Home » Life & Style » Cine este Wargha Enayati, fondatorul rețelei private Regina Maria și noul investitor de la Imperiul Leilor

Cine este Wargha Enayati, fondatorul rețelei private Regina Maria și noul investitor de la Imperiul Leilor

Cojocaru Cristian / 20.01.2022, 15:41
Cine este Wargha Enayati, fondatorul rețelei private Regina Maria și noul investitor de la Imperiul Leilor

Numele Wargha Enayati poate nu îți spune nimic, însă dacă auzi de rețeaua privată Regina Maria, cu siguranță ai auzit. Află că Dr. Wargha Enayati este fondatorul rețelei Regina Maria și este noul investitor de la Imperiul Leilor. Află mai multe despre renumitul medic și cum a reușit să pună pe picioare prima rețea privată de sănătate din România.

Fondatorul Regina Maria este noul investitor de la Imperiul Leilor

În lumea medicală, Dr. Wargha Enayati este un nume sonor, fiind unul dintre pionierii din domeniul serviciilor private de sănătate. Acum, el este noul investitor de la Imperiul Leilor, iar în cadrul unui interviu a explicat cum a reușit să pună pe picioare prima rețea privată de sănătate în România.

El este fondatorul rețelei private Regina Maria dar și al Enayati Medical City, fiind primul oraș medical din Romnia. Acesta a luat pentru prima dată contact cu țara noastră în anii ‘80, atunci când devenea student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Ulterior, acesta a devenit medic cardiolog, iar în ultimii 25 de ani a fost antreprenor în domeniul medical.

În cel de-al treila sezon, Dr. Wargha Enayati va participa fiind în căutarea a ceea ce reprezintă mai mult decât o afacere, care va avea un adevărat potențial de evoluție.

Primul contact cu România l-a avut la începutul anilor ‘80, când a devenit student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. S-a format ca medic cardiolog și, de 25 de ani, este antreprenor în domeniul medical. Cu toată această expertiză vine în sezonul 3 al emisiunii Imperiul Leilor, unde caută ceva mai mult decât niște afaceri cu potential de creștere. Acesta a vorbit despre începuturile sale în ceea ce privește afacerile în România.

„Eu am încercat mai multe business-uri începând cu anii ‘90, de la imobiliare până la a face o fabrică de producție de marmură, chiar aici în apropiere. În unele am eșuat, în unele nu, dar fiecare perioadă are provocarea ei și dintotdeauna, mai ales in România postdecembristă, au fost câțiva care au știut să se descurce. Și acum există astfel de persoane, asta nu s-a schimbat. Din fericire, acum trebuie să ai și alte calități ca să ai succes în business”, a declarat acesta pentru Pro TV.

fondatorul regina maria
Dr. Wargha Enayati va participa la cel de-al treilea sezon al emisiunii Imperiul Leilor

Primul cabinet medical

Medicul a povestit cât de greu i-a fost, având în vedere că era singur, fără sprijinul familiei sau a prietenilor și cum și-a dorit să creeze o afacere inovatoare. La început, acesta deținea un singur cabinet, iar la acea vreme, nu știa cum să facă să își mărească portofoliul de clienți.

Așadar, crearea unui business medical în care oamenii să plătească pentru serviciile medicale a fost destul de greu de pus pe picioare, după cum a afirmat Enayati. Cu toate acestea, medicul a explicat că în domeniul medical, în prezent, se mai pot face lucruri specifice și calitative și nu ceva generalizat.  Enayati a vorbit despre ce tip de antreprenori este în căutare în cadrul emisiunii Imperiul Leilor.

„Pentru mine, dacă sunt afaceri legate de medicină, poate să fie mai interesant, deși încerc să găsesc un echilibru, pentru că dincolo de specificul afacerii propuse, eu vreau să văd într-adevăr ce impact are acel business în societate. Dacă este o afacere unde cineva face 10.000 de euro într-un an, dar peste un an face pentru mine și pentru el 100.000 de euro, dar nu văd ce schimbăm noi în jurul nostru, nu mă interesează”, a mai spus acesta.

Totodată, acesta a firmat că participarea la această emisiune a fost o decizie destul de grea de luat, iar la început nu era atât de convins să facă acest lucru, pentru că i se părea „un pic ciudat”. Cu toate acestea, a decis să participe, scopul fiind acela de a aduce un aport benefic în România. De asemenea, acesta a spus că „a fi șmecher nu înseamnă să te gândești numai la tine. Pentru mine nue este nicio laudă să stau într-un palat și în jurul meu să fie sărăcie”.