Home » Life & Style » Cei mai inteligenți câini de talie mică – care sunt remarcați

Cei mai inteligenți câini de talie mică – care sunt remarcați

Alexandru Cazacu / 31.03.2021, 10:54
Cei mai inteligenți câini de talie mică – care sunt remarcați

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc un animal de companie mic și inteligent. Dacă te afli printre aceștia și ești un mare iubitor de câini, trebuie să știi că există rase de câini mici foarte apreciate și istețe. Care sunt considerați unii dintre cei mai inteligenți câini de talie mică, veți afla în continuarea articolului.

Cei mai inteligenți câini de talie mică

După cum spuneam, există multe persoane care își doresc un animal de companie și aleg rase de câini mici. Aceste patrupede sunt extrem de jucăușe și afectuoase, dar și foarte inteligente. Mai departe veți afla care sunt unele dintre cele mai inteligente rase de câini de talie mică.

Papillon

Printre cele mai frumoase rase de câini de talie mică se numără și Papillon. Acești căței sunt apreciați în special pentru inteligența lor, însă sunt și foarte iubitori și afectuoși. De asemenea, patrupezii din această rasă sunt ideali pentru a fi crescuți în apartament. Cu toate acestea, este bine de știut că sunt extrem de jucăuși și trebuie să își consume energia, altfel ar putea face multe năzbâtii prin locuința stăpânilor lor. Deși sunt foarte afectuoși, aceștia au și o foarte mare nevoie de atenție.

Deși acești câini mici din rasa Papillon nu fac pretenții la mâncare, este foarte important de știut faptul că nu trebuie să mănânce dulciuri. Specialiștii susțin că micuții pot muri dacă consumă ciocolată.

Care sunt cei mai inteligenți căței
Cei mai inteligenți câini de talie mică – Papillon

Scottish Terrier

Ei bine cățeii din această rasă sunt extrem de atenți și receptivi la tot ce se întâmplă în jurul lor. De asemenea, micuții Scottish Terrier se numără printre cei mai inteligenți căței de talie mică. La fel ca și Papillon, acesta este foarte iubitor, însă prezintă o personalitate puternică, tocmai din această cauză poate deveni adesea încăpățânat. Dacă poți accepta faptul că vrea să facă pe șeful în familie, atunci acesta poate fi un animal de companie de nădejde.

Din punct de vedere al alimentației, dacă te-ai hotărât să ai un Scottish Terrier în familie, este bine de știu că micuțul cățel va avea nevoie de altfel de hrană decât cea gătită pentru ceilalți membri ai familiei. Din cauza faptului că este predispus la unele afecțiuni digestive, este bine ca noul membru să consume doar mâncare specială pentru căței.

Care sunt cei mai inteligenți căței
Cei mai inteligenți câini de talie mică – Scottish Terrier

Cei mai inteligenți câini de talie mică – Poodle Pitic

Un alt câine de talie mică foarte inteligent este Poodle-ul pitic. Acesta nu se face remarcat doar prin istețimea lui, el este de asemenea și foarte adaptabil. De exemplu, acest cățel poate poate da dovadă de foarte multă energie în cazul în care vrei să te joci cu el, sau poate fi de-a dreptul liniștit, atunci când trebuie să fie.

În ceea ce privește alimentația, Poodle-ul pitic nu este foarte pretențios la mâncare. Cu toate acestea este bine de știut că face foarte multă gălăgie atunci când îi este foame. De asemenea, este foarte important de știut faptul că, în cazul acestei rase de câini de talie mică, este nevoie de o îngrijire frecventă a blănii sale pufoase.

Care sunt cei mai inteligenți căței
Cei mai inteligenți cățeluși de talie mică – Poodle Pitic