Home » Life & Style » Ce înseamnă conjuncție în astrologie și cum ne influențează de fapt. Efectele nebănuite

Ce înseamnă conjuncție în astrologie și cum ne influențează de fapt. Efectele nebănuite

Cojocaru Cristian / 22.02.2022, 15:04
Ce înseamnă conjuncție în astrologie și cum ne influențează de fapt. Efectele nebănuite

Iluminatul Montesquieu spunea că astrologia este o extravagantă artă. Cu toate acestea, această credință este cea care a transformat fenomenele cerești precum eclipsele sau conjuncțiile planetare în declanșatoare de evenimente istorice. Află ce înseamnă o conjuncție din astrologie și cum ne influențează aceasta.

Ce reprezintă conjuncție în astrologie

Una dintre cele mai cunoscute povești ale celui de-al Doilea Război Mondial este că liderii naziști și-au luat deciziile pe baza predicțiilor astrologice. Cu toate acestea, munca riguroasă a istoricului britanic Ellic Howe a arătat că ierarhii naziști nu au ținut cont de pozițiile relative ale planetelor pe cer pentru a lua decizii importante. Există o singură excepție: cazul lui Rudolf Hess, numărul trei în NSDAP după Hitler și Göring.

Totul a început în plină confruntare cu Anglia, când Hitler a început să planifice invadarea Rusiei. O decizie de care generalii lui se temeau că va duce la dezastru prin deschiderea unui al doilea front în Europa. Hess a crezut că Anglia va semna un acord secret de pace cu Germania și a decis să zboare acolo în secret.

În ianuarie 1941, Ernst Schulte-Strathaus, un astrolog amator din personalul lui Hess, i-a spus că pe 10 mai va avea loc o conjuncție planetară: Soarele, Mercur, Venus, Jupiter, Saturn și Uranus vor ocupa un arc de numai 8º în Taur. Pe de altă parte, un astrolog din Munchen pe nume Maria Nagengaast i-a spus lui Hess că aceasta va fi o zi de bun augur pentru călătorii în străinătate.

Restul este istorie: condițiile de pace ale lui Hess i s-au părut o glumă lui Churchill, care l-a reținut ca prizonier de război. Pentru Hitler, Hess înnebunise din cauza astrologilor. Pe 9 iunie, Gestapo, în cadrul operațiunii numite Aktion Hess, a arestat între 300 și 1.000 de astrologi care au ajuns în infamele lagăre ale morții naziste.

Conjuncțiile planetare și-au avut efectul și asupra celui mai mare cuceritor al tuturor timpurilor, Genghis Khan, de asemenea unul dintre cele mai mari genocide din istorie: 20 de milioane de morți. Mongolii priveau deseori spre cer, unde vedeau semne de prevestire: campania împotriva oamenilor din provincia chineză Honan s-a oprit la 21 mai 1221 din cauza unei eclipse de Soare. Obsesia cerească a acestui popor a fost de așa natură încât ani mai târziu, Marco Polo a numărat peste 5.000 de astrologi și ghicitori numai în capitala Mongoliei.

În martie 1226, Genghis Khan s-a întors cu stil din campaniile sale din Asia Centrală, iar următorul său pas a fost să declare război imperiului Tangut din nord-vestul Chinei. După ce i-a învins în decembrie, le-a ordonat soldaților săi să extermine întreaga rasă Tangut. Pe 12 decembrie, cele cinci planete vizibile cu ochiul liber (Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn) au fost concentrate într-un arc de 31º în Capricorn.

Astrologul său a interpretat conjuncția ca pe un semn din cer împotriva unei asemenea barbarii. Împăratul s-a supus și, deși ordinul nu a fost îndeplinit pe întreg teritoriul cucerit, cel puțin planetele au fost responsabile pentru salvarea a 100.000 de oameni nevinovați. Războiul a continuat până în vara lui 1227 și masacrele au fost reluate. Genghis Khan a murit în august după o scurtă boală, dar moartea sa a fost ținută secretă. De fapt, împăratul Tangut Li Xiàn s-a predat fără să știe de cadavrul mongolului ascuns în cortul său.

Conjuncțiile planetare au anunțat situații groaznice, cum ar fi inundațiile și potopurile. Pe 14 septembrie 1186, cele 5 planete s-au întâlnit la o distanță de 11 grade una de alta, Luna și Soarele fiind la mai puțin de 3 grade unul de celălalt. Episcopul Bisericii Ortodoxe Siriace Bar-Hebraeus a scris:

„Toți astronomii prevăd că va avea loc un potop universal și că toată omenirea va pieri. Kilij Arslan al II-lea, sultanul Rümului (Anatolia, Turcia) a acceptat această poveste. A cheltuit sume mari din săpatul pământului și construirea unei case în interiorul lui”.

conjuncție astrologie
Eclipsele de Soare erau considerate semne de la Dumnezeu

Conjuncțiile și panicile create de către ele

Dar nicio altă conjuncție nu a provocat mai multă panică decât cea din 19 februarie 1524, când cele 5 planete și Soarele erau concentrate în Pești. Primul care a avertizat despre dezastrul iminent a fost astrologul german Johann Stöffler în 1499. Colegii săi de profesie l-au crezut pe cuvânt și și-au petrecut anii următori amplificându-și predicțiile, transformându-l într-un nou Potop Universal.

Au fost distribuite mii de pamflete, cel mai folosit mijloc de comunicare la acea vreme, și au fost tipărite peste 160 de cărți: a fost o explozie editorială. Au fost cei care au construit un chivot în stilul lui Noe. Astrologul curții din Berlin, Johann Carion, a stabilit ziua judecății pentru 15 iulie 1524.

Ceva similar s-a întâmplat cu celebra aliniere din 1982, cu cele 9 planete plasate de cealaltă parte a Soarelui la un unghi de 90º: am avut o mare catastrofă chiar după colț. Chiar și doi astrofizicieni, John Gribbin și Stephen Plagemann, au publicat în 1974 Efectul Jupiter, unde au spus că efectul gravitațional combinat al planetelor ar provoca un super cutremur care ar distruge California.

Ceea ce s-a întâmplat de fapt este că acea carte a devenit un best-seller, iar autorii au făcut profituri uriașe. Singura influență a planetelor asupra istoriei omenirii are de-a face cu cât de mult vrem să credem că ele ne influențează. La fel se întampla și cu unul dintre cele mai spectaculoase fenomene din ceruri: eclipsa de soare.

Cea mai faimoasă s-a petrecut în timpul războiului dintre lidieni și mezi din anul 585 î.Hr. Întunericul a căzut în mijlocul bătăliei și ambele părți au decis să caute pacea. Deși teologia musulmană nu o acceptă, tradiția populară spune că nașterea profetului în 570 a fost anunțată de o eclipsă.

Fiul Profetului, Ibrahim, a murit tragic pe 22 ianuarie 632 și, în mod curios, a avut loc și o eclipsă în acea zi. Unii meccani l-au văzut ca pe un semn de la Dumnezeu, dar Muhammad i-a corectat spunând:

„Soarele și Luna sunt semne de la Dumnezeu și nu sunt eclipsate de moartea sau nașterea vreunui om”.

O a treia eclipsă legată de Mahomed a avut loc la 39 de ani după moartea sa. Mu’awiyah a preluat controlul asupra imperiului după revoluția sa împotriva vărului profetului, al doilea convertit și ginerele lui Muhammad, ‘Ali. Primul calif al dinastiei Omayyade a decis să ia amvonul lui Mahomed de la Medina la Damasc, dar în timpul transferului cerul s-a întunecat din cauza unei eclipse. El a interpretat-o ​​ca un semn al nemulțumirii divine și l-a lăsat în Medina, unde este păstrat ca simbol al greșelii lui Mu’awiyah.