Home » Life & Style » Cei mai mari pești prinși vreodată – Top 9 capturi record, nu povești pescărești

Cei mai mari pești prinși vreodată – Top 9 capturi record, nu povești pescărești

Violeta Badea / 06.01.2021, 16:07

Cei mai mari pești prinși vreodată – Top 9 capturi record, nu povești pescărești. Mulţi oameni sunt pasionaţi de pescuit, acesta fiind un hobby care te relaxează, dar îţi aduce şi numeroase satisfacţii. Există şi în România numeroase locuri unde se practică această activitate precum: Dunărea (al doilea fluviu ca lungime din Europa), Marea Neagră sau Delta Dunării (locul unde se află printre cei mai mari pești de apă dulce din Europa). 

Mai jos vă prezentăm un top al celor mai norocoşi pescari din lume. Aceştia au reuşit să captureze adevăraţi monştrii ai apelor. Cu siguranţă, vei rămâne surprins de aceştia fie că eşti un împătimit al acestui sport sau doar un curios.

Care sunt cei mai mari peşti prinşi vreodată

Ken Fraser – ton albastru de 678 de kilograme

Cea mai mare captură din istoria pescuitului sportiv este considerată de mulţi specialişti ai domeniului ca fiind cea a lui Ken Fraser. Americanul care a reuşit performanţa ca în anul 1979 să prindă un peşte imens, un ton albastru care cântărea nici mai mult, nici mai puţin de 678 de kilograme.

Specimenul a fost capturat pe coasta Canadei, în zona Nova Scoţia. Fericit pentru reuşita sa, Frazer a scris şi o carte despre captura nemaiîntâlnită, numită „Posedat”.

Ken Fraser a capturat cel mai mare ton albastru
Ken Fraser a capturat cel mai mare ton albastru

Kevin Gardner  – peşte cu cioc de 600 de kilograme

În martie 2013, Kevin Gardner din Marea Britanie a prins un peşte cu cioc care cântărea aproximativ 600 de kilograme şi o lungime de şase metri. Specimenul a fost prins în Insulele Ascension.

Se presupune că ar fi fost prins un morun de 600 de kilograme şi în România

Morunul este considerat cel mai mare peşte de apă dulce. În popor, se spune că, în anul 1890, pe braţul Sfântul Gheorghe a fost capturat un astfel de monstru al apei. Din păcate, nu există dovezi, deoarece în vremea aceea  nu existau aparate de fotografiat.

Kevin Gardner din Marea Britanie a prins un peşte cu cioc
Kevin Gardner din Marea Britanie a prins un peşte cu cioc

Lou Marron – peştele spadă de 514 kilograme

Lou Marron a prins în anul 1953, pe coasta zonei Iquique din Chile, un exemplar ce cântărea 514 kg şi avea o lungime de peste 4 metri. Americanului nu i-a fost deloc uşor! Se spune că s-a luptat nu mai puţin de două ore pentru a-l captura.

Andy Harman – crap de 63,5 de kilograme

Britanicul Andy Harman se poate lăuda cu o captură impresionantă. În timp ce se afla în vacanţă în Thailanda a prins un crap de 63,5 kilograme. Pescarul ademenise peștele pe linia sa folosind o simplă momeală de pâine.

Lou Marron a prins cel mai mare peste spada
Lou Marron a prins cel mai mare peste spada

Jeff Corwin – pisică de mare de 362 de kilograme

În anul 2015, realizatorul TV Jeff Corwin a capturat cel mai mare peşte de apă dulce din istorie. Pisica de mare măsura 2,4 metri în lăţime, 4,2 metri în lungime, şi cântărea peste 362 de kilograme. Ea a fost capturată în râul Maekong din Thailanda. Câţiva ghizi de pescuit locali s-au chinui ca să o scoată din apă.

Jeff Corwin a prins cea mai mare pisica de mare
Jeff Corwin a a prins cea mai mare pisica de mare

Christian Johannsen – halibut de 194 de kilograme

Christian Johannsen a mers la pescuit în Norvegia şi s-a întors acasă cu o pradă de 194 de kilograme şi o lungime de aproximativ doi metri. Din păcate, norvegianul nu s-a ales cu tot peştele, ci cu doar 15 kilograme. Restul de 179 kilograme au fost secţionate şi vândute restaurantelor pentru suma de 10.000 de lire sterline.

„Iniţial am crezut că a intrat în pământ cârligul, atât de multă rezistenţă opunea peştele. Mi-au luat patru ore să pot să scot monstrul din apă şi până am terminat braţele mă ardeau şi eram ud de transpiraţie”, a declarat fericitul Christian Johannsen pentru Daily Mail, citat de romaniatv.net.

Dino Ferarri a pescuit un somn urias in Italia
Dino Ferarri a pescuit un somn urias in Italia

Dino Ferrari – somn de 127 de kilograme

Italianul Dino Ferrari a capturat un exemplar uriaş de 127 de kilograme şi o lungime de 2,66 de metri. Somnul a fost prins în apele râului Po din Italia.

Detlef Berschens – somn de 50 de kilograme

Detlef Berschens a stabilit un alt record cu somnul masiv pe care l-a capturat în Germania. Se pare, că înainte de a fi prins monstrul din apă s-a înfruptat dintr-un câine care înota la câţiva metri de malul lacului. Somnul ucigaş măsura mai mult de 1,5 metri şi cântărea 50 de kilograme.