Home » Life & Style » Ce se petrece în corpul tău dacă dormi imediat după ce ai mâncat. 5 efecte nebănuite

Ce se petrece în corpul tău dacă dormi imediat după ce ai mâncat. 5 efecte nebănuite

Pană Emanuela / 18.02.2021, 14:20
Ce se petrece în corpul tău dacă dormi imediat după ce ai mâncat. 5 efecte nebănuite

Ce se petrece în corpul tău dacă dormi imediat după ce ai mâncat. Ai simțit și tu că după masă tinzi să ai o stare de moleșeală și somnolență și nu îți dorești decât să tragi un pui de somn? Ei bine, află că nu este tocmai bine să faci acest lucru. Iată câteva efecte care au loc în corpul tău dacă adormi imediat după ce mănânci.

Ce se petrece în corpul tău dacă dormi imediat după ce ai mâncat

Oamenii tind să fie mai moleșiti și mai adormiți după ce mănâncă și își doresc să se odihnească măcar un sfert de oră. Dormitul sau chiar culcatul imediat după masă poate avea unele consecințe foarte inconfortabile. Iată ce se petrece în corpul tău dacă dormi imediat după ce ai mâncat. S-ar putea să te fi confruntat cu unele dintre simptome, fără poate să îți dai seama din ce cauză au apărut.

1. Arsuri la stomac
În mod normal, acidul produs în urma digerării alimentele este conținut în stomac. Gravitația este de mare ajutor aici, deoarece forțează fluxul de fluid să meargă în jos. Când stai întins, acidul se mișcă prin stomac și poate intra în contact cu părțile sensibile ale sistemului digestiv. Acest lucru poate conduce la arsuri stomacale, senzație dureroasă de arsură în piept sau gât.

2. Calitatea somnului este afectată
Dacă ai luat masa imediat înainte de a dormi, procesul complet de digestie va continua în timpul somnului. Motivul somnului prost poate fi diferit pentru toată lumea. S-ar putea ca mintea unora să fie mai activă în timpul etapei de metabolism, făcându-i să doarmă mai puțin adânc. De asemenea, arsurile la stomac te-ar putea trezi în miez de noapte. Mai mult, și ceea ce mănânci este extrem de important.

Somnul de după masă îți poate provoca arsuri stomacale
Somnul de după masă îți poate provoca arsuri stomacale

3. Visele vii sau coșmarurile devin mai frecvente
Cum am menționat mai sus, motabolismul declanșat determină creierul să devină mai activ. Intri într-un așa-numit somn cu mișcare rapidă a ochilor (REM), atunci când visezi cel mai mult. Deci, dacă observi că ai vise ciudate sau chiar înfiorătoare, acordă o mai mare atenție alimentelor pe care le consumi înainte de a merge la somn.

4. Vei simți nevoia să mergi mai des la toaletă
Unii oameni au o nevoie crescută de a urina noaptea, ceea ce se mai numește și nocturie. Acest lucru poate fi legat de cantitatea de cofeină din alimentele consumate. Desigur, cofeina este regăsită cel mai mult în cafea, însă nici ceaiurile, deserturile coapte care conțin ciocolată sau unele medicamente nu ar trebui neglijate.

5. Crește riscul de îngrășare
Dacă te așezi în pat imediat după ce ai mâncat, nu-i dai corpului suficient timp pentru a arde caloriile din masă. Deși s-ar putea să te simțiți foarte somnoros după o masă mare și vei dori să te întinzi rapid pe o canapea pentru un pui de somn, evită să faci acest lucru, pentru a nu te trezi cu ceva kilograme în plus.

Acum că ai aflat ce se petrece în corpul tău dacă adormi imediat după ce ai mâncat, ar trebui să eviți pe cât posibil aceste inconveniente, mâncând cu cel puțin două oră înainte de somn.