Home » Life & Style » Ce spune despre tine modul în care îți ții mâinile sau picioarele. De necrezut cum te pot da de gol aceste poziții

Ce spune despre tine modul în care îți ții mâinile sau picioarele. De necrezut cum te pot da de gol aceste poziții

Voicu Costin / 05.02.2022, 09:00
Ce spune despre tine modul în care îți ții mâinile sau picioarele. De necrezut cum te pot da de gol aceste poziții

Psihologii și oamenii de știință au studiat îndelung comportamentul oamenilor secole întregi. Poziția mâinilor și picioarelor spune multe despre noi, dezvăluind aspecte importante referitoare la conduita noastră. Haideți să vedem care este explicația pentru poziția noastră pe scaun sau în pat! Ce înseamnă când stăm cu brațele încrucișate?

Poziția corpului și membrelor denotă personalitatea noastră

Modul în care îţi ţii mâinile sau picioarele când stai aşezat fie în pat sau pe scaun, la birou, poate fi explicit când vine vorba de comportamentul unei persoane. Spre exemplu, cei care își întind picioarele și se lungesc pe sub masă sau prin diferite locuri publice se spune că indică dificultăţi de concentrare asupra unui lucru sau de a sta mult timp nemişcat.

Locul unde ne alegem să stăm, atunci când ieșim cu prietenii, poate avea legătură cu personalitatea noastră. Cei care aleg să stea la mijlocul unei bănci sunt adesea mai încrezători în forţele proprii, sunt îndrăzneţi şi îşi fac prieteni mai uşor. Pot fi considerați lideri de grup sau protectori pentru persoanele mai vulnerabile. Cei timizi sau introvertiţi aleg să stea la margine, adesea simțindu-se singuri și neînțeleși.

Încrucişezi gleznele? Eşti realist şi relaxat

Poziția picioarelor ne indică încă o atitudine pe care unii dintre noi o abordează în cea mai mare măsură a timpului. Dacă îți încrucișezi gleznele când stai pe scaun sau în pat, se spune că ești relaxat, realist și elegant.

Ești flexibil dacă îţi încrucişezi picioarele

Pe de altă parte, oamenii care își încrucișează picioarele sunt mai relaxați și mai deschiși, când vine vorba de unele provocări sau subiecte. Chiar dacă nu practicați sporturi ce implică asemenea poziții sau nu urmați ritualuri de relaxare este bine să știți că cei care stau cu genunchii în lateral au idei noi şi sunt flexibili din punct de vedere emoţional, dar și fizic.

Poziţia mâinilor trădează persoanele anxioase sau sensibile

Adesea am observant că persoanele anxioase sau cele mai sensibile, introvertite stau cu mâinile împreunate. Pe atât de anxioși, pe atât de pasionali! S-ar putea să fii atras în mod natural de aceşti oameni, pentru că sunt calzi, de încredere şi amuzanţi. Dacă cineva îşi încrucişează mâinile frecvent este o persoană paşnică, amabilă şi calmă.

Unii dintre ei pot avea un comportament de lup singuratic, cărora nu le place să petreacă timp împreună cu alte persoane, ci preferă să stea singuri. Cei care doar îşi ţin mâinile în poală, fără a le împreuna, îi pun pe alţii pe primul loc, se supără rareori şi îşi pot controla emoţiile cu uşurinţă.

Cei care ţin coatele într-o poziţie interioară sunt firi sensibile şi arată că în acel moment au nevoie de sprijin emoţional. De obicei, au nevoie de mai multă siguranţă şi confort.

Ce înseamnă dacă stai cu braţele sau picioarele încrucişate?

Dacă cineva îşi încrucişează braţele, ați putea crede că este inabordabil. De fapt, cei care adoptă această poziţie sunt încrezători, defensivi şi puternici. Persoanele care își încrucişeaza picioarele, probabil au o imaginaţie bogată, sunt de încredere, prompți, organizați și calmi. Sunt buni ascultători, dar şi povestitori.

Poziţia genunchilor indică generozitate

Cei care stau în genunchi sunt persoane generoase, care îşi doresc să ajute persoanele din jur.