Home » Life & Style » Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. Nu s-a mai tuns de 36 de ani, iar podoaba ei capilară cântărește zeci de kilograme

Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. Nu s-a mai tuns de 36 de ani, iar podoaba ei capilară cântărește zeci de kilograme

Violeta Badea / 10.02.2021, 17:55
Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. Nu s-a mai tuns de 36 de ani, iar podoaba ei capilară cântărește zeci de kilograme

Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. Nu s-a mai tuns de 36 de ani, iar podoaba ei capilară cântărește zeci de kilograme. O femeie originară din Trinidad Tobago nu s-a mai tuns de 36 de ani. Da, ai auzit bine! Are cel mai lung păr din lume și pentru ea este o mândrie, nu o povară. Cum arată femeia cu cel mai lung păr de pe planetă.

Femeia cu cel mai lung par din lume
Femeia cu cel mai lung par din lume

Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume

Asha Mandela, în vârstă de 54 de ani, se mândrește cu cel mai lung păr din lume. Femeia se poate lăuda la acest capitol, iar din anul 2008 a intrat în Cartea Recordurilor Guiness. Deși părul ei a crescut atât de mult încât îi poate pune în pericol sănătatea, femeia refuză să se tundă și spune că e fericită așa.

„Tunsul este echivalent cu o sinucidere. M-as transforma intr-un zombie. Parul meu face parte din mine. Este viata mea”, a mărturisit femeia, citată de International Business Times.

Asha Mandela s-a hotărât să nu-și mai tundă părul deloc la vârsta de 29 de ani. Ea susține că a început totul ca o călătorie spirutală, nefiind vorba despre un moft sau un stil la modă. În prezent, femeia locuiește în Statele Unite ale Americii, iar podoaba ei capilară a ajuns să măsoare nu mai puțin de 17 metri, dar probabil o simplă cifră nu vă spune nimic. De exemplu, părul ei este mai lung decât un autobuz, iar greutatea este de peste 20 de kilograme.

Asha Mandela si sotul sau
Asha Mandela si sotul sau

Medicii au sfătuit-o să se tundă

Doctorii au avertzat-o în nenumărate rânduri că, din cauza acestei greutăți pe care corpul ei trebuie să o susțină, i s-a deformat coloana și au sfătuit-o să se tundă. De asemenea, i s-a spus că o să i se rupă gâtul, va ajunge să aibă spasme sau o sa ajungă să paralizeze. Nimic nu o înspăimântă. Asha Mandela refuză categoric să-și taie părul și are grijă de el ca de un copil. Ca să se spele pe cap, Asha trebuie să-și facă timp de acest lucru nu mai puțin de două zile.

„Doctorii cred că am coloana strâmbă din cauza greutăţii părului meu. Mai mult, există oameni care spun că o să mi se rupă gâtul la un moment şi voi ajunge să am spasme şi să fiu paralizată.”, a declarat femeia.

Atunci când iese pe stradă, Asha își prinde părul într-un anume fel şi îl cară într-un ham special. Nu vrea să îl rupă sau să îl subţieze. Având această pasiune, femeia s-a căsătorit cu un hairstylist. De asemenea, bărbatul îi este de mare ajutor atunci când trebuie să își spele părul. Și cum parcă toata viața sa se învârte în jurul podoabei capilare, femeia face și bani din acest lucru. Asha Mandela deține afacere cu produse de îngrijire a părului. Aceasta, pentru a-şi curăţa părul, foloseşte aproximativ şase sticle de şampon la o singură spălare. Îl usucă complet în două zile și cântăreşte peste 25 de kilograme ud.