Home » Life & Style » Ce avere are MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, și cine este actualul ei partener de viață

Ce avere are MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, și cine este actualul ei partener de viață

Manolică Anca / 08.03.2021, 16:46
Ce avere are MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, și cine este actualul ei partener de viață

După ce a divorțat, ea a ajuns în top 3 cele mai bogate femei din lume. Acum, lucrurile s-au mai schimbat. Iată ce avere are acum MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, și cine este actualul ei partener de viață.

Ce avere are MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon

MacKenzie Scott Tuttle s-a născut pe 7 aprilie 1970, în San Francisco, California. Ea susține că a început să scrie serios încă la vârsta de 6 ani, atunci când a scris o carte de 142 de pagini, intitulată „The Book Worm”, care, din păcate, a fost distrusă în urma unui potop. În 1988, a absolvit Școala Hotchkiss din Lakeville, Connecticut, iar în 1992, Tuttle și-a luat diploma de licență în limba engleză la Universitatea Princeton.

După absolvire, Scott a solicitat să lucreze pentru DE Shaw, din New York, ca asociat de cercetare pentru „a plăti facturile în timp ce lucra la romanele ei”. Ea a fost intervievată chiar de Jeff Bezos, care era atunci vicepreședinte la firmă. Interviul a fost prima ei întâlnire cu el, la doar câteva luni, cei doi ajungând să se căsătorească. În 1994, amândoi au părăsit DE Shaw, s-au mutat la Seattle și au fondat gigantul Amazon.

Jeff Bezos și MacKenzie Scott
Jeff Bezos și MacKenzie Scott

Ea a fost unul dintre primii angajați ai firmei și a fost puternic implicată, lucrând la numele companiei, planul de afaceri, conturile și livrarea comenzilor timpurii. De asemenea, ea a fost cea care a negociat primul contract de transport de marfă al companiei. După ce Amazon a început să aibă succes, Scott s-a retras treptat, preferând să se concentreze asupra carierei sale familiale și literare. Cei doi soți au patru copii: trei fii și o fiică adoptată din China.

Însă, în 2019 cei doi au decis să divorțeze. La acel moment, Jeff era cea mai bogată persoană din lume, având peste 16% din Amazon. În urma soluționării divorțului, Scott primit 4% din acțiunile Amazon, adică aproximativ 35,6 miliarde de dolari. Ea a devenit atunci a treia cea mai bogată femeie din lume. În prezent, pentru cei ce se întreabă ce avere are MacKenzie Scott, ei bine ea este a 22-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 53 de miliarde de dolari, în timp ce Jeff Bezos se află pe primul loc, cu o avere de 177 miliarde de dolari.

Cine este actualul ei partener de viață

La doi ani de la pronunțarea divorțului de Jeff, MacKenzie Scott s-a căsătorit cu un profesor de științe de la școala unde învață copiii ei. Vestea căsătoriei sale cu profesorul Dan Jewett a fost făcută publică pe site-ul fundației filantropice „Giving Pledge”. Declarația fostului soț nu a întârziat să apară, Jeff declarându-se fericit pentru ei. „Dan este un tip atât de grozav și sunt fericit și încântat de amândoi”, a spus acesta într-un comunicat de presă.

MacKenzie Scott s-a căsătorit cu un profesor de științe de la școala unde învață copiii ei
MacKenzie Scott s-a căsătorit cu un profesor de științe de la școala unde învață copiii ei

MacKenzie Scott este una dintre cele mai bogate femei din lume, declarându-și public intenția de a dona cea mai mare parte a averii ei. Chiar recent a făcut donații de peste 4 miliarde de dolari, majoritatea mergând către orgaizațiile de caritate conduse de femei, către băncile de alimente și instituții de învățământ.