxa de viză pentru SUA. Taxele diferă în funcție de viza dorită

Manolică Anca / 10.05.2022, 12:06
Cât este, în 2022, taxa de viză pentru SUA. Taxele diferă în funcție de viza dorită

Viza SUA este o permisiune oficială pentru cei care nu sunt cetățeni americani de a călători în Statele Unite ale Americii pentru turism, angajare, afaceri, studii sau pentru a se alătura unui membru al familiei sau unui prieten. Solicitanții trebuie să completeze un formular de cerere de viză, să prezinte documentele necesare și să plătească o taxă, care diferă în funcție de tipul de viză dorit. Iată toate informațiile pe care trebuie să le știi dacă intenționezi să pleci peste ocean.

Viza SUA în 2022

Posesorii de vize pot intra, călători și rămâne în SUA pentru o perioadă scurtă sau nedeterminată sau se pot stabili permanent. Însă obținerea acesteia nu este chiar atât de ușoară și trebuie îndeplinite mai multe condiții.

În conformitate cu legile americane privind imigrația, toți solicitanții de viză pentru SUA, inclusiv copiii, trebuie să plătească o taxă de solicitare. Aceasta se plătește indiferent dacă obțin sau nu o viză, nu este rambursabilă și nu este transferabilă. Iar valoarea ei variază în funcție de tipul de viză care se solicită.

Important de menționat, de asemenea, este că această taxă se plătește doar în sucursalele deținute de Banca Transilvania sau prin rețeaua BT Express.

Tipuri de vize şi valoarea taxelor de solicitare a vizei

Taxele de solicitare care urmează a fi prezentate mai jos se aplică unei singure solicitări de eliberare a vizei. Majoritatea tipurilor obişnuite de vize temporare costă 160 de dolari. Aici vorbim despre vizele turistice, de afaceri, de student sau pentru schimburi culturale.

În cazul vizelor bază de petiţie, cum ar fi vizele de lucru şi cele pentru lucrători religioşi, taxa este de 190 de dolari.

Vizele din categoria K costă 265 de dolari (Atenție! se plătește numai cash la orice sucursală a Banca Transilvania), în timp ce valoarea taxei pentru vizele din categoria E este de 205 de dolari .

În cazul solicitării unei vize B1/B2 (afaceri/turism) şi a unei vize C1/D (membru de echipaj) în acelaşi timp, se achită o singură taxă MRV, în valoare de 160 de dolari.

Lista extinsă a tipurilor de vize şi valoarea taxelor / Sursă foto: captură usatraveldocs.com
Lista extinsă a tipurilor de vize şi valoarea taxelor / Sursă foto: captură usatraveldocs.com

Tipuri şi cazuri speciale de vize care sunt scutite de la plata taxei

Următorii călători nu trebuie să plătească taxe de solicitare a vizei americane pentru a vizita Statele Unite ale Americii:

  • Cei care au solicitat vizele din categoriile A, G, C-2, C-3, NATO şi vizele diplomatice (conform definiţiei din 22 CFR 41.26);
  • Solicitanţii cărora le-au fost eliberate vize din categoria J şi care participă la anumite schimburi educative şi culturale oficiale cu finanţare de Guvernul SUA;
  • Înlocuirea vizelor care permit citirea optică în termen de un an de la eliberarea vizei, atunci când viza originală nu a fost ataşată în mod corespunzător sau trebuie înlocuită din cauze care nu sunt țin de solicitant;
  • Solicitanţii scutiţi printr-un acord internaţional, inclusiv membrii şi personalul unei misiuni de observare la sediul central al ONU, recunoscută de Adunarea Generală a ONU şi rudele apropiate ale acestora;
  • Cei care călătoresc în scopul prestării unor servicii caritabile;
  • SUA: Angajaţii guvernamentali care călătoresc în interes profesional;
  • Un părinte, frate/soră, soţ/soţie sau copil al unui Angajat al guvernului Statelor Unite ucis în misiune care călătoreşte pentru a participa la funeraliile şi/sau înmormântarea angajatului sau al unui Angajat al guvernului Statelor Unite rănit grav în misiuni, în scopul vizitei în perioada tratamentului de urgenţă şi perioada de convalescenţă.