Home » Sănătate » Cum ne poate vindeca ghiocelul de boli. Efectele terapeutice nebănuite ale acestei flori

Cum ne poate vindeca ghiocelul de boli. Efectele terapeutice nebănuite ale acestei flori

Violeta Badea / 18.02.2021, 11:40
Cum ne poate vindeca ghiocelul de boli. Efectele terapeutice nebănuite ale acestei flori

Cum ne poate vindeca ghiocelul de boli. Efectele terapeutice nebănuite ale acestei flori. Toată lumea știe că ghioceii sunt vestitorii primăverii, dar știați că aceste flori gingașe au numeroase efecte terapeutice? Ei bine, ghioceii sunt un adevărat remediu natural pentru afecțiunile dermatologice, antibacteriene și antispastice. 

Cum ne poate vindeca ghiocelul de boli

Ghioceii sunt plante bulboase din familia Amaryllidaceae, plante care înfloresc printre primele la începutul anotimpului de  primăvară. Aceste flori sunt originare din Asia Mică și din Europa de Est. De asemenea, în țara noastră este foarte iubit și îl regăsim în toate zonele. GHiocelul își face apariția din luna ianuarie și persistă, dacă are  condiții favorabile, până în luna martie.

Pe lângă frumusețea incontestabilă, ghiocelul a fost analizat până la cel mai mic detaliu de specialiștii în medicină. Astfel, aceșia au descoperit că floarea are numeroase proprietăți medicinale și au constat că este deosebit de eficient pentru sănătatea orgnamismului uman. Însă, dacă vrem să profităm de proprietățile terapeutice ale ghioceilor: planta trebuie să fie uscată. Atenție!  Bulbul de ghiocel în starea lui proaspătă este toxic. În continuare vă vom prezenta cum ne poate vindeca ghiocelul de boli.

Decoctul de ghiocei vindeca durerile reumatice
Decoctul de ghiocei vindeca durerile reumatice
  • Ghiocelul tratează bolile neurologice

Specialiștii în medicină au descoperit că ghioceii ne poate vindeva de anumite boli, unele dintre ele fiind destul de grave, de exemplu: hemiplegii și hemipareze. Tinctura de ghiocei , dar și decoctul vindecă aceste afecțiuni neurologice grave, până când aceste remedii își fac efectul.

  • Infuzia de ghiocei calmează crampele musculare

Din ghiocei uscaţi se prepară o infuzie cu efecte calmante pentru durerile musculare. Acesta este un remediu excelent pentru combaterea crampelor şi pentru destinderea muşchilor. Tot ceea ce ai de făcut este să prepari un ceai, folosind doar două linguriţe de plantă uscată şi o cană de apă fiartă.

Pentru cele mai bune rezultate, ceaiul se bea zilnic. Timp de o săptămână este necesar să beți două căni pe zi. Atenție! Procedura se urmează doar o săptămână pe lună, nu mai mult. Tratamentul se poate repeta trei luni la rând.

  • Tinctura de ghiocei îmbunătățește circulația cerebrală

Specialiștii au descoperit că tinctura de ghiocei este extraordinră pentru îmbunătățirea circulației cerebrale. Tratamentul constă în următorul preparat: se iau 50 de ghiocei uscați și se macerează, timp de  14 zile în 200 grame de țuică de secară. Apoi, după acest interval, substanța obținută se toarnă în sticluțe de culoare închisă. Cum se consumă? Ei bine, se pun câte 30 de picături într-o ceșcuță de apă plată și se bea de două ori pe zi.

  • Decoctul de ghiocei te scapă de infecțiile genitale

Planta are efecte uimitoare în tratarea infecțiilor vaginale. Pentru cele mai bune rezultate, cercetătorii recomandă să se facă spălături locale cu un decoct care se prepară din doar trei linguri de flori și de frunze uscate care se fierb în 500 de ml de apă. Acestea se țin pe foc aproximativ o jumătate de oră, la foc mic. Tratamentul durează cel puțin o săptămână, dar rezultatele sunt pe măsură.

  • Ghioceii tratează reumatismul

Specialiștii au demonstrat că ghioceii au și un efect analgezic. Astfel, ameliorează durerile cauzate de reumatism. Tot ceea ce trebuie să faceți este să puneți într-un recipient cinci linguri de plantă uscată şi doi litri de apă. Practic se prepară un ceai în aproximativ 30 de minute. Ceaiul nu se bea, ci se aplică pe locurile dureroase sau se toarnă în apa de baie.

  • Ghioceii tratează afecțiunile dermatologice

Pentru tratarea afecțiunilor dermatolofice ai nevoie de câteva flori proapete de ghiocei peste care trebuie să torni zeama de la o lămâie. Ghioceii se lasă la macerat circa trei sau patru zile. Apoi, sucul pe care l-am obținut se păstrează în sticla închisă la culoare, la rece. Luam un tampon pe care îl îmbibăm în această soluție și aplicăm pe zonele afectate.