Home » Life & Style » Ce flori de grădină poți planta primăvara

Ce flori de grădină poți planta primăvara

Violeta Badea / 17.02.2021, 15:58

Ce flori de grădină poți planta primăvara. Primăvara se apropie cu pași repezi, iar cei ce iubesc florile își pot amenaja grădina sau casa cu plante deosebit de frumoase și colorate. În lunile martie și aprilie se plantează multe dintre florile care vara ne colorează grădina și dau o stare de bine privitorului. În acest articol vă vom prezenta câteva dintre soiurile de flori de grădină care se pot planta în anotimpul primăverii.

Ce flori de grădină poți planta primăvara

Dacă faci parte din categoria persoanelor care iubesc florile, acum este momentul să vă faceți un plan pentru a avea parte de o grădină superbă în această vară. Fiecare dintre soiurile de flori de grădină are o perioadă favorbailă din an pentru plantare. Unele cresc la temperaturi scăzute, iar altele de dezvoltă atunci când începe să se încălzească afară. În continuare vă vom prezenta tot ceea ce trebuie să știi pentru plantarea florilor în luna martie și care sunt soiurile de plante pe care le alegem primăvara.

Trandafiri
Trandafiri
  • Trandafirii

De multe decenii trandafirii se află în topul preferințelor. Poate nu știai, dar plantarea acestora se face primăvara, în luna martie sau toamna, în lunile octombrie și noiembrie. Aceste plante sunt unele dintre cele mai rezistente flori, iar daca îi vei îngriji așa cum trebuie, te vei putea bucura de ei până aproape de iarnă.

Foarte important pentru trandafiri este spațiul. Aceștia au nevoie de mult teren pentru a-și întinde rădăcinile. De asemenea, acest tip de flori necesită multă apă. De regulă, trandafirii se pun într-un amestec de apă cu pământ și îngrășământ natural, abia după aceea sunt pregătiți să fie plantați în gradină.

  • Liliacul

Liliacul este o floare care se poate planta în luna martie, dar există riscul să nu înflorească în acest sezon. Însă, dacă o va face te vei bucura de el foarte mulți ani. Este o plantă cu un miros superb, accentuat și persisitent. Sunt plante foarte rezistente și nu au nevoie de foarte multe condiții pentru a înflori. Singura ei dorință este soarele și puțină apă. Liliacul rezistă foarte bine la secetă.

Crini
Crini
  • Crinii

Crinii se pot planta în luna martie. Aceste flori au nevoie de multă căldură și vor înflori abia în lunile de vară. Însă, nu vei regreta așteptarea, deoarece sunt absolut superbi și au un miros aparte. De asemenea, sunt frumos colorați în nuanțe de roz, galben, oranj sau roșu.

  • Magnoliile

Aceste flori sunt spectaculoase și au capacitatea de a-ți oferi o stare de bine. Un dezavantaj este că sunt niște plante destul de sensibile și au nevoie de o atenție deosebită. Magnolia are nevoie ca rădăcinile să fie acoperite de pământ, altfel există riscul de a se rupe. Tocmai e aceea, în momentul plantării, au nevoie de un băț de susținere.

Gladiole
Gladiole
  • Gladiolele

Gladiolele se pot planta în luna martie. Sunt plante colorate și extraordinar de frumoase. Aceste flori preferă soarele și trebuie udate cât mai des, nu trebuie ca pământul să se usuce. Gladiolele înfloresc destul de repede după ce au fost plantate, termenul este de două sau trei luni.

  • Panseluțele

Panseluțele sunt frumoase, simpatice și colorate. Le regăsim în nuanțe combinate de câte două culori, precum: ­violet cu roșu închis, galben cu alb, maro cu roz și așa mai departe. Cresc foarte bine la soare și preferă solul argilos, galben, decât unul uscat și negru. În cazul în care se folosesc semințe, acestea nu se îngroapă mai adânc de trei degete. Singurul dezavantaj este că trebuie să aștepți un an până vor înflori, dar merită!

Macii
Macii
  • Macii

Plantarea macilor este o procedură simplă și aceștia își vor colora grădina. După ce au fost plantați, vor înflori an de an, formând treptat pajiști grațioase. Preferă locurile însorite, cu un drenaj bun. De asemenea, este foarte important să mențineți solul umed.