Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste. 8 mesaje memorabile de iubire de la mari personalități

de:
14 02. 2021, 09:12

Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste. Deși nu este neapărat nevoie de o zi specială pentru a celebra iubirea sau pentru a îi arăta persoanei iubite cât de mult ții la ea, ne-am gândit să îți prezentăm unele dintre cele mai frumoase și memorabile scrisori de iubire din toate timpurile, de la mari personalități.

Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

Iubirea nu are vârstă și nu se programează. Așadar, nu ai nevoie de un motiv prestabilit pentru a o sărbători și, mai ales, pentru a îi trimite persoanei iubite cea mai frumoasă scrisoare de dragoste din viața ei. În cele ce urmează, îți propunem să descoperim împreună cum își exprimau dragostea marile personalități ale lumii. Departe de lumea virtuală și mesajele instant de pe Whatsapp. Te vor emoționa și te vor face să îți dai seama cât de important este să ai grijă și să lupți pentru persoana dragă. Iată câteva fragmente din scrisorile lor.

1. Beethoven, unei persoane necunoscute, pe care o numea „iubirea nemuritoare”
„Deși sunt încă în pat, gândurile mele se îndreaptă spre tine, iubirea mea nepieritoare, uneori cu bucurie, alteori cu tristețe, așteptând să aflu dacă destinul ne va asculta sau nu rugăciunile. (…) Mereu al tău, mereu a mea, mereu a noastră.”

Ludwig van Beethoven

2. Richard Burton, către Elizabeth Taylor
„Nu realizezi, bineînțeles, E. B., cât de fascinant de frumoasă ai fost întotdeauna și cât de ciudat ai dobândit o drăgălășenie specială și periculoasă.”

3. Ernest Hemingway, către Marlene Dietrich
„Nu pot să explic cum, de fiecare dată când te-am îmbrățișat, am simțit că sunt acasă. De fapt, nu pot să explic multe lucruri.”

4. Frida Kahlo, către Diego Rivera
„Mi-ar plăcea să te pictez, dar nu există culori, pentru că există atât de multe, în confuzia mea, în formă tangibilă a celei mai mari iubiri ale mele.”

5. Johnny Cash către soția sa, June Carter Cash, de ziua ei
„…realizez cât de norocos sunt să îmi împart viața cu cea mai bună femeie pe care am întâlnit-o vreodată. Înca mă fascinezi și mă inspiri. Mă influențezi să fiu mai bun. Ești tot ce îmi doresc și motivul numărul 1 pentru care exist pe pământ. Te iubesc foarte mult.”

Johnny Cash și June Carter Cash

6. Napoleon Bonaparte, către Josephine de Beauharnais
„Farmecele incomparabilei Josephine aprind în mod constant o flacără arzătoare și strălucitoare în inima mea.”

7. Winston Churchill către soția lui, Clementine Churchill
„Timpul trece repede, dar nu te bucură să vezi cât de minunată este comoara pe care am adunat-o împreună, în ciuda furtunilor și nenorocirilor a atâtor, pentru milioane de oameni, ani tragici și teribili?”

8. Zelda Fitzgerald, către F. Scott Fitzgerald
„Dragule – iubesc acele nopți de catifea. Niciodată nu m-am putut decide… dacă te iubesc cel mai mult în eterna lumină clasică eternă atunci când noaptea se îmbină cu ziua sau în fanfara religioasă a miezului nopții sau poate în luxul prânzului.”