Home » Life & Style » Cu ce se ocupă și cum arată Maye Musk, mama lui Elon Musk. FOTO

Cu ce se ocupă și cum arată Maye Musk, mama lui Elon Musk. FOTO

Voicu Costin / 04.05.2022, 15:24

Gigantul și antreprenorul tehnologic Elon Musk este cunoscut pentru afacerile sale: PayPal, Tesla Motors și SpaceX. Dar înainte de a începe să producă mașini electrice și să lanseze rachete în spațiu, a crescut în Africa de Sud, cu mama sa, Maye Musk. Maye, pe lângă faptul că l-a crescut pe Elon și pe frații lui, Kimbal și Tosca, a trăit o viață diferită de cea a lui Elon. Cu ce se ocupă și cum arată Maye Musk? Descoperă mai jos povestea ei de viață!

Cine este Maye Musk

Maye Musk (născută Haldeman) născută la 19 aprilie 1948, este un model și dietetician canadian-sud-african. Născută în Canada, Maye s-a căsătorit cu Errol Musk, în 1970. Împreună au făcut trei copii: Elon, Kimbal și Tosca, dar în 1979 au divorțat. Ea este model de 50 de ani, apărând pe coperțile revistelor, inclusiv Time, Ziua Femeii și Vogue.

Maye Musk și-a început cariera de model încă de la vârsta de 15 ani. Mama lui Elon a ajuns să lucreze zeci de ani în această meserie, deși i s-a spus că nu va putea să facă acest lucru decât până la vârsta de 18 ani.

„Prietenii mei îmi spun că am fost celebră înainte ca Elon să fie celebru”, declara Maye Musk, plină de umor, într-un interviu acordat Vanity Fair.

În 2010, mama CEO-ului patronului de la Tesla, Space X și, mai nou, Twitter a surprins pe toată lumea, pozând nud pe coperta revistei Time. A rămas în lumea modei și, uneori, are apariții surprinzătoare, cum a fost cea din videoclipul melodiei Haunted, lansat acum câțiva ani de Beyonce.

Mama lui Elon Musk s-a chinuit să-și crească cei trei copii

La 31 de ani, frumoasa Maye s-a trezit singură și fără ajutor. A fost nevoită să se descurce cu greu, deși nu avea foarte mulți bani. Mama lui Elon a muncit ca nutriționist, dar și ca model part-time. Chiar și la 74 de ani, Maye continuă și acum să lucreze, având diverse activități. Într-un interviu acordat Forbes, mama lui Elon Musk a explicat ce înseamnă importanța realizărilor ei pentru femeile aflate la o vârstă înaintată.

„Cumpăram haine second-hand și făceam sandvișuri cu unt de arahide. Am încercat să le ofer copiilor mei o viață fericită și cred că ei nu s-au simțit privați de nimic”, a povestit Maye Musk in biografia „A Woman Makes a Plan”.

A fost pe coperta revistei Elle Canada în 2012 și a jucat în campanii publicitare pentru Target și Virgin America. În 2017, ea a devenit cel mai bătrân model de cuvânt al CoverGirl la vârsta de 69 de ani, despre care o știre a raportat că „face istorie”. În 2021, ea a semnat cu Creative Artists Agency.

„Cred că oferă speranță femeilor pe măsură ce îmbătrânesc. Continuă să lucreze și să fie relevante, încrezătoare și confortabile cu ele însele”, a declarat Maye Musk pentru Forbes.

Pe lângă modelling, are o afacere ca dietetician și face prezentări în întreaga lume. Ea a scris un memoriu intitulat „A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success”(2019). În 2021, a fost unul dintre invitații la nunta lui Lady Kitty Spencer.