Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat din fotbal

de:
04 01. 2021, 11:54
Câți bani a câștigat Anamaria Prodan

Anamaria Prodan este una din cele mai de succes femei de sport din România, cunoscută drept cea mai sexy impresară. Dar iată cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat până acum din fotbal. Transferul record cu care a dat lovitura în fotbal și suma impresionantă pe care a câștigat-o.

Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră

Anamaria Prodan și-a făcut foarte bine loc într-o lume în care până nu demult bărbații „făceau legea”, devenind o femeie de succes și primind titlul de cea mai sexy impresară. În anul 1998, s-a căsătorit cu celebrul baschetbalist Tibi Dumitrescu, mariaj care a durat până în 2007. Peste doar un an, ea s-a căsătorit în Las Vegas cu fotbalistul Laurențiu Reghecampf, care în prezent este antrenor de fotbal.

Anamaria Prodan, alături de soțul său Laurențiu Reghecampf

Anul 2008 a fost unul important pentru ea și din punct de vedere profesional. Ea a fost numită președinte la CS Buftea în liga a II-a, fiind, de altfel, singura femeie care a condus destinul unei echipe din liga II-a. În anul următor, ea a devenit președintele executiv al echipei FC Snagov, deschizându-și noi orizonturi. În anii ce a urmat a activat ca general manager la FC Gloria Bistrița și general manager la FC Concordia Chiajna, echipă pe care a salvat-o de la retrogradate, în 2013 devenind președinte executiv la U Cluj.

Trăind o viață întreagă numai printre bărbați, ea este recunoscută acum pentru ambiția, perseverența și răutatea de care a dat dovadă. A fost desemnată patru ani la rând (2012-2016) „Managerul anului” în Gala Fanatik și „Managerul anului” în Gala Confidențial. De asemenea, în 2013 a primit premiul „Managerul anului” la Gala Ambasad’Or Vip.

Anamaria Prodan este cunoscută drept cea mai sexy impresară din fotbalul românesc

Câți bani a câștigat Anamaria Prodan din fotbal

În prezent, Anamaria Prodan este impresar de fotbal, reușind să adune sume impresionante. Recent, aceasta a vorbit despre averea câștigată de-a lungul anilor, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

„Am făcut mulți bani din fotbal. Niciodată nu cred că am socotit banii pe care i-am făcut, pentru că pe lângă banii pe care-i fac, am cheltuieli enorme, cu jucătorii, cu antrenorii… Ar trebui să mă întrebi câți bani mi-au rămas din fotbal, dar mi-au rămas și de acolo foarte mulți. Mulți, milioane de euro”, a răspuns Anamaria Prodan, despre banii câștigați din fotbal.

Astfel, aceasta a mărturistit că primul comision din fotbal a venit în 2006, în urma transferului lui Adrian Iordache de la Dinamo la o echipă din Rusia. Pe atunci, Anamaria Prodan lucra pentru Sică Pușcoci, avocatul care a realizat primele transferuri în România. După ce a perfectat această mutare, comisionul ei s-a ridicat la suma de 15.000 de euro.

Anamaria Prodan a negociat cel mai mare transfer din istoria României și a Belgiei

La 10 ani distanță, Anamaria Prodan a reușit un transfer record. A încasat nu mai puțin de un milion de euro în urma transferului lui Nicolae Stanciu de la FCSB la Anderlecht. Suma reprezenta 10% din contractul de 10 milioane de euro pe care Gigi Becali i-a încasat. De altfel, acel transfer rămâne și astăzi cel mai mare, nu doar din istoria României, ci și a Belgiei.

„Cea mai dură negocierie la care am participat a fost transferul luI Stanciu la Anderlecht, de ambele părți. Pentru că Gigi Becali cerea procentele, apoi suma. Negocierile au început de dimineață de la 10 și s-au terminat la 9 seara. Fără pauză”, a povestit Anamaria Prodan.

Deși nu a vrut niciodată să spună câți bani are, sexy impresara a spus la un moment dat despre averea ei că: „Dacă acum aş renunţa la meseria mea, aş trăi pentru încă 20 de vieţi. Suntem acolo, undeva între 50 și 100 de milioane”.