Home » Life & Style » Cine este și cum arată moștenitoarea imperiului Dedeman. Și-a făcut studiile în străinătate

Cine este și cum arată moștenitoarea imperiului Dedeman. Și-a făcut studiile în străinătate

Manolică Anca / 11.05.2022, 09:10

Trei decenii de activitate și rezultate pe măsura muncii depuse. Frații Pavăl au pornit de la zero ceea ce astăzi se numește imperiul Dedeman și pot fi liniștiți pentru că are cine să ducă mai departe prestigiul. Școlită la cele mai de renume universități, Karina Pavăl, fiica lui Dragoș Pavăl, este foarte implicată în afacerile de miliarde de euro ale familiei. Află mai multe despre ea, în rândurile de mai jos.

Karina Pavăl, moștenitoarea imperiului Dedeman

În vârstă de 29 de ani, fiica lui Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi frați care au pus pe picioare imperiul, a urmat studiile în Marea Britanie. Mai întâi la Londra, la Queen Mary University of London şi apoi la University of Cambridge, unde a absolvit un master în finanţe şi real estate. Dar imediat ce a finalizat studiile, ea a ales să se întoarcă în România, pentru a da o mână de ajutor afacerii familiei sale.

Deși a ales să fie o prezență discretă, ocupând funcții mai puțin vizibile, acum a început să iasă în față. Și asta cu ocazia celei mai recente achiziții a fraților Pavăl. A negociat cumpărarea a 30% din grupul de firme Tei, care cuprinde atât lanţul de retail farma Farmacia Tei, cât şi retailerul de magazine cu articole pentru copii Bebe Tei. Tranzacția a fost anunțată chiar de ea.

 „Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua şi sunt recunoscătoare pentru încrederea primită şi aportul pe care îl pot aduce în cât mai multe domenii de activitate ale grupului.

Îmi doresc ca şi în viitor să pot contribui la consolidarea şi dezvoltarea diferitelor linii de business alături de ceilalţi membri ai familiei mele şi de întreaga echipă Dedeman/Pavăl Holding”, a spus Karina Pavăl, în cadrul evenimentului Tineri Manageri de Top, unde premiată de Business MAGAZIN.

Dragoş Pavăl şi-a implicat fiica în business încă de tânără, mai exact înainte ca ea să împlinească 25 de ani. Ea îi calcă astfel pe urme tatălui său, care a pus bazele business-ului în 1992, pe când avea numai 26 de ani. Ei au pornit însă de la zero în primii ani de după Revoluţie şi au avut nevoie de zece ani pentru a ajunge la succesul actual al reţelei Dedeman.

Karina Pavăl, moștenitoarea imperiului Dedeman
Karina Pavăl, moștenitoarea imperiului Dedeman

Nu se cunosc prea multe informații despre activitatea ei

Despre moștenitoarea imperiului Dedeman nu se ştiu prea multe lucruri, nici legate de activitatea ei curentă în bus­i­nessul familiei, nici referitoare la ceea ce făcea înainte de a se întoarce de la Londra. Singurele informații publice atestă printre altele că, vreme de mai puţin de un an, tânară a fost membru în Consiliul de Administraţie al Conpet Ploieşti, transportatorul naţional de ţiţei prin conducte şi cale ferată.

A fost propusă în CA de către Dedeman, acţionar în firmă. În prezent, tânăra antreprenoare apare ca administrator în cadrul Cemacon SA, producător de materiale de construcţii unde, la fel, familia Pavăl este acţionar (majoritar), prin intermediul Pavăl Holding, scrie platforma de analiză a companiilor Confidas.

Cu toate că nu apare ca acţionar în nicio firmă, Karina Pavel este implicată direct în businessul dezvoltat de familia sa. Ea a avut un rol important în implicarea imperiului în mai multe afaceri prospere din ultima perioadă. Așadar, afacerile fraților Pavăl se vor afla pe mâini bune și în a doua generație.