Home » Life & Style » Ce flori să nu ții în casă. Unele aduc ghinion, altele te lasă fără aer

Ce flori să nu ții în casă. Unele aduc ghinion, altele te lasă fără aer

Bucur Ioana / 26.11.2020, 10:32
Ce flori să nu ții în casă. Unele aduc ghinion, altele te lasă fără aer

Încercăm să aducem cât mai multă viață și culoare, ca să transformăm casa în „acasă”. Cel mai ușor mod de a face asta este să cumpărăm plante pentru fiecare cameră sau, măcar în cele în care lumina este suficientă. Însă trebuie să avem mare grijă ce alegem. Află ce flori să nu ții în casă niciodată. Unele aduc ghinion, în timp ce altele te pot lăsa fără aer.

Ce flori să nu ții în casă. Top 5 plante care aduc ghinion

Sunt colorate, unele au un miros plăcut și dau senzația de viață și prospețime într-o încăpere, însă nu orice plantă aduce efecte benefice. Înainte de a decora, află ce flori să nu ții în casă; dacă sunt păstrate prea mult timp, pot aduce ghinion. Nu, nu e nicio glumă! Unele sunt născute din mituri sau sfaturi din popor, altele vin și cu explicații medicale, însă există o listă clară cu flori și plante ce nu ar trebui ținute în spații închise.

1.Ce flori să nu ții în casă – Ficus

În mod surprinzător, pe prima poziție a listei este ficusul, o plantă aproape nelipsită din casele românilor. Se spune că ficusul aduce ghinion mare, motiv pentru care superstițioșii se țin departe de ea. Potrivit acestora, pe lângă ghinion, mai aduce și ceartă, boli și energie negativă în casă.

Cactușii aduc singurătate și ghinion
Cactușii aduc singurătate și ghinion

2. Garoafele

Garoafele ocupă și ele o poziție fruntașă în listă. Ele sunt considerate aducătoare de ghinion și din cauza faptului că, în tradiția populară, sunt florile ce se duc la înmormântări. Totuși, se spune că doar garoafele roșii aduc ghinion, dar dacă nu vreți să atrageți niciun fel de energie negativă în casă, optați pentru tufănele sau crizanteme, la fel de frumoase și despre care se crede că ar aduce chiar noroc și prosperitate.

3.Ce flori să nu ții în casă – Limba soacrei

Din listă nu poate lipsi Dieffenbachia, cunoscută sub denumirea populară de „limba soacrei”. Se spune despre ea nu doar că aduce ghinion, dar că este și otrăvitoare, din cauza unei substanțe din tulpina sa. Însă superstiția spune că limba soacrei nu ar aduce ghinion în orice condiții, ci doar dacă este ținută într-o zonă mai întunecoasă și dacă este mișcată prea des.

Dacă sunt ținuți în casă, se spune că bonsaii aduc sărăcie
Dacă sunt ținuți în casă, se spune că bonsaii aduc sărăcie

4. Cactusul

Sunt ușor de îngrijit, iar formele bizare îi fac o plăcere să fie priviți, însă cactușii sunt și ei puși în topul florilor ce ar trebui păstrate în casă. Legendele spun că, dacă în casa în care sunt cactuși, locuiește fată necăsătorită, ea va rămâne fără partener atâta timp până când nu va scăpa de plantă. Despre cactus nu se spune doar că aduce ghinion, ci și că atrage energiile negative.

5. Bonsaii

Pe ultimul loc al listei se regăsesc bonsaii. În Asia, copăceii în miniatruă sunt păstrați mereu afară, pe veranda casei sau în grădină. Dacă sunt înuntru, se spune că ar atrage sărăcia. Dacă vreți, toși, să vă bucurați de el în locuință, alegți un ficus ginseng – este un bonsai fals, ce nu atrage niciun fel de ghinion.