Home » Life & Style » Cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe. 5 lucruri de bază pe care trebuie să le ai în vedere

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe. 5 lucruri de bază pe care trebuie să le ai în vedere

Voicu Costin / 30.03.2022, 10:34
Cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe. 5 lucruri de bază pe care trebuie să le ai în vedere

Pentru a achiziționa o mașină nouă de spălat din diferite considerente, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Pentru a avea la dispoziție o gamă mai largă de produse de unde să alegi, un plan bine pus la punct ar fi cea mai bună soluție. Și spunem acest lucru pentru că vei face o investiție pe termen lung. De obicei electrocasnicele mari, dacă nu au probleme, pot fi schimbate la 10 ani, cel puțin. Sunt persoane care le schimbă mai devreme din cauza tehnologiei învechite sau pentru că au probleme cu ele. Așadar, ce trebuie să știm pentru a cumpăra o mașină de spălat?

Lucruri importante de urmărit atunci când cumperi o mașină de spălat

Membrii familiei trebuie să discute pentru a lua cea mai bună decizie. În funcție de nevoile acesteia se va lua o decizie. Cele mai importante lucruri de urmărit în achiziționarea unei noi mașini de spălat, sunt: numărul de persoane ai familiei respective, necesitatea de a spăla zilnic sau mai rar, prețul produsului, locul disponibil pentru a monta mașina și, de cele mai multe ori, brandul ei. Vom încerca în materialul următor să va ajutăm să luați o decizie cât mai bună pentru viitorul casei voastre.

Categoria de spălare din care face parte

Când vine vorba de mașina de spălat, există trei categorii în care poate fi încadrată: o mașină de spălat standard, cu uscător inclus sau pentru cea semiautomată. Cum am spus și mai sus, în funcție de nevoile familiei tale, trebuie să luați o decizie cât mai potrivită pentru a nu irosi bani.

Spre exemplu, o mașină de spălat prea performantă și mare nu este neapărat cea mai viabilă soluție pentru o familie cu 3 persoane.

În cazul în care urmărești ca mașina de spălat rufe să îndeplinească și funcția de uscare a hainelor, atunci știi deja că alegerea potrivită va fi cea cu uscător încorporat. Ori achiziționarea lui separat, dacă nu ai foarte mulți bani de investit, pentru că un produs 2în1 va fi mai scump, decât dacă le-ai achiziționa separat.

Capacitatea cuvei

Un reper important în achiziționarea mașinii de spălat rufe potrivită familiei. În funcție de ritmul în care spălați rufe, de numărul membrilor familiei și de necesități, poți apela la o mașină cu capacitatea de 6 sau 9 kg. Dacă sunteți mai mult de 5 membri în familie, puteți opta și pentru una de 10 sau 12 kg.

Poți alege dintr-o gamă variată de modele de pe piață, de la cele cu o capacitate de cinci kilograme, până la cele care dispun de o capacitate de nouă kilograme, sau mai mult.

Clasa energetică

Dacă familia este una numeroasă, înseamnă că mașină de spălat va funcționa aproape zilnic. Clasa energetică te va ajuta să economisești curent electric, iar în timp, diferența de prețuri dintre o mașină de spălat cu clasa energetică superioară și una inferioară se va amortiza.

Așadar, vei observa că majoritatea claselor energetice sunt afișate cu litere de la A la G, conform nivelului de eficiență pe care îl dovedesc. Desigur, variantele de top se încadrează în clasa A.

Programele de spălare disponibile

Mașinile de spălat aflate pe piață, în ziua de astăzi, dispun de diverse programe de spălare. Totuși, numărul programelor disponibile nu este singurul aspect de care trebuie să ții cont.

Este esențial să știi de ce funcții te vei folosi constant și ce funcții nu ți-ar fi de mare ajutor. Nu are rost să investești într-o mașină de spălat inteligentă, dacă știi că nu vei folosi această funcție niciodată.

Doar pentru că e scumpă, nu înseamnă că e și utilă. Ai putea să alegi o mașină de spălat care prezintă panou de control intuitiv, astfel încât să ai parte de confort în utilizare și de o experiență cât mai plăcută.

Calitatea  produsului

Te sfătuim să mergi pe un brand cunoscut, să citești recenzii și să întrebi printre cunoscuți ce marcă de mașină de spălat au, şi să vezi dacă sunt mulțumiți. În funcție de aceste lucruri, poți alege brandul, iar dacă dispui de o sumă mai mare de bani, investește acum, pentru că dacă produsul este ieftin, îl poți schimba cu altul în doar câțiva ani, pentru că s-a defectat și nu mai poate fi reparat.