Home » Life & Style » Ce are interzis Kate Middleton să facă în public. Protocolul regal pe care trebuie să-l respecte

Ce are interzis Kate Middleton să facă în public. Protocolul regal pe care trebuie să-l respecte

Ileana Mladinoiu / 21.02.2023, 18:31
Ce are interzis Kate Middleton să facă în public. Protocolul regal pe care trebuie să-l respecte

Monarhia britanică are o istorie de mii de ani, plină de reguli și tradiții  care pot părea ciudate pentru lumea exterioară, dar pe care toate nivelurile monarhiei trebuie să le respecte pentru a păstra aparențele. Să faci parte din familia regală britanică nu este ușor, mai ales că Elisabeta a II-a a fost adepta protocolului regal și a cerut descendenților săi un comportament ireproșabil. Fără contact fizic, selfie-uri sau autografe, „fără jocuri de societate” sau porecle. Iată cum sună cel mai faimos protocol regal din lume, deși în zilele noastre pare aproape imposibil.

Ce nu are voie Kate Middleton să facă în public

Kate, William, Harry și Meghan se bucură să cunoască oameni, să facă schimb de cadouri și să discute cu publicul, dar nici pentru ei regulile nu se schimbă. Iată câteva dintre reglementările pe care Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, trebuie să le respecte în public, conform protocolului regal britanic.

Nu poate călători în același mijloc de transport împreună cu Prințul William și copiii lor

Regula se aplică moștenitorilor tronului. Regele Charles, Prințul William și fiul său George nu vor fi niciodată în același mijloc de transport, fie că este vorba despre un avion, o mașină, o barcă sau un tren. Toate acestea pentru ca nu cumva Coroana să rămână fără un moștenitor direct al tronului britanic în cazul unui accident sau atac terorist. Și în Statele Unite ale Americii președintele și vicepreședintele nu circulă niciodată cu aceeași aeronavă. De multe ori, Kate Middleton și Prințul William au încălcat protocolul, refuzând, de exemplu, să călătorească fără copiii lor.

Nu are voie să facă selfie-uri

Poate cea mai încălcată regulă dintre toate. Conform protocolului regal, membrilor familiei regale li se interzice să pozeze pentru selfie-uri și fotografii cu fanii. Cu toate astea, cuplurilor Kate-William, Harry-Meghan le place să înfățișeze o imagine mai puțin formală și mai caldă a rolului lor și, ocazional, își fac selfie-uri cu publicul, chiar dacă de la distanță și cu un anumit comportament. Pentru că, cu membrii familiei regale britanice, contactul fizic, în afară de strângeri de mână, este strict interzis. Această regulă neobișnuită a fost confirmată de Meghan Markle care, în timpul primei ei plimbări publice cu Prințul Harry, i-a spus politicos unui fan: „Nu avem voie să facem selfie-uri”.

Nu poate folosi rețelele sociale

Doar profiluri oficiale și urmate de membrii personalului. Familia regală nu are libertatea de a-și gestiona conturile, managerii profesioniști sunt cei care au responsabilitatea de a le ține la zi. Prințesa Eugenie de York ,fiica cea mai mică a Prințului Andrew de York, pare să fie singura care are un cont de Instagram autogestionat.

Nu are voie să semneze autografe

Imaginați-vă că semnătura unui membru al familiei regale a căzut în mâini greșite. Pentru a menține confidențialitatea și securitatea documentelor Coroanei și pentru a preveni escrocherii și furtul de identitate, membrii Familiei Regale nu pot semna autografe, potrivit The Express. Kate Middleton trebuie să urmeze politica antifraudă.

Nu are voie să accepte cadouri

Din motive de securitate și etichetă, reprezentanților Familiei Regale nu le este permis să accepte cadouri. Acestea sunt oferite angajaților Coroanei și apoi înregistrate.

Nu are voie să consume fructe de mare

Când vine vorba de mâncare și băutură, familia regală ar lua măsuri suplimentare pentru a evita toxiinfecțiile alimentare. Fostul majordom regal Grant Harold a dezvăluit că familia regală evită crustaceele la angajamentele publice. La vremea respectivă, pentru revista Woman & Home, Harold a spus: „Este o mișcare foarte sensibilă să renunți la consumul de fructe de mare atunci când mergi în serviciul public. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție serioasă la toxiinfecțiile alimentare, mai ales dacă se află într-un turneu în străinătate”.

Trebuie să poarte ținute modeste

Kate Middleton este cunoscută ca fiind o fashionistă, deși adoptă un stil destul de modest, pentru că membrii Familiei Regale trebuie să se îmbrace adecvat, modest și inteligent, când participă la diverse evenimente. Femeile din familia regală sunt analizate mai mult pentru ținutele lor și se pare că trebuie să poarte colanți, fuste care ajung până la genunchi și fără lac de unghii strălucitor. De asemenea, Ducesa de Cambridge nu are voie să îşi dea jos haina în public, gestul fiind considerat a fi lipsit de eleganţă şi bună creştere. Dacă vrea, totuși, să renunţe la obiectul vestimentar, Kate trebuie să se îndepărteze de camerele de filmat. Potrivit protocolului regal, i se interzice să poarte blană pentru a evita controversele și anumite ținute cum ar fi salopetele. Mai mult, trebuie să poarte dresuri indiferent de ținută. Fustele prea scurte sau prea strâmte nu fac parte din ținutele ducesei.

„A face parte din familia regală înseamnă că nu ai voie să porți fuste cu lungimea deasupra genunchiului, rareori decolteuri în V. Kate are stil cu tocurile înalte. Ceea ce pierde cu rochiile câștigă datorită tocurilor. Silueta sa o ajută însă să poarte mereu ținute elegante fără dificultate”, spune stlista Latham, citată de impact.ro

Nu călătorește niciodată fără o ținută neagră

Toți membrii familiei regale trebuie să aibă printre bagaje o ținută neagră atunci când călătoresc. Această regulă este menită să se asigure că nu sunt niciodată surprinși cu privire la codul vestimentar de doliu, în cazul în care apare o tragedie și membrii familiei regale ar trebui să apară în public. Și regina Elisabeta a II-a a înțeles repede de ce. Când tatăl ei a murit în timp ce ea călătorea, a trebuit să aștepte în avion, pe asfalt, să i se aducă o ținută neagră. Mersul pe pământ britanic fără doliu atunci când tocmai ai aflat de moartea unui membru al familiei regale este descurajat.

În toate celelalte ocazii, interzicerea absolută a negrului rămâne. Regina Elisabeta a II-a a fost cea care a impus acest protocol, devenit celebru și datorită „rochiei de răzbunare” purtată de Lady Diana după despărțirea ei de Charles.

Nu are voie să aibă o poreclă

În toate contextele oficiale, Kate Middleton devine Catherine, Prințesă de Wales. Aversiunea față de porecle poate să fi provenit din porecla Elisabetei a II-a, Lilibet, care devenise inseparabilă de suveran în timp. Singurul care a avut privilegiul s-o numească a fost răposatul ei soț, Prințul Philip. Toți ceilalți trebuiau să folosească expresia „Maiestatea Voastră” sau „Alteța Sa”.

Nu are voie să poarte geanta pe umăr

Ducesa de Cambridge, ca și regina, trebuie să poarte o poșetă plic sau o geantă mică, la înălțimea cotului, pentru a-şi ţine mâinile ocupate şi întotdeauna drepte. Expertul în eticheta regală, William Hanson, spune: „Scrie în protocolul lor că nu este bine să întinzi mâna către vreun membru al familiei regale, decât dacă mâna lor se întinde mai întâi către tine”. Poşeta poate salva o doamnă din familia regală, dacă nu îşi doreşte să facă cunoştinţă cu cineva.

Nu are voie să poarte diamante in timpul zilei

Myka Meier, expert în etichetă regală, spune că femeile din familiile regale nu au voie să fie prea „sclipitoare” în timpul zilei. De aceea, Kate și Meghan vor purta diamante doar după ora 18:00. Seara, ducesele au voie să poarte pe lângă accesorii metalice, pietre prețioase, perle, safire și diamante, fiindcă nu mai sunt la fel de strălucitoare ca ziua.

Nu se poate săruta în public cu Prințul William

Deși fanii regali i-au văzut pe Kate și William sărutându-se pe balconul palatului în ziua nunții lor, în aprilie 2011, de atunci, astfel de gest afectiv dacă va fi făcut, va fi privit cu dispreț în familia regală.