Home » Life & Style » Ce cadouri se fac de Moș Nicolae. 3 idei și recomandări de daruri pentru copii

Ce cadouri se fac de Moș Nicolae. 3 idei și recomandări de daruri pentru copii

Cojocaru Cristian / 05.12.2021, 11:49
Ce cadouri se fac de Moș Nicolae. 3 idei și recomandări de daruri pentru copii

Nu mai este mult până la una dintre cele mai iubite zile ale anului, atunci când toți copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae să le aducă în ghetuțe daruri. Fiecare copil încearcă să fie cât mai cuminte pentru a primi cadouri de la Moș Nicolae și nu o nuia. Află care sunt cele mai bune cadouri pentru copii.

Idei de cadouri de Moș Nicolae

Cea mai preferată perioadă a anului a sosit. În afara faptului că în această lună pot avea parte de zăpadă, dar totodată este și luna în care au parte de vacanță și primesc cadouri, atât de Moș Nicolae cât și de Moș Crăciun.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii își pregătesc ghetuțele la ușă în speranța că vor primi multe cadouri pentru faptul că au fost cuminți și nu o nuia.  Aceste cadouri ar trebui să fie unele care le trezesc interesul și dacă îmbină și educația, atunci fii sigur că este cel mai potrivit cadou pentru copilul tău având un dublu rol.

Totuși trebuie să fii atent la faptul că, deși poate fi foarte atrăgător prețul unei jucării, înainte de toate trebuei să fii atent la eticheta acestuia pentru că unele pot conține substanțe periculoase.

Unul dintre cele mai întâlnite detalii în acest sens constă în mirosul chimic sau parfumul acestora. În cazul acestor jucării au fost utilizați adezivi ieftini și dăunători, dar și formaldehide, care au un risc cancerigen.

Așadar, fii atent la jucăriile din plastic pentru că acestea pot conține ftalați. Totodată, jucăriile de dimensiuni mai mici trebuie să nu fie dăruite copiilor, până la o vârstă de aproximativ 5 ani, pentru că aceste mici piese pot fi înghițite de copii și îi pot sufoca. În cazul celor casate, acestea se pot rupe foarte ușor, astfel că achiziția jucăriilor trebuie făcută cu mare atenție pentru ca un cadou să nu se transforme într-un pericol real.

cadouri moș nicolae
Cartile pot reprezenta unul dintre cadourile ideale de Mos Nicolae pentru cei mici

3 idei de cadouri pentru cei mici

Probabil ajungi să îți pui întrebarea „Care jucării sunt cele mai potrivite pentru copilul tău?”. Un prim loc în răspunsul acesteia îl reprezintă cărțile. Acestea pot fi mereu de mare ajutor atât pentru copii cât și pentru ceilalți datorită informației pe care o pot dobândi de-acolo.

Copii pot dezvolta empatie, iar lectura în sine relaxează și-i poartă pe tărâmuri nemaiîntâlnite până atunci, ajutându-le dezvoltarea imaginației. Pe de altă parte, lectura îmbunătățește concentrarea și poate ajuta la dezvoltarea creierului.

În timp ce citesc, copiii își pot dezvolta vocabularul și pot dobândi cunoștințe noi despre tot ceea ce îi înconjoară. Pot să ajungă pe mare sau prin munți fără a părăsi confortul casei, sau pot afla cea mai tare aventură care poate în realitate este greu de imaginat.

Așadar, poți opta pentru o carte care le poate ajuta vocabularul, „1.000 de cuvinte în limba engleză”, o carte de aventură, „Fetița care iubea renii”,  sau o carte care să le redea plăcerea de a citi – „Colecția prima mea lectură”.

Atunci când vine vorba despre concentrare și atenție, un joc de puzzle obișnuit, un cub Rubik sau poate chiar un puzzle 3D pot reprezenta cadoul perfect în scopul dezvoltării copilului tău.

Desigur, pe piață pot exista și alte jocuri educative care îi pot ajuta pe cei mici să dezvolte cunoștințe despre vreme, anotimpuri, corpul uman, să socotească sau chiar să deseneze, dacă al tău copil are înclinație spre artă.

Poți opta în acest sens pentru „Socotește și cheltuiește”, „Corpul uman”, „Învață să desenezi”, jocuri multifuncționale din lemn, jocuri logice sau chiar o tablă de șah, fiind doar câteva dintre recomandările care îi va ajuta pe cei mici.