Home » Life & Style » Ce amulete sunt considerate norocoase. FOTO

Ce amulete sunt considerate norocoase. FOTO

Manolică Anca / 11.10.2021, 13:34
Ce amulete sunt considerate norocoase. FOTO

Amuletele sunt purtate de către oameni pentru a le aduce noroc încă din cele mai vechi timpuri, atunci când aceștia au trebuit să lupte împotriva elementelor, fiarelor sălbatice sau să coabiteze cu misterele naturii. Aceste simboluri norocoase se găsesc în diferite forme şi culori, ele fiind menite să aducă noroc, energie pozitivă şi binedispoziţie. Iată ce amulete sunt considerate norocoase.

Simboluri norocoase, talismane și amulete

De-a lungul istoriei, fiecare cultură sau religie şi-a însușit simboluri, amulete şi talismane purtătoare de noroc. Aceste simboluri sunt bine înrădăcinate în subconştientul uman şi ne determină să căutăm obiecte tangibile care să le întruchipeze, ca forme de protecţie împotriva energiilor negative sau a puterilor care pot răpi speranţa, dragostea şi prosperitatea.

Cu toate că există multe persoane care nu vor recunoască faptul că ar fi în stare să creadă în aceste lucruri, cu siguranță au asupra lor cel puţin un obiect aducător de noroc. Fie că este vorba de o amuletă, un talisman sau un simbol al norocului, cu siguranță multe dintre ele posedă în poșetă sau portofele un astfel de element sub formă de inel, pandantiv, lănților, brățară, portchei, decorațiune din mașină, ornamente ale ușii casei.

Ce amulete sunt considerate norocoase

Potrivit credințelor străvechi, păstrarea în geantă sau în buzunar a unei amulete, poate ţine la distanţă ghinionul şi energiile negative și, de ce nu, poate atrage norocul asupra noastră.

  • Pană de păun – noroc
Ce amulete sunt considerate norocoase. Pene de păun
Ce amulete sunt considerate norocoase. Pene de păun

Se spune că păstrarea unei pene de păun înfăşurată într-o pânză de mătase de culoare roșie sau galbenă atrage norocul asupra celui care o deţine. Așadat, ține mereu o pană de păun în geantă atunci când ai întâlniri sau lucruri importante de rezolvat şi vei vedea că norocul va fi de partea ta.

  • Potcoavă – noroc  
Potcoavele, aducătoare de noroc
Potcoavele, aducătoare de noroc

Este, poate, una dintre cele mai cunoscute amulete aducătoare de noroc. Alege să o porţi ca breloc sau pune în geantă o potcoavă mică pentru a avea noroc. De asemenea, multe persoane își pun o potcoavă lângă casă pentru a alunga toate energiile negative.

  • Frunză cu patru foi – noroc
Trifoi cu patru foi
Trifoi cu patru foi

Cu siguranță, mulți dintre noi am auzit că frunzele de trifoi cu patru foi sunt aducătoare de noroc. Așadar, dacă gsești una, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îl pui în geantă sau în buzunar, în așa fel încât să îl porți mereu cu tine. Sigur vei avea parte de ceva mai mult noroc!

  • Bănuții chinezești – noroc
Ce amulete sunt considerate norocoase. Bănuții chinezești
Ce amulete sunt considerate norocoase. Bănuții chinezești

Bănuţii chinezeşti sunt cele mai populare elemente feng shui pentru prosperitate. Tot ceea ce trebuie să faci ca să primești energia lor este să-i așezi în dreptul uşii de intrarea în locuință. Nouă sau şase bănuţi legaţi cu fundă roşie îți pot aduce bogăția și luxul.

  • Cele trei triunghiuri – armonie
Cele trei triunghiuri - armonie
Cele trei triunghiuri – armonie

Se spune că triunghiurile sunt figura geometrică cu trei laturi care au o semnificaţie mistică. Acestea reprezintă ciclul vieţii. Despre cele trei triunghiuri se spune că sunt simbolul armoniei dintre zei şi oameni.

  • Piatră albă – fericire
Pietre albe – fericire
Pietre albe – fericire

Dacă te confrunţi cu stări de anxietate, depresie sau treci prin niște perioade mai stresante, atunci este bine să ai mereu în geantă o piatră albă. Aceasta te ajută să alungi gândurile negative, făcându-le loc celor pozitive şi fericirii.