Home » Life & Style » Ce se întâmplă de fapt dacă pui zahăr în șampon. Efectele nebănuite

Ce se întâmplă de fapt dacă pui zahăr în șampon. Efectele nebănuite

Manolică Anca / 08.04.2022, 13:14
Ce se întâmplă de fapt dacă pui zahăr în șampon. Efectele nebănuite

Îngrijirea părului a devenit o parte importantă a vieții noastre, deoarece poluarea și numeroși alți factori externi reprezintă o amenințare tot mai mare pentru un scalp sănătos. Uneori, deteriorarea părului este atât de severă încât și șampoanelor și balsamurilor le este greu să îl repare. Din fericire, există câteva trucuri care vin în ajutorul tău. Iată de ce ar trebui să pui zahăr în șampon de acum.

Zahăr în șampon, trucul nebănuit

Deteriorarea părului din cauza poluării, a transpirației și a depunerilor de ulei și murdărie a devenit un fenomen comun. Uneori, părul devine atât de dificil, încât nici cu șampoanele și balsamurile minune nu reușești să îl repari. Însă poți să uiți de toate aceste produse scumpe și sofisticate.

Pentru că există anumite trucuri simple și la îndemâna oricui pe care să le folosești pentru a îți menține părul sănătos și strălucitor. Printre acestea se numără adăugarea unei lingurițe de zahăr în șampon, despre care se spune că face minuni pentru păr.

Ce se întâmplă de fapt dacă pui zahăr în șampon

Un cunoscut dermatolog de la Wexler Dermatology, Francesca Fusco, a descoperit că acest ingredient ieftin și la îndemâna oricui este extrem de benefic pentru scalp și păr. Se pare că o simplă lingurță de zahăr adăugată în șamponul nostru obișnuit curăță perfect părul și exfoliază scalpul mai bine decât orice alt produs de pe piață.

Dermatologul a dezvăluit, pentru revista Marie Claire, că o singură lingură de zahăr ajută la înlăturarea mizeriei și a bucățelelor minuscule de piele moartă, și astfel dă posibilitatea balsamului să își facă și mai bine efectul. „Adăugând o linguriță de zahăr în șampon va face posibilă exfolierea scalpului și va divolva și curăța părul, astfel încât să nu mai rămână mizerie pe el”, a spus Fusco.

Trucuri păr sănătos
Trucuri păr sănătos

Cât de des ar trebui să apelezi la acest truc

Specialistul atrage atenția și spune că nu ar trebui să facem abuz de acest ingredient. Folosit la fiecare spălare pe cap, am exagera cu exfolierea și am putea ajunge în situația în care firul de păr rămâne fără ulei natural. Lucru pe care nimeni nu și l-ar dori. Francesca Fusco spune că ideal ar fi să repetăm acest proces undeva la 3-5 spălări normale pe cap. De asemenea, șamponul folosit ar trebui să fie unul foarte hidratant.

Hiro Miyoshi, hair stylist și proprietarul salonului de coafură Hiro Miyoshi Hair & Beauty din Mayfair, vine și el și spune că o curățare corectă a scalpului este mai importantă chiar decât curățarea părului.

„Un scalp neglijat poate împiedica părul să crească și poate da naștere iritațiilor de tot felul. Adăugarea unei lingurițe de zahăr nu va face decât să exfolieze delicat pielea capului în timp ce ne șamponăm, să înlăture toate celulele de piele moartă sau orice mizerie posibilă.

Efectul este o curățare optimă a scalpului și o evitare a apariției grăsimii excesive la rădăcina părului. În concluzie, ne conferă o podoabă capilară mai sănătoasă!”, spune acesta.

Cu toate acceștia, există și păreri contra. Joshua Goldsworthy, un alt stilist renumit, susține că zahărul este prea dur și va face ca părul să devină rigid.

Cel mai corect ar fi să te sfătuiești cu stilistul tău, pentru că el îți cunoaște bine tipul de păr și ce îi face bine.