Home » Life & Style » Ce flori să oferi iubitei, mamei, fiicei, învățătoarei sau prietenei. Recomandări prețioase de la master florist

Ce flori să oferi iubitei, mamei, fiicei, învățătoarei sau prietenei. Recomandări prețioase de la master florist

Voicu Costin / 08.03.2022, 17:35

Florile sunt apreciate de femeile din întreaga lume. Fie că sunt trandafiri, lalele, anemone, crini sau alte tipuri de flori, aduc un zâmbet pe chipul femeilor ce le primesc în dar. Indiferent de ocazie, florile sunt mereu dăruite în dar sexului frumos, iar buchete de flori aranjate într-un mare fel reușesc să uimească. Un master florar a împărtășit câteva sfaturi utile domnilor care vor să ofere în dar un buchet de flori superb! Iată ce flori să oferi iubitei, mamei, fiicei, învățătoarei sau prietenei!

Florile, bucuria tuturor femeilor din lume

Florile vor reprezenta întotdeauna un cadou minunat, indiferent de ocazie. Dar atenția la detalii face marea diferență.

Prin urmare, dacă ții cont de preferințele persoanei dragi și ai grijă să-i cumperi florile pe care le îndrăgește, iar pe lângă acest lucru vei folosi un ambalaj frumos pentru a le împacheta, sigur vei reuși să-i faci o surpriză deosebită.

„Lalele multicolore cu bulb în vase transparente, anemone roșii sau trandafiri în cutii decorative, aranjamente din frezii sau zambile parfumate și colorate, buchete mici din flori de primăvară galbene, albastre sau variate cromatic, îmbogățite cu ramuri de măslin care aduc pe lângă dragoste, respect și frumusețe și o urare de pace” sunt parte din recomandările lui Nicu Bocancea, master florist internațional, pentru a face din buchetul de flori un cadou deosebit pentru persoana dragă.

Pentru a te ajuta să faci o surpriză ca la carte, am pregătit în acest material sfaturi și recomandări prețioase direct de la master florist.

Ce flori să oferi iubitei, mamei, fiicei, învățătoarei sau prietenei

Cele mai frumoase aranjamente și daruri florale pentru a sărbători cele mai importante ființe din viețile noastre: mamele, soțiile, fiicele, surorile, învățătoarele sau profesoarele sunt o încântare pentru aceste femei, care fac parte din viața noastră.

Aceste cadouri pot fi însoțite și de un mic cadou reprezentând o bijuterie mică sau un mărțișor, în caz că vreți să oferiți cadouri în luna martie.

„Pentru fiecare doamnă, avem aranjamente personalizate sau recomandări care să facă alegerea domnilor mai ușoară”, spune Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român, pe plan internațional. În funcție de femeia căreia dorim să îi facem o surpriză plăcută, specialistul ne oferă câteva sfaturi utile.

  • Pentru mame – cutii elegante cu trandafiri roșii sau cu anemone proaspete și regale care sunt gata să înfrumusețeze orice spațiu. Nu mai au nevoie de vază sau suport, sunt elegante, frumos aranjate în cutii decorative care se potrivesc și înfrumusețează orice spațiu.
  • Pentru soții sau iubite – lalele cu bulb multicolore sau în nuanță preferată, așezate în vase transparente. Sunt transparente, proaspete, colorate și rezistente în timp.
  • Pentru fiice – buchete proaspete, micuțe, rotunde asemeni unor bijuerii și extrem de parfumate din frezii sau zambile în toate nuanțele lor preferate: roz, mov, alb, galben.
  • Pentru învățătoare sau profesoare – aranjamente mixte, generoase, din flori diverse: trandafiri, lisianthus și ramuri de măslin.
  • Pentru prietene sau colege – buchetele vesele din felurite flori de primăvară, micuțe, colorate care să te facă să zâmbești de la prima vedere.

Câteva sfaturi pentru a nu face o alegere greșită

  • Nu se oferă şi nu se ţin în casă flori artificiale, oricât de reuşite ar fi imitaţiile. Este de prost gust!
  • Cu puţin efort şi imaginaţie, în anotimpurile calde se pot oferi flori de câmp sau flori rare pentru a nu cumpăra mereu cele cinci garoafe îmbobocite şi banale.
  • Florile se oferă fără ambalajul în care le-am cumpărat, chiar dacă e frumos. De reținut, că florile se oferă cu cozile în jos, adică buchetul va fi ținut drept, nu cu florile în jos.
  • În România există obiceiul de a oferi flori în număr impar. Se spune că cea care le primeşte completează buchetul.