Home » Life & Style » Cele mai frumoase flori de oferit și semnificațiilor lor speciale. Floarea care simbolizează abundența

Cele mai frumoase flori de oferit și semnificațiilor lor speciale. Floarea care simbolizează abundența

Voicu Costin / 29.04.2022, 14:47

Florile se oferă întotdeauna însoțit de un cadou. Sunt nelipsite din casele oamenilor, fie că stau în vază, fie că sunt plantate în ghivece. Fiecare floare poate transmite un mesaj. Trandafirul roșu se oferă de obicei persoanei iubite, dar nu este o regulă. Crinul imperial îl faci cadou unei persoane speciale din viața ta. Ce mesaje transmit anumite flori și cui putem să le oferim?

Florile, un cadou nescris pentru persoanele dragi nouă

Unii aleg să ofere flori în funcție de preferințele personale, iar alții în funcție de semnificațiile lor. Dacă te-ai gândit vreodată ce vrea să îți transmită persoana care ți-a dăruit următoarele flori, noi te vom ajuta să desluşeşti aceste mistere.

Azaleea sau “Regina plantelor”

Această floare ( în culorile roz, mov, albastru, roșu sau alb) este supranumită „regina grădinii”, pentru felul în care iese în evidență față de alte plante. Azaleea, cu multiplele sale buchete de flori, se spune că simbolizează abundența. Această floare este superbă, dar ține cont că poate fi toxică pentru oameni și animalele de companie, dacă se ingerează.

Begonia

Această plantă și-a primit numele de la horticultorul francez Michel Bégon. Există peste 2.000 de tipuri diferite de begonii, așa că ai de unde sa alegi. Nu uita că begonia simbolizează meditația sau gândurile profunde.

Cala se traduce frumuseţe din limba greacă

Este cunoscută drept floarea eleganței. Se regăsește în buchetele mireselor, dar și în multe case, în ghivece de lut sau din plastic. Această floare și-a primit numele de la cuvântul grecesc „kallos” care înseamnă frumusețe. Se spune că ar fi fost floarea preferată a zeiței Hera și simbolizează puritatea. Se poate gasi atat pe culoarea rosu, cat si alba.

Camelia

Această floare a fost numită după botanistul Gorg Joseph Kamel. De cele mai multe ori, camelia este asociată cu dragostea și simbolizează dorul. Asadar, dacă o persoană dragă îți lipsește, nu uita că îi poți trimite o astfel de floare transmițând un mesaj nescris!

Cyclamen

Această floare frumoasă pare a fi delicată, însă ea poate crește și în condiții dure. De aceea, Cyclamen simboliează dragostea de durată și sinceritatea. Este mai puternică decât arată, la fel ca iubirea adevărată.

Floarea Miresei simbolizează distracţia

Aceste flori albe minuscule care se regăsesc în multe buchete frumoase simbolizează distracția. Unii le mai numesc și „respirația bebelușului”, deoarece se spune că au un miros dulce, la fel ca respirația unui bebeluș sau că sunt la fel de mici și delicate.

Garoafa

Aceste plante umile au fost printre primele flori cultivate de oameni. Datorită culorii sale deschise, numele garoafei vine de la „carna”, un cuvânt latin care înseamnă „carne”. În zilele noastre, garoafele au semnificații diferite. Roșul simbolizează „afecțiunea”, rozul „uitarea”, galbenul semnifică „dezamăgire”, iar albul „puritatea”.

Zambila sau Parfumul naturii

Zambila, cunoscută și ca Parfumul naturii, este o floare care se oferă, în special, primăvara. Dacă ai primit în dar o zambilă, află că această plantă exprimă sinceritatea. Este și printre primele flori care înfloresc primăvara, odată cu ghiocelul.

Semnificații ale diferitor tipuri de flori

  • Frezie – Prietenie
  • Gardenia – Dragoste secretă
  • Mușcată – Distracție
  • Gladiolă – Victorie și putere
  • Iris – Inspirație
  • Liliac – Prima dragoste.