Home » Life & Style » Ce se întâmplă dacă pui bețe de chibrit în pământul florilor. Efectele uimitoare

Ce se întâmplă dacă pui bețe de chibrit în pământul florilor. Efectele uimitoare

Voicu Costin / 14.03.2022, 08:19
Ce se întâmplă dacă pui bețe de chibrit în pământul florilor. Efectele uimitoare

O idee ingenioasă a fost descoperită de iubitorii grădinăritului. Banalele bețe de chibrit pot juca un rol important în buna îngrijire a plantelor. Sigur, vă veți întreba imediat cum este posibil acest lucru. Explicația este una simplă. Utilizarea bețelor de chibrit pentru plante are un efect nebănuit, pe care vi-l propunem să-l descoperiți mai jos. V-am pregătit un articol cu o serie de informații interesante.

Cum ajută bețele de chibrit florile și plantele din ghiveci

Poate nu vei reuși să faci imediat legătura între bețele de chibrit și plantele din grădină sau din ghiveci, dar cu ajutorul detaliilor prezentate mai jos vei reuși să afli cum poți să le folosești pentru a te bucura de niște flori extraordinare.

Factor de descurajare a dăunătorilor

Dacă sunteți convinși că plantele din ghiveci au parte de cele mai bune tratamente și totuși nu cresc sau sunt bolnave, este posibil ca ele să fie afectate de dăunători sau de paraziți. Aceștia trăiesc într-un sol de proastă calitate, în timp ce udarea și fertilizarea excesivă le favorizează. Se pare că bețele de chibrit ne pot ajuta pentru a rezolva această problemă.

Ia 8-10 bețe de chibrit și înfige-le în pământ cu capul în jos, ușor depărtate de marginile vasului. Udă plantele așa cum faceți de obicei. Lasă chibriturile timp de o săptămână în sol și verifică dacă capetele lor s-au dizolvat sau nu. Dacă da, îndepărtează chibriturile vechi și înlocuiește-le cu altele noi. Repetă această procedură până când scapi de dăunători.

Ajută la stimularea creșterii plantelor

Pe lângă faptul că ne ajută să scăpăm de dăunători, acestea pot ajuta și la stimularea creșterii plantelor. Bețele de chibrit au în componență: clorat de potasiu, fosfor, sulf, o cantitate mică de magneziu, oxid de fier, iar unele includ și fosfor roșu. Fosforul din bățul de chibrit ajută la fertilizarea solului. Sulful și magneziul din componenţa bețelor de chibrit ajută la producția de clorofilă, ceea ce înseamnă că plantele vor avea un colorit mai verde.

Funcționează ca un îngrășământ

Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, bețele de chibrit pot fi folosite și sub formă de îngrășământ. Înfigeți 10-15 bețe de chibrituri în fiecare ghiveci. Când udați plantele, se va dizolva capul bețelor de chibrit. Ele vor elimina fosforul, magneziul și sulful în sol, ceea ce ajută la hrănirea plantelor constant. Chiar dacă bețele de chibrit nu pot fi folosite în totalitate pentru a susține cantitatea de îngrășământ necesar, veți observa totuși unele schimbări.

Cum folosim bețele de chibrit pentru florile din ghivece

Introdu 10-20 de bețe de chibrit cu capul în jos în solul din jurul fiecărei plante. Așează bețele de chibrit la jumătatea distanței dintre tulpina plantei și marginea ghiveciului. Evită să pui chibriturile aproape de rădăcină, deoarece poate deteriora. Pentru a face îngrășământ lichid, scufundă câteva bețe în stropitoarea ta. Capetele se vor dizolva în apă și vor hrăni plantele.

Folosește întotdeauna bețe de chibrituri noi

Chiar dacă folosiți aceste bețe de chibrit, trebuie să oferiți și condiții optime florilor voastre. Lumina naturală, apa la temperatura camerei, îngrășământul și altele, trebuie oferite plantelor pentru a se dezvolta în deplină armonie și pentru a ne bucura din plin de frumusețea lor. Îngrijiți plantele și florile în funcție de nevoile lor și nu le neglijați, dacă vreți să vă bucurați de ele cât mai mult timp.