Home » Life & Style » Cele mai ciudate și rare alergii din lume. Ai fi surprins să afli că există așa ceva

Cele mai ciudate și rare alergii din lume. Ai fi surprins să afli că există așa ceva

Voicu Costin / 29.03.2022, 10:22
Cele mai ciudate și rare alergii din lume. Ai fi surprins să afli că există așa ceva

Alergiile oamenilor pot fi multe și diverse. Dar multe dintre cele pe care o să le menționăm mai jos vi se vor părea, cu siguranță, ciudate. Sunt persoane în această lume care au anumite alergii care seamănă mai mult cu niște boli extrem de complicate. La ce pot fi unii oameni alergici și cum pot trata aceste alergii ciudate?

Alergia la produse alimentare și băuturi

Un copil de 6 ani din Australia, pe numele sau Kaleb Bussenschutt, poate consuma doar apă, gheață și un anumit tip de limonadă. Dacă mănâncă orice, ajunge să sufere de ulcer și are dureri de stomac insuportabile. De aceea, el se hrănește printr-un tub de alimentare conectat direct în stomacul său. Prin intermediul acestuia el primește toate elementele nutritive necesare organismului. Alergia băiatului este extrem de rară.

Alergia la telefoanele mobile

Alergiile la telefoanele mobile sunt cele mai grave. Nu o spunem din punct de vedere medical, ci din punct de vedere psihologic. Obișnuiți să fim înconjurați mereu de telefoane, folosindu-le foarte des în anumite scopuri, sunt și oameni care suferă de asemenea alergie. Cum se manifestă? Aceștia prezintă umflaturi roșii, mâncărime sau dureri la maxilar, obraz și ureche. Această alergie este de fapt o alergie față de nichel. Utilizarea crescută a telefoanelor mobile a dus la expunerea prelungită la nichel.

Alergia la sex

Mai degrabă un blestem decât o alergie, să nu poți face dragoste cu persoana dragă. Nu este o glumă, ci o alergie reală întâlnită în lume. Această alergie este rară și este de fapt o alergie la lichidul seminal. Simptomele cele mai întâlnite includ senzații de arsură și erupții cutanate. Simptomele apar în câteva minute după ce două persoane au contact sexual. Numărul femeilor care pot suferi de această alergie, în SUA, ar putea fi între 20 000 și 40 000. Un mod de a evita astfel de alergii este utilizarea prezervativelor.

Alergia la sărutat

La fel ca și cazul de mai sus, alergia la sărutat chiar există. Deși o persoană nu poate fi alergică la sărutul propriu-zis, un sărut pasional poate provoca probleme grave pentru o persoană cu alergii. Cazul lui Jamie Stewart, un tânăr de 17 ani, a intrat în șoc anafilactic și a trebuit să fie spitalizat, după ce s-a sărutat cu o persoană care doar ce consumase alune. Aproximativ 11 milioane de americani suferă de alergii alimentare și mai mult de 200 mor în fiecare an din cauza lor.

Alergia la apă

Deși organismul uman conține circa 60% apă, există 40 de persoane care au alergie la apă. Cunoscută sub denumirea de urticarie aquagenica, ea provoacă pete roșii dureroase pe gât și pe piept, la contactul cu apă. Doctorii nu sunt siguri ce boală poate provoca această alergie la apă, dar unii au emis ipoteza că nivelul ridicat al histaminei ar fi de vină.

Alergia la atingere

Oamenii care suferă de dermatografie sunt sensibili la atingere. În unele cazuri mai complicate, chiar și o ușoară atingere poate declanșa o criză destul de urâtă. Această alergie se manifestă printr-o erupție roșie a pielii însoțită de mâncărime. Nu se cunoaște motivul acesteia, dar se estimează că între 2 și 5% din populație suferă de ea.

Alergia la viața modernă

Vorbitul la un telefon mobil, încălzirea mâncării la cuptorul cu microunde, folosirea unui computer, condusul unei mașini sunt acțiuni întreprinse de oamenii din întreaga lume, în fiecare zi.  Sunt oameni care însă, nu se pot bucura de aceste acțiuni, pentru că au alergii. Un om cu sensibilitate chimică multiplă, aceste experiențe îi pot produce dureri de cap și simptome asemănătoare gripei. Poate chiar mai bizare sunt persoanele cu alergii la câmpurile electromagnetice ale telefoanelor, ale calculatoarelor, sau a altor obiecte electronice sau electrocasnice de prin casă.