Home » Life & Style » Câți ani a trăit mama Reginei Elisabeta. Se află în top 3 al celor mai longevivi membri ai familiei regale britanice

Câți ani a trăit mama Reginei Elisabeta. Se află în top 3 al celor mai longevivi membri ai familiei regale britanice

Violeta Badea / 05.04.2021, 16:10
Câți ani a trăit mama Reginei Elisabeta. Se află în top 3 al celor mai longevivi membri ai familiei regale britanice

Câți ani a trăit mama Reginei Elisabeta. Se află în top 3 al celor mai longevivi membri ai familiei regale britanice. Regina Elisabeta a-II-a va împlini luna aceasta 95 de ani și este cel mai longeviv monarh din istoria Casei de Windsor, dar nu este și cel mai longeviv membru al familiei regale britanice. În acest material vom afla câți ani a trăi mama monarhului și ce alți membri ai familiei regale au depășit-o la capitolul vârstă.

Câți ani a trăit mama Reginei Elisabeta

Mama Reginei Elisabeta a II-a
Mama Reginei Elisabeta a II-a

Multă lume o admiră pe Regina Elisabeta a-II-a pentru tonusul de care dă dovadă la vârsta de aproape 95 de ani, pe care o va împlini pe data de 21 aprilie. Mereu activă și cu zâmbetul pe buze, suverana are și cu cine să semene. Mama sa, Elizabeth Bowes-Lyon, a murit în anul 2002, la vârsta record de aproape 102 ani.

Soţia regelui George al VI-lea al Angliei şi mama actualului monarh era considerată ca un fel de bunică a Angliei și avea o imagine de femeie blândă și afectuoasă, fiind numită și Ducesa Zâmbitoare. Zâmbet pe care l-a moștenit și l-a dus mai departe și Regina Elisabeta a-II-a.

Elizabeth Bowes-Lyon a decedat la doar șase săptămâni, după ce a murit și fiica sa, printesa Margareta, sora reginei. Cauza principală se pare că a fost o infecție a bronhiilor însoțită de tuse. Mama monarhului a decedat în somn, la Windsor, iar aproape i-a fost Regina Elisabeta a-II-a.

Se află în top 3 al celor mai longevivi membri ai familiei regale britanice

Printesa Alice, Ducesa de Gloucester
Printesa Alice, Ducesa de Gloucester

Se pare că membrii familiei regale au viață lungă, ținând cont că regăsim doi centenari, opt nonagenari şi 17 octogenari. 17 dintre aceștia sunt sau au fost membri direcţi ai casei britanice, în timp ce restul de zece sunt membri prin alianţă ai familiei regale.

În topul celui mai longevici membru al familiei regali britanice nu se află mama Reginei Elisabeta a-II-a, ci Prinţesa Alice, Ducesa de Gloucester. Aceasta s- a născut în anul 1901 și a decedat în anul 2004, astfel a trăit 102 ani şi 309 de zile, un record absolut și greu de egalat. Prinţesa Alice, Ducesa de Gloucester, a fost soţia Prinţului Henry, Ducele de Gloucester, al treilea fiu al regelui George al V-lea, bunicul Elisabetei, şi al reginei Mary.

Printul Philip
Printul Philip

Practic, prin căsătorie a devenit cumnata regilor Eduard al VIII-lea și George al VI-lea și mătușa reginei Elisabeta a II-a. Aceasta a avut doi copii:  Prințul William de Gloucester care, din păcate, a murit de tânăr și Prințul Richard, Duce de Gloucester. A doua cea mai longevivă persoană din familia regală a fost mama Regina Elisabeta a-II-a, despre care spuneam mai sus că a murit la circa 102 ani,mai exact 101 ani şi 238 de zile. Elizabeth Bowes-Lyon s-a născut în anul 1900 și a murit în anul 2002.

Un alt membru longeviv al familiei regale și încă în viață este Prinţul Philip, soţul reginei şi bunicul Prinţilor William şi Harry. Acesta s-a născut în anul 1921 și are vârsta de 99 de ani. Astfel, Prinţul Philip are toate șansele ca pe data de 10 iunie să sărbătorească centenarul.