Home » Life & Style » Coafuri nuntă, make-up și buchete de mireasă. Ce se poartă și cum se poartă. Totul despre trendurile pentru nunți din 2022

Coafuri nuntă, make-up și buchete de mireasă. Ce se poartă și cum se poartă. Totul despre trendurile pentru nunți din 2022

Manolică Anca / 11.04.2022, 16:51

Tendințele pentru coafura de nuntă, la fel ca alte aspecte ale unui acest tip de eveniment, de la rochie la decor, divertisment și accesorii, se schimbă de la an la an. Și, cu toate că este important să alegi cele mai bune variante care ți se potrivesc ție, unele mirese doresc, totodată, de să aleagă și ceea ce este în trend la acel moment. Descoperă în cele ce urmează coafuri de nuntă, make-up și buchete de mireasă sunt în trend în 2022. Specialiștii în domeniu vin cu cele mai bune sfaturi.

Trenduri de nuntă în 2022. Ce se poartă și cum se poartă

În fiecare început de an, vedem cum înfloresc noi tendințe în materie de frumusețe. După doi ani în care evenimentele au fost restrânse sau amânate, 2022 vine cu perspective promițătoare și grandioase. Specialiștii în domeniu vin cu un ghid de tendințe pentru acest an, pentru ca viitoarele mirese să aibă de unde să se inspire.

Buchetul de mireasă

În ceea ce privește buchetul de mireasă, acesta ar trebui să aibă o simbolistică și o poveste aparte, în funcție de fiecare mireasă. Florile alese ar trebui să fie în culorile preferate ale ei, în cromatica decorului ori o gamă mai largă care să fie aranjate în diferite forme: discretă, curgătoare sau impunătoare.

„Culorile preferate pentru buchetele de mireasa rămân albul și pastelurile, însă și cele accentuate precum roșul, portocaliul sau galbenul au fanii lor printre viitorii miri. E greu să vorbim de trenduri în ceea ce privește buchetul miresei, pentru că aici intervin mulți factori subiectivi, nu doar estetici.

Un buchet din liliac proaspăt și parfumat, din lăcrămioare fragile sau din trandafiri de curte poate fi la fel de apreciat și de impact precum unul mai sofisticat, din flori exotice, totul ține de preferințe și de povestea pe care îți dorești să o spună florile.”, este de părere Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român la nivel internațional.

Trenduri de nuntă în 2022
Trenduri de nuntă în 2022

Coafuri de nuntă și make-up

Aceste două aspecte trebuie să formeze împreună accesoriul care pune în valoare frumusețea și fericirea miresei în cea mai importantă zi a vieții ei. Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, recomandă ca în ziua nunții părul să aibă un aspect strălucitor, elastic, cu bucle naturale sau cu un coc elegant și perfect finisat. De asemenea, și împletiturile pot da un efect deosebit.

În schimb, specialistul nu recomandă volumul și părul tapat exagerat.  Ideea de bază este că totul trebuie să fie „cât mai simplu, elegant, comod de purtat și de privit”. Pentru ca totul să fie perfect în ziua nunții, miresele ar face bine să nu ignore „proba coafurii”, vizita la salon în urma căreia se stabilesc culoarea, tunsoarea, coafura din ziua cea mare.

Trenduri de nuntă în 2022
Trenduri de nuntă în 2022

În ceea ce privește make-up-ul, o piele impecabilă care arată radiantă și luminată din interior cu un machiaj subtil și sclipitor al ochilor, obraji înroșiți și buze roz nude și strălucitoare vor fi sigur ingredientele care alcătui un look elegant și de clasă.

Aranjamentele florale de la locația nunții, decorurile construite, photo-cornerele, geometria veselei, tacâmurilor și a paharelor, detaliile de pe mese, toate împreună trebuie să creeze, potrivit specialiștilor, un tot unitar, o poveste frumoasă spusă pe mai multe voci, dar compatibile între ele. Totul pentru ca ce doi miri să aibă parte de cea mai frumoasă zi din viața lor.

Credit foto: White Ruffles