Home » Life & Style » Cea mai puternică rugăciune din Biblie. Trebuie doar să o rostești și face minuni

Cea mai puternică rugăciune din Biblie. Trebuie doar să o rostești și face minuni

Voicu Costin / 20.01.2022, 12:47
Cea mai puternică rugăciune din Biblie. Trebuie doar să o rostești și face minuni

Credincioșii se roagă la Divinitate atunci când întâmpină probleme sau când trec prin necazuri. Rugăciunile au fost lăsate încă din cele mai vechi timpuri pentru oameni, pentru diferitele probleme prin care trec. La fel și în cazul Bibliei. Care este cea mai puternică rugăciune din Biblie?

Cea mai puternică rugăciune

Inspirați de Dumnezeu, mulți sfinți au scris numeroase rugăciuni, fiecare destinată pentru o anumită problemă. Multe dintre acestea au fost concepute pentru izgonirea răului din casele, mințile și sufletele oamenilor. Sunt rugăciuni puternice, cu efecte miraculoase.

De fiecare dată, când aveți nevoie de ajutorul divinităţii, puteți să deschideți Biblia. Cu siguranță, rugăciunile lăsate de sfinți și de însuși Hristos au ajutat oamenii de-a lungul vremii să treacă mai ușor prin suferințe sau să se tămăduiască, să scape de boli, de neliniști. Cea mai puternică a fost și va fi mereu rugăciunea „Tatăl nostru”. Pe cât de simplă este, pe atât este de folositoare. Credincioșii cunosc acest lucru și apelează la ea ori de câte ori au nevoie.

Ucenicii lui Hristos i-au cerut să îi învețe cum să se roage, pentru că, la rândul lor, să lase aceste rugăciuni și metode de a se ruga, oamenilor credincioși.

Matei, care în Evanghelia sa, nu respectă întotdeauna prea fidel cronologia, o include, din considerente de ordin logic, în cadrul predicii de pe munte și anume în secțiunea rezervată sfaturilor privind rugăciunea, cea mai potrivită prin care omul se poate apropia de Dumnezeu.

Rugăciunea Tatăl nostru:

Tatăl nostru, care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău! Vie împărăţia ta! Facă-se voia ta, precum în cer, aşa şi pe pământ! Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri! Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne mântuieşte de Cel Rău!

Cel mai simplu mod de a te ruga

La Matei, Iisus îi sfătuiește să evite rugăciunile lungi, prolixe, proprii păgânilor și să se limiteze la esențial, „că știe Tatăl vostru de cele ce aveți trebuință mai înainte ca să cereți voi de la El” (Matei 6, 8). Rugăciunea nu trebuie să fie o înșiruire de cereri, de natură materială sau pe plan sentimental, ci un act de smerenie, de încercare a curățirii sufletului de suferință și boală, o încercare de a intra în comuniune cu Dumnezeu, prin harul Său, El să ne ajute prin puterea sa.

Pentru că Dumnezeu să-i răspundă omului și să-l învrednicească de primirea Duhului Sfânt trebuie ca acesta să aibă cutezanța de a rosti rugăciunea cea mai de presus și să creadă că va fi ajutat, indiferent de problemele pe care le are. Cel sculat în miez de noapte, spune Iisus, îndeplinește cererea prietenului venit să-i ceară pâine la o oră atât de nepotrivită nu atât pentru că îi este prieten, ci fiind mișcat de îndrăzneala acestuia (Luca 11, 8).

Mântuitorul ne transmite prin rugăciunile și pildele sale, că stabilirea unui dialog între om și divinitate este mai important, pentru că prin acest mod, doar El ne poate ajuta cu bunăvoința și puterea Sa. Pentru ca acest dialog să ia ființă este nevoie ca noi să ne adresăm lui Dumnezeu, să-i vorbim cu încredere, ca unui Tată și atunci niciodată nu vom fi lipsiți de prezența Sfântului Duh, rodul suprem al adevăratei rugăciuni.

Așadar, când aveți nevoie de Dumnezeu, nu ezitați să purtați un dialog cu El prin rostirea unei rugăciuni. Rugăciunea „Tatăl nostru” vă poate ajuta să comunicați mai ușor cu El și să vă ofere tot ce aveți nevoie.