Home » Life & Style » Ce se întâmplă de fapt dacă pui zaț de cafea în șamponul de păr. Trucul e magic pentru podoaba capilară

Ce se întâmplă de fapt dacă pui zaț de cafea în șamponul de păr. Trucul e magic pentru podoaba capilară

Manolică Anca / 10.05.2022, 13:21
Ce se întâmplă de fapt dacă pui zaț de cafea în șamponul de păr. Trucul e magic pentru podoaba capilară

Motivul pentru care este bine să pui puțin zaț de cafea în șamponul de păr. Multe doamne fac acest lucru și au obținut efectele dorite. Trucul este genial, simplu, rapid, ieftin și accesibil tuturor pentru o podoabă capilară sănătoasă. La ce te ajută acest lucru și cum să procedezi pentru a avea un păr fantastic, află din rândurile de mai jos.

Truc pentru păr sănătos: pune zaț de cafea în șamponul de păr

Cafeaua de dimineață este energizantul de care avem nevoie cu toții. Dar, știai că aceasta este bună și pentru părul tău? Folosirea zațului de cafea pe păr poate favoriza creșterea acestuia, îmbogățirea culorii și îi poate da o strălucire aparte. Totodată, poate preveni căderea lui. În rândurile de mai jos vei descoperi, în detaliu, cum și de ce este bine să pui zaț de cafea în șampon.

Zațul de cafea este folosit în multe tratamente naturale, deci este benefic și în îngrijirea părului. Deși poate părea un truc inutil sau dificil, nu este deloc așa și, cu siguranță, mulți l-au folosit cel puțin odată. Deși ai crede că este dificil să îndepărtezi zațul de cafea de pe firele de păr, să știi că nu te vei chinui prea mult.

O spălare normală a scalpului ajută doar la îndepărtarea pielii moarte, dar în restul timpului se poate forma un strat care blochează glandele sebacee. Acest lucru aduce părul în punctul în care devine gras și fără formă. Un exfoliant pentru scalp funcționează în același mod ca unul pentru față. Îndepărtează stratul superior de piele keratinizată și curăță în profunzime.

Exfolierea este importantă pentru a avea un păr sănătos
Exfolierea este importantă pentru a avea un păr sănătos

De ce ai nevoie

Acest truc este recomandat în special persoanelor care au părul predispus la căderea excesivă, dar poate fi folosit și de cele care au părul uscat și lipsit de strălucire. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de zaț de cafea în șamponul tău. Ce mai bun șampon este acela care conține multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamina B5 (acid pantotenic) sau cheratină.

Acestea pătrund mai ușor în piele atunci când îți exfoliezi scalpul. Atenție, însă, să să nu exagerezi. Trucul se face o dată pe săptămână. Dacă treci prin acest proces de mai multe ori, vei usca scalpul și te poți confrunta cu descuamări.

Alte trucuri pentru exfoliere

O perie exfoliantă din silicon este, de asemenea, utilă. Trebuie să amesteci 4 lingurițe de zahăr, 2 lingurițe de semințe de in și o linguriță de oțet de mere.

Amestecă 4 linguri de zahăr cu o lingură de miere și ulei de măsline și masează bine scalpul. Te va ajuta să scapi de toate impuritățile și particulele de praf și să deschizi porii înfundați.

De asemenea, poți să amesteci 3 linguri de sare de mare cu suc de lămâie și ulei de măsline. Umezește părul și apoi freacă bine pielea cu scrubul. O altă soluție eficientă este scrubul format din 2 linguri de bicarbonat de sodiu amestecat cu o lingură de scorțișoară pudră și o lingură de ulei vegetal.