Home » Life & Style » Ce vârstă are Elena Udrea, ce studii și ce funcții a ocupat de-a lungul timpului. Detalii mai puțin cunoscute

Ce vârstă are Elena Udrea, ce studii și ce funcții a ocupat de-a lungul timpului. Detalii mai puțin cunoscute

Alexandru Cazacu / 03.06.2022, 10:05

Unul dintre cei mai controversați oameni politici din România, Elena Udrea a deținut de-a lungul anilor mai multe funcții importante. Mai exact, ea a fost, printre altele, ministru al Turismului, deputat, consilier prezidențial, dar și șef al Cancelariei prezidențiale. În ultima perioadă, ea a intrat din nou în vizorul publicului. Află în continuare ce studii are, ce funcții a ocupat de-a lungul timpului, dar și alte detalii mai puțin știute despre Elena Udrea.

Ce vârstă are Elena Udrea. Detalii mai puțin cunoscute din viața fostei politiciene

Născută la data de 26 decembrie 1973, în Buzău, Elena Udrea este o fostă politiciană de la noi din țară. Tatăl său a fost șofer, iar mama ei a lucrat ca taxatoare la o societate de transport public local. Până la vârsta de 5 ani, Elena Gabriela Udrea a locuit împreună cu părinții săi în localitatea Pietrosu, din județul Buzău. Tatăl ei s-a stins din viață în 2009.

„Îmi amintesc de copilăria mea cu și mai mult drag. Mereu am spus că aș retrăi copilăria, indiferent cât de greu a fost, câte lipsuri erau… Era de neconceput atunci să ai ciocolată. Asta se întâmpla de sărbători. Sucuri nici nu vedeai, nici nu găseai, nici nu auzisem de foarte multe astfel de lucruri care acum par normale pentru unii copii, nu pentru toți, în continuare. Chiar și așa, mereu am spus că aș retrăi copilăria, așa cum a fost ea, cu tot dragul, pentru că a fost frumos. Amintirile sunt frumoase.

Ce studii are Elena Udrea

Clasele I-VIII le-a făcut la Școala nr. 16. Ulterior, Elena a absolvit cursurile Liceului Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, profil filologie. După 1992, ea a intrat la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept, în cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Capitală. Diploma de licență a obținut-o în 1996.

Câțiva ani mai târziu, după 2005, Elena s-a înscris la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, unde a urmat o serie de cursuri în domeniul apărării și securității naționale, obținând un Masterat în Securitate și Apărare Națională.

Ce funcții a deținut de-a lungul anilor Elena Udrea

În caz că nu știați, Elena Udrea a fost avocat pentru o perioadă. Activitatea în acest domeniu și-a desfășurat-o la propriul cabinet individual. După cum am menționat și în primele rânduri, de-a lungul anilor, Udrea a ocupat mai multe funcții.

Ea a fost, printre altele, deputat, ministru al Turismului, ministrul al Dezvoltării Regionale, președinte interimar al PDL București, consilier prezidențial și șef al Cancelariei prezidențiale.

Elena Udrea a intrat în Partidul Democrat în februarie 2006. În luna decembrie a aceluiași an, ea a devenit secretar executiv al PLD, iar în toamna lui 2008 a devenit deputat PDL.

Ce vârstă are Elena Udrea, ce studii și ce funcții a ocupat de-a lungul anilor
Ce vârstă are Elena Udrea, ce studii și ce funcții a ocupat de-a lungul anilor

Viață personală

Vreme de aproape un deceniu, din decembrie 2003 și până în iunie 2013, Elena Udrea a fost căsătorită cu Dorin Cocoș. După ce a divorțat de cunoscutul om de afaceri, ea a început o relație cu Adrian Alexandrov, cel care i-a devenit ulterior soț. Elena și Adrian au împreună o fiică pe nume Eva Maria.

Condamnată la 6 ani de închisoare

Fosta politiciană a fost implicată în mai multe dosare penale. În vara lui 2018, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Acuzațiile care i se aduceau erau luare de mită și abuz în serviciu. Atunci, ea a fugit în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În luna octombrie a aceluiași an, Udrea a fost reținută de Interpol în Costa Rica, fiind chiar încarcerată pentru scurt timp.

În iulie 2019, Elena Udrea a revenit în România, însă a părăsit din nou țara, după ce Înalta Curte de Casație și justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare. În luna aprilie, anul curent, Udrea a fost arestată în Bulgaria, urmând să își petreacă următorii șase ani în penitenciarul Rahova. Ea ar fi fost a fost reținută la Kulata, localitate de lângă granița cu Grecia.