Ce simbolizează narcisele – florile cu puternic parfum de primăvară

de:
22 02. 2021, 16:13
Narcise

Ce simbolizează narcisele – florile cu puternic parfum de primăvară. O dată cu venirea primăvăverii, întreaga natură revine la viață, iar florile dau culoare acestui anotimp minunat. Printre cele mai iubite și apreciate plante se numără și narcisele. Acestea se găsesc în diferite varietăți și fascinează prin aspectul lor unic. Ceea nu știai însă este că în spatele acestei flori sunt o groază de povești și legende care au circulat de-a lungul timpului. În continuare veți afla ce simbolizează narcisele.

Ce simbolizează narcisele

Alături de ghiocei, narcisele sunt unele dintre primele flori care vestesc sosirea primăverii. Sunt extrem de vesele, frumoase, colorate și pot fi asociate cu zilele de 1 și de 8 martie. Cu siguranță, faceți o alegere bună facă doriți să le oferiți cuiva drag.

Narcisele se regăsesc în grădini, în parcuri sau răsar în zonele de deal. În cazul în care iubiți florile și locuiți la apartament, aceste minunate plante se pot cultiva fără probleme și în ghiveci. De asemenea, le puteți găsi în orice florărie, din luna martie până în luna mai. Narcisele au o bogată istorie în spate și legendele s-au transmis de la generațiela generație. Astfel dacă vreți să aflați mai multe despre semnificația acestora, aruncați o privire peste articolul nostru dedicat acestora.

Narcisele simbolizează timiditatea, prietenia şi respectul. Floarea este considerată un simbol al iubirii neîmpărtășite sau interzise. De asemenea. sunt asociate cu renașterea și cu noile începuturi, deoarece sunt printre primele flori care apar primăvara, așa cum spuneam și mai sus. În China, narcisa este simbolul norocului, belșugului şi speranţei, se spune că este un semn bun înflorirea unei narcise în apropierea anului nou.

În popor se spune că în cazul în care alegi să pui o narcisă în buchetul de nuntă, floarea simbolizează fertilitatea. de asemenea, se spune că vrăjitoarele folosesc narcisele și bulbii de narcisă în toate vrăjile de dragoste. Această tradiție se regăsește oarecum și la arabi, deoarece aceștia fierb bulbii de narcisă, iar ceaiul obținut este considerat un puternic afrodisiac.

Narcisele sunt printre primele flori care apar primavara

Legenda narciselor

În popor a circulat legenda conform căreia numele narciselor provine din mitologia greacă, mai exact de la numele tânărului Narcissus. Băiatul este descris ca fiind un tânăr extrem de frumos, dar care avea ghinion în dragoste. Se spune că Narcis ar fi fost blestemat de zeița răzbunării Nemesis să nu se poată îndrăgosti de nimeni, ci doar de el însuși.

Astfel, acesta a ajuns să se îndrăgostească de propria imagine reflectată de apele unui lac. Din dorința de a-și îmbrățișa propria reflexie în apă, Narcis alunecă și se îneacă. La locul tragediei, au răsărit florile Narcise, de culoare galbenă, care își țin capul plecat asemenea lui Narcis care se oglindea în apă.

În Grecia antică se spunea că zeul Hades, care era dependent de regatul său, ar fi creat narcisa pentru ca parfumul său puternic să o atragă pe Persefona în capcană și să ajungă să intre în infern. Și o ultimă legendă spune că prima narcisă a înflorit la învierea lui Iisus, în Grădina Ghetsemani. De asemenea, aceste flori ar fi apărut și la ultima cină luată de Iisus cu apostolii săi.