Home » Life & Style » Cine a lăsat și ce conține ciudatul „testament” care ne îndrumă să ne trăim viața în lungime și lățime

Cine a lăsat și ce conține ciudatul „testament” care ne îndrumă să ne trăim viața în lungime și lățime

Ileana Mladinoiu / 20.02.2021, 08:55
Cine a lăsat și ce conține ciudatul „testament” care ne îndrumă să ne trăim viața în lungime și lățime

Un testament oferă în avans modul în care se dorește ca bunurile cuiva să fie alocate după moarte, de obicei, unuia sau mai multori moștenitori de drept. Știți că există mai multe forme de testament: testamentul olograf (scris, datat și semnat de mâna testatorului), testamentul autentic (întocmit de un notar, dictat de autorul său cu prezența a 2 martori sau a unui alt notar) , testamentul mistic (scris sau dactilografiat livrat închis și sigilat notarului în fața a doi martori) sau testamentul internațional.

Un altfel de testament

Auguste Lesage, expert în inginerie civilă și echipamente, absolvent al Universității Paul Valerye , Montpellier III, partizan al umanismului și cercetător independent (din 1994 locuiește în Anglia), nu ne transmite un testament propriu-zis al bunicului său lăsat acestuia cu 15 zile înainte de a muri, ci mai curând câteva învățături acumulate în timp.

Ca să vă formați o imagine, fără pretenția de a fi exhaustivă, despre acest partizan al umanismului Auguste Lesage, înainte de a derula “testamentul” bunicului său, propunem răspunsurile la două întrebări date cititorilor site-ului quora.com.

1.Din când în când aud vești de la cei dragi, dar nimeni nu mă sună înapoi, chiar și în vremuri dificile. Cum să interpretez acest lucru

A.L.: “Da, cred că este timpul să vă faceți un bilanț, nu toată lumea merită interesul dvs., selecția agendei este urgent necesară, altfel veți continua să trăiți ca un naiv. Salutați-i pe cei care vă sună și vizitați-i pe cei care vă vizitează.”

2.Care este cel mai motivant cuvânt din toate timpurile

A.L. “Ezitarea este dușmanul succesului, oh, câte ocazii de aur am ratat, doar din cauza acestui defect […], în afaceri sau în dragoste. Deci, nu ezitați, nu amânați ce trebuie făcut.”

Ce fenomen natural nu va înceta niciodată să vă impresioneze

A.L. “Curcubeul a fost pentru mine încă din copilărie simbolul speranței care însoțește expresia „va fi bine”, îmi luminează ochii și inima mai mult decât oricând atunci când îl văd personal. Veți observa că apare un curcubeu când soarele strălucește la orizont într-o zi ploioasă.”

Testament. Învățături
Testament. Învățături

Testamentul care ne îndrumă să ne trăim viața în lungime și lățime

Lungimea este cotidiană, iar lățimea reprezintă toate ocaziile, oportunitățile, evenimentele care ți se prezintă în orice moment. Și pentru a trăi în lățime nu trebuie să ne lăsăm.

  • Un vecin pe care îl întâlnești pe trotuar va fi salutat.
  • Unui părinte care te sună la telefon îi vei răspunde.
  • Nu refuza invitația de a bea o cafea (n.red.-Lesage spune că indiferent de cine lansează invitația).
  • Unei femei din metrou care îți place îi vei vorbi.
  • O aventură pentru a câștiga bani nu trebuie ratată.
  • Un film bun îl vei urmări.
  • O carte bună o vei citi.
  • O sărbătoare de familie va trebui onorată.
  • Un prieten sau vecin bolnav va fi vizitat de tine.
  • Un reproș i-l vei aduce cuiva.
  • O declarație de dragoste o vei mărturisi.
  • O propunere de participare la lucrări voluntare sau caritabile nu trebuie refuzată.
  • Dar cel mai important lucru este să nu eziți prea mult și să răspunzi imediat. Nu amâna nimic până mai târziu.