Home » Știri » Ce simbolizează freziile – florile cu cel mai dulce miros al primăverii

Ce simbolizează freziile – florile cu cel mai dulce miros al primăverii

Violeta Badea / 15.02.2021, 17:19
Ce simbolizează freziile – florile cu cel mai dulce miros al primăverii

Ce simbolizează freziile – florile cu cel mai dulce miros al primăverii. Primăvara se apropie cu pași repezi, iar prin mulțimea de flori ce ne va încânta vom regăsi și freziile. Acestea sunt foarte iubite de toate doamnele și domnișoarele, deoarece au un parfum delicat și niște culori vii care prevestesc anotimpul cald. În continuare veți afla ce simbolizează aceste flori minunate.

Ce simbolizează freziile

Freziile sunt originare din sudul Africii și au fost importate pentru prima dată în Europa la sfârsitul secolului al XIX-lea. Medicului german, Heinrich Theodor Freese este cel care a denumit această plantă „freesia”, iar acest lucru s-a întâmplat în anul 1886.

Freziile sunt plante erbacee, perene, cu rădăcini subțiri care pătrund adânc în sol. Aceste flori au un miros deosebit de plăcut, iar ca aspect pot fi colorate în diverse nuanțe, precum: alb, galben, crem, portocaliu, roz, roșu, mov sau violet.  Sunt delicate și multe femei le preferă, astfel dacă urmează să aveți o aniversare sau un eveniment frezia este alegerea potrivită. Efectiv nu ai cum să nu o îndrăgești.

Mai mult decât atât, datorită aspectului său gingaș, frezia se folosește adeseori în buchetele de mireasă. În plus, este utilizată în mod tradițional pentru a sărbători aniversarea de șapte ani de căsnicie, fiind floarea-simbol a acestei aniversări.

In SUA, frezia este simbolul celei de-a saptea aniversari a casatoriei
In SUA, frezia este simbolul celei de-a saptea aniversari a casatoriei

Frezia reprezintă simbolul misterului

Multe reprezentante ale sexului frumos s-ar bucura să primească frezii. Acestea sunt flori delicate, parfumate și reprezintă inocența, încrederea și prietenia. Totuși, specialiștii spun că freziile nu au o rezistență prea mare, dar totul depinde de modul și condițiile în care sunt păstrate.

Cei care se ocupă de flori ne recomandă să le tăiem, deoarece astfel rezistă mai mult în apă. De asemenea, acestea se pun într-o vază destul de încăpătoare cu apă călduță, curată și proaspătă. Vaza se ține la lumină, de preferat pe un pervaz. Frunzele trebuie îndepărtate pentru că altfel cad, iar pentru această procedură se folosește o foarfecă sau un cuțit bine ascuțit.

Un alt lucru interesant este acela că frezia este considerată ca fiind specifică zodiei Săgetător. Floarea mai este considerată un simbol la misterului, deoarece nu își dezvăluie mireasma dulce până nu este amplasată într-un loc perfect. Frezia are mare nevoie de o temperatură potrivită şi o umiditate optimă.

Conform simbolismului coloristic general al florilor, frezia roşie este echivalenta pasiunii, cea roz indică iubirea maternă, iar cea galbena simbolizează fericirea şi reînnoirea. În Statele Unite ale Americii, frezia este simbolul celei de-a şaptea aniversări a căsătoriei.

În Europa în epoca victoriană, frezia reprezenta pe vremea aceea, în limbajul secret al dragostei, Încrederea dintre parteneri. Mai târziu, undeva prin anii 1950, frezia a devenit dintr-o dată foarte apreciată și iubită de toate reprezentantele sexului frumos.

Astfel, această floare a devenit din ce în ce mai populară și era prezentă la nunti, pentru buchetul miresei, în accesoriile de nuntă sau ca ornament pe mesele de la petrecerea cununiei, în special pe cea a mirilor. Așadar, freziile, în special cele de culoare albă, au devenit un simbol al purităţii, nevinovaţiei miresei, dar şi al încrederii reciproce dintre membrii cuplului proaspăt căsătorit.